12 Mart 2010, Cuma 08:45:13

BOEING'LE SABOTAJ DENEMESİ

Sinop’ta yapılacak nükleer santrale talip olan Güney Koreli KEPCO’nun yakın zamanda bir Boeing 737 uçağını faaliyetteki bir santrale çarpma testi gerçekleştireceği açıklandı.
  • ne işin var sinop ta diyarbakıra diyarbakıra
  • Uçakla orayı yıkamazsın ewet haklılar.Ya dengesizin mühendisin biri o çubukları kaldıracağına indirrse uçar o santral havaya Dışı kalır içi çöker.(N. Geo'da izledim plutonyum çubuklarını indirince santral havaya uçtu) Sonra Sinopta görürüz kuzu doğuran kısrakları. Boyle bi test yapmışmı koreli? İçerden?? Gitsin baksın Belen Boğazındaki rüzgara Tırları deviriyor Bak Adana yılın 9 ayı güneşli Yazın 45 derece kur Valencia'da ki gibi Güneş santrali al sana alternatif enerji. Havaya uçmaz zahir yaymaz vs. vs.
  • felaket yaşamak istemiyoruz, yenilenebilir enerji diye bişey var ona yönelsinler. daha ekmek fırınlarını denetliyemiyoruz nükleer santralleri nasıl kontol altında tutarız.akıllarını başlarına alsınlar başka dünyamız yok.
  • nükleer santral yapıncaya kadar.devlet güneş enerjisini teşvik etse;güney sahillerimiz adeta yılın 11 ayında süper elektrik üretir.belgeselde seyrettim 1975 yılları civarında almanyanın bir kentine nükleer santral yapılacakmış.halk isyan edince nükleer santral yapılmayıp.devletin destegiyle her yere güneş enerjisi yapılmış ve 2 nükleer santaralden üretilecek enerji elde edilmiş.devlet güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi enerjisinde gerekirse vergi almasın.vatandaşa uygun vade ile kredi temin etsin.fazla olan elektrigini satın alsın.memleketimizi nükleer çöplügüne çevrilmesine karşıyım.
  • Allahtan başımızdakiler bu nükleer santral konusunda sizin gibi geri kafalı değiller. Zengin yeraltı kaynaklarından bahsediyorsunuz neymiş onlar açıklarmısınız türkiyenin kömür rezervi nedri bilginiz var mı? nereye kadar gidecek düşündünüz mü? Nükleer santral bir gereklilik değil zorunluluktur. Önlemler alındıktan sonra nükleer santral o kadar tehlikeli değildir. Tehlikeli olsaydı nükleer santrala sahip bir sürü ülke olmazdı.
  • Hadı guvenlık vs. ıcın ucak caktırmayı anladım da o ucagı hangı pılot kullanacak onu anlamadım :))
  • sabah sabah çok güldüm volvo kardeş :) yerden göğe kadar haklısın artı bu ülkede o kadar çok tabii kaynak var ki neden nükleer santral yapmak isterler anlamam..
  • Ah ne kadar rahatladım. Canım Sinop mahvolacak. Patlama, sızıntı ve atıkların nasıl depolanacağı gibi ciddi konuları böyle medyatik aptallıklarla gizlemeye çalışıyorlar.
  • Uçak çarpmasından daha tehlikeli bir durum oluşturan tehlikeli nükleer atıkları neremize sokacaz peki? Onu da hesaba katmışlarmı?
  • adamlar b737 değil b707 ile çarpma testi yapalim dediler. arti koydugunuz resim b-52.. resmi 707 yapip metnide duzeltirmisiniz ?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız “Nükleerin güvenliği konusunda Çernobil deneyiminden dolayı korkuları olan Türk kamuoyu belki bu testten sonra nükleer enerjiye karşı duruşunu değiştirir” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün ekonomi basınıyla biraraya geldi ve gündemdeki konuları yorumladı. Kuşkusuz gündemin ilk sırasında nükleer santral ihalesi vardı. Nükleer enerji santrali kurulmasına ilişkin olarak bilgi veren Yıldız, “Sinop’ta kamunun yüzde 25 hissesi olacak. Mersin’de Ruslar’a opsiyonel bıraktık. Kamu hisse sahibi olabilir yüzde 25’e kadar ama olmayabilir de. Enka konusunda ise yerli partner seçiminde müdahil olmak istemiyoruz. Onu Güney Koreliler seçecek. Riskleri firmalar hisseleri oranında paylaşacak” dedi.

