16 Kasım 2011, Çarşamba 07:33:40

BÖLGESEL HAVAYOLU PROJESİ BAŞLIYOR

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Şaban Baş, 2009 yılından bu yana gündeme getirdikleri Çukurova Bölgesel Havayolu Projesinin uygulamasına 2012 yılında başlanacağını söyledi...
  • Bölgesel Havacılık bir bölge içerisindeki meydanlar arasında yapılan uçuşlarla olur. Şayet bu oluşum şirketi kurup Hatay-Gaziantep veya Adana-Hatay v.b uçacaksa tamam, yok illaki IST'a uçacam, yok ESB'ya gidecem derse işin yine suyu çıkar. Fikri ortaya atanların çooook iyi düşünmeleri gerek.
  • Bölgesel mevcut jetlerle olmazzzzzzzz..
  • Küçük şirketlerle bölgesel havacılıkta rekabet etmek zor. Verimlilik düşük olur. Amerika'daki bölgesel havacılık şirketleri modeli Türkiye'de Anadolujet-Borajet işbirliği şeklinde yürütülüyor. Eğer işe başlanacaksa önce hangi büyük şirketle uzun vadeli işbirliği yapılacağına karar verilmeli. Yoksa Borajet'in Anadolujet öncesi senaryosu yaşanır. Ayrıca İzair-Pegasus benzeri bir girişim yapılabilir. Şehrin ulaşılabilir olması için markanın ne olduğu önemli değil. Asıl o şehirde konuşlanmış (base edilmiş) uçakların bulunması önemlidir. Bugün İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen, Ankara, İzmir ve Antalya'da konuşlanmış uçaklar var. Adana, Trabzon, Diyarbakır, Gaziantep, Samsun ve Kayseri de milyonluk kapasiteleriyle bu potansiyele sahipler.
Baş, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 2023 ekonomik hedefleri arasında bulunun 500 milyar dolarlık ihracat rakamlarına ulaşmada Çukurova Bölgesel Havacılık Projesi’nin önemli katkısı olacağını belirterek, "Gerek Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen işadamlarının ve gerekse dış ülkelere ihracat yapmak isteyen iş çevreleri direkt uçuş yapabilen ülkeleri tercih etmektedirler. Karayolunde ve sınır kapılarında yaşanan sıkıntılar sebebiyle iş çevreleri yatırım yapmaktan kaçmaktadırlar" dedi.

Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantepli iş adamları kurulacak havacılık firmasının ortağı olmaları gerektiğini ifade eden Baş, kurulacak Çukurova Bölgesel Havacılık ile her ilin 500 milyar dolarlık ihracattan payını alacağını ve Adana’nın da en az 20 milyar dolarlık ihracat yapabileceğini söyledi.
 
Kendisinin ATO Başkanı olduğu dönemde gündeme taşıdıkları Çukurova Bölgesel Havacılık Projesine dönemin Adana Valisi İlhan Atış başta olmak üzere iş çevrelerinin de destek verdiğini hatırlatarak, "Çukurova bölgesinde dış ticaretin artması, bölgeye gelecek yatırımların hız kazanması ve turizm sektörünün hareketlenmesini sağlayacak bu proje ile yabancı sermaye Çukurova'ya gelecek ve bölgesel ekonomiye bir sinerji olacaktır" dedi.
 
ATO eski Başkanı Şaban Baş, bölgesel havacılığın Antalya İzmir’de başarıl bir şekilde uygulandığını sözlerine ekledi.
BÖLGESEL HAVAYOLU PROJESİ BAŞLIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Bölgesel Havacılık bir bölge içerisindeki meydanlar arasında yapılan uçuşlarla olur. Şayet bu oluşum şirketi kurup Hatay-Gaziantep veya Adana-Hatay v.b uçacaksa tamam, yok illaki IST'a uçacam, yok ESB'ya gidecem derse işin yine suyu çıkar. Fikri ortaya atanların çooook iyi düşünmeleri gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bölgesel mevcut jetlerle olmazzzzzzzz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Küçük şirketlerle bölgesel havacılıkta rekabet etmek zor. Verimlilik düşük olur. Amerika'daki bölgesel havacılık şirketleri modeli Türkiye'de Anadolujet-Borajet işbirliği şeklinde yürütülüyor. Eğer işe başlanacaksa önce hangi büyük şirketle uzun vadeli işbirliği yapılacağına karar verilmeli. Yoksa Borajet'in Anadolujet öncesi senaryosu yaşanır. Ayrıca İzair-Pegasus benzeri bir girişim yapılabilir. Şehrin ulaşılabilir olması için markanın ne olduğu önemli değil. Asıl o şehirde konuşlanmış (base edilmiş) uçakların bulunması önemlidir. Bugün İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen, Ankara, İzmir ve Antalya'da konuşlanmış uçaklar var. Adana, Trabzon, Diyarbakır, Gaziantep, Samsun ve Kayseri de milyonluk kapasiteleriyle bu potansiyele sahipler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000