25 Nisan 2013, Perşembe 08:10:53

BÖLGENİN CANLANMASI İÇİN HAYATA GEÇMESİ GEREK!

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye’nin en büyük havaalanları arasında yer alacak olan Çukurova Havaalanı’nın yapılacağı araziyi gezdi.

Kargılı, Ballıca, Çağbaşı, Karsavuran ve Çiçekli Köyleri sınırları arasında yapılacak olan Çukurova Havaalanı çalışmalarının çok ağır ilerlediğini dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bölgenin canlanması için projenin biran önce hayata geçmesi gerektiğini kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 30 milyon yolcu kapasiteli iki havaalanından biri olacak olan Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın yer tesliminin yapılmasına rağmen çalışmaların istenilen seviyede olmadığını vurgulayan Başkan Kocamaz, Çukurova Bölgesel ve Uluslararası Hava Limanı’nın Tarsus sınırları içerisinde inşa edilmesinden dolayı sadece Tarsus’un değil, bölgedeki tüm illerin kalkınacağını söyledi.

Yerel yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirten Kocamaz, “Tarsuslular olarak acil bir şekilde icraat bekliyoruz. Çünkü yıllardır mücadelesi verilen, özlemi çekilen ve bölge ile birlikte Tarsus’a da bir hareket getireceğine inandığımız turizm bölgesinin ve havaalanının bir an evvel yapılması gerektiğini düşünüyor, artık söylemlerin eyleme dönüşmesini bekliyoruz. Geçen zamanı hem bölge açısından hem Tarsus açısından bir kayıp olarak düşünüyoruz. Bunun içinde biz başlangıçtan bu yana verdiğimiz mücadeleyi bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Ama her şey bizim talep etmemizle mücadelemizle olmuyor. İcra makamında bulunan yetkililerin bu işi bir an evvel çözüm noktasına taşımalarını bekliyoruz ve rica ediyoruz” dedi.

Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın 1994 yılından bu yana verilen mücadelenin neticesi olduğunu söyleyen Kocamaz, “Tarsus sahillerinin 1994’ten bu yana turizm bölgesi ilan edilmesi için MESİAD ile birlikte verdiğimiz mücadeleler bugün neticesini almış ve Tarsus sahilleri turizm bölgesi ilan edilmiş, yol ve alt yapı çalışmalarına başlanmıştır. Bunun dışında Çukurova Bölgesel Havaalanı ile ilgili hemşehrimiz sayın Ayfer Yılmaz’ın Bakanlığı döneminde birlikte yaptığımız çalışmalar da neticesini vermiş ve 15 Aralık 2011’de ihalesi gerçekleştirilen havaalanıyla ilgili nihayet yer teslimi yapılmıştır. Artık bir an önce inşaatın başlaması ve projenin hayata geçmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BÖLGENİN CANLANMASI İÇİN HAYATA GEÇMESİ GEREK!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000