Türkiye’nin Çernobil deneyiminden dolayı nükleer santrale karşı mesafeli bir duruşu olduğunu kaydeden Yıldız, bunu yenmek için KEPCO’nun gerçekleştireceği testin etkili olabileceğini ifade etti.

"30 yıl içinde bu hale gelmişler"

Yıldız, “Güney Koreli şirket KEPCO, 515 bin parçadan oluşan nükleer santralin tümünü kendi yapıyor. Güvenliğini denemek için daha önce Fantom uçağı çaktılar. Beton kalıyor bir şey olmuyor. 11 Eylülden sonra ‘Boeing 737 uçak vurduracağız’ diyorlar. Henüz bu deney yapılmadı ancak yapılacak. Yapılırsa Türkiye’deki korkunun önüne geçmeye de faydası olacak. Artık nükleer santral teknolojisi çok gelişti. Güvenlik için harcanan para çok daha fazla. KEPCO’nun yaptığı 20 tane santral işletmede 8 tanesi inşa halinde, 30 yıl içinde bu hale gelmişler.” diye konuştu.

BOEING'LE SABOTAJ DENEMESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
ne işin var sinop ta diyarbakıra diyarbakıra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçakla orayı yıkamazsın ewet haklılar.Ya dengesizin mühendisin biri o çubukları kaldıracağına indirrse uçar o santral havaya Dışı kalır içi çöker.(N. Geo'da izledim plutonyum çubuklarını indirince santral havaya uçtu) Sonra Sinopta görürüz kuzu doğuran kısrakları. Boyle bi test yapmışmı koreli? İçerden?? Gitsin baksın Belen Boğazındaki rüzgara Tırları deviriyor Bak Adana yılın 9 ayı güneşli Yazın 45 derece kur Valencia'da ki gibi Güneş santrali al sana alternatif enerji. Havaya uçmaz zahir yaymaz vs. vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
felaket yaşamak istemiyoruz, yenilenebilir enerji diye bişey var ona yönelsinler. daha ekmek fırınlarını denetliyemiyoruz nükleer santralleri nasıl kontol altında tutarız.akıllarını başlarına alsınlar başka dünyamız yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
nükleer santral yapıncaya kadar.devlet güneş enerjisini teşvik etse;güney sahillerimiz adeta yılın 11 ayında süper elektrik üretir.belgeselde seyrettim 1975 yılları civarında almanyanın bir kentine nükleer santral yapılacakmış.halk isyan edince nükleer santral yapılmayıp.devletin destegiyle her yere güneş enerjisi yapılmış ve 2 nükleer santaralden üretilecek enerji elde edilmiş.devlet güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi enerjisinde gerekirse vergi almasın.vatandaşa uygun vade ile kredi temin etsin.fazla olan elektrigini satın alsın.memleketimizi nükleer çöplügüne çevrilmesine karşıyım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allahtan başımızdakiler bu nükleer santral konusunda sizin gibi geri kafalı değiller. Zengin yeraltı kaynaklarından bahsediyorsunuz neymiş onlar açıklarmısınız türkiyenin kömür rezervi nedri bilginiz var mı? nereye kadar gidecek düşündünüz mü? Nükleer santral bir gereklilik değil zorunluluktur. Önlemler alındıktan sonra nükleer santral o kadar tehlikeli değildir. Tehlikeli olsaydı nükleer santrala sahip bir sürü ülke olmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hadı guvenlık vs. ıcın ucak caktırmayı anladım da o ucagı hangı pılot kullanacak onu anlamadım :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sabah sabah çok güldüm volvo kardeş :) yerden göğe kadar haklısın artı bu ülkede o kadar çok tabii kaynak var ki neden nükleer santral yapmak isterler anlamam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ah ne kadar rahatladım. Canım Sinop mahvolacak. Patlama, sızıntı ve atıkların nasıl depolanacağı gibi ciddi konuları böyle medyatik aptallıklarla gizlemeye çalışıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçak çarpmasından daha tehlikeli bir durum oluşturan tehlikeli nükleer atıkları neremize sokacaz peki? Onu da hesaba katmışlarmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
adamlar b737 değil b707 ile çarpma testi yapalim dediler. arti koydugunuz resim b-52.. resmi 707 yapip metnide duzeltirmisiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000