07 Temmuz 2015, Salı 15:40:12

Boeing'den Türkiye'ye büyük övgü

Boeing, Türkiye ve Türk Hava Yolları ile olan çalışmalardan oldukça memnun olduğunu ve bu çalışmaların daha da büyümesinden memnuniyet duyