08 Temmuz 2008, Salı 15:39:21

Boeing'ten öğretmenlere büyük jest

Boeing şirketi bu hafta tüm dünyadan 90’dan fazla öğretmeni 17’nci Yıllık Boeing “Eğitimciler Uzay Kampına” Programı’nda ağırlıyor.

Program uzayı keşfetme inisiyatifini kullanarak; öğretmenlerin matematik, bilim ve teknoloji derslerinin sunumundaki becerilerini geliştirmek ve bu sayede öğrencilere ilham vermek, rekabetçi global teknoloji piyasası için vasıflı işgücü sağlamak amacıyla her yıl Huntsville Ala’daki Amerikan Uzay ve Roket Merkezi’nde yapılıyor.

"Dünya çapında öğrencilere ilham vererek, ilgilerini matematik ve bilime yönlendirirken, uzayla ilgili açıklamaları bir metot olarak kullanacak eğitimcilerle çalışmak istiyoruz.” Diyen Boeing Yönetim ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Rick Stephens, sözlerini  "Boeing Eğitimciler Uzay Kampı’ na sponsor olarak, bugünün öğrencilerine faydalı olurken; aynı zamanda geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve uzay kâşifleri olmalarına yardım ettiğinin bilincindedir.” Şeklinde sürdürdü.

Öğretmenler simülasyonlu uzay görevleri, astronot eğitimi, roket uzmanları ve uzay keşif uzmanları tarafından yapılan sunumları içeren uygulamalı workshopları tamamlayacak; workshoplar matematiksel ve bilimsel ilkelere gerçek dünyadaki mühendislik çabalarının heyecanını katarak, öğrenciler seviyesinde daha iyi anlaşılmasını sağlamaya yardımcı oluyor.

Ayrıca öğretmenlere öğrencilerin bilim, matematik ve teknolojide ulusal standartları yakalaması için sınıfta kullanmak üzere eğitimsel materyal imkanı da sağlanacağı bildirildi.

Boeing, Amerikan Eğitim Enstitüsü ve dünya çapında 12 ülkenin eğitim enstitüleriyle ortak çalışarak, onlar tarafından seçilen 90’dan fazla katılımcı tespit etti. Uygulanan programda bu yıl en büyük katılımcı sayısına ulaşıldı. 1992’den beri her yıl gerçekleştirilen programa bugüne kadar 600’den fazla öğretmen katıldı. Öğretmenler vasıtasıyla ulaşılan öğrenci sayısının dünya çapında 30.000 olduğu tahmin ediliyor.

12 Temmuzda kamptan mezun olacak öğretmenler evlerine ders planları ve sınıfta kullanmak üzere ekstra eğitim materyalleriyle dolu CD’lerle dönecekler.

Ayrıca mezunlara kamp katılımcılarıyla bağlantılarını sürdürmelerini sağlayan online eğitimci kaynakları ve bunların kullanımı hakkında da bilgilendirme yapılacak.

Bunlara ek olarak, Boeing katılımcı öğretmenlerin çalıştıkları okulların yöneticileriyle birlikte öğrendiklerini ve beraberinde getirdikleri eğitim araçlarını tüm öğretmenlerle paylaşmak üzere bir plan geliştirmelerini istiyor.

Boeing dünyanın geleceğini şekillendiren öğretmenlere layık oldukları değeri veriyor.

Boeing

Boeing'ten öğretmenlere büyük jest

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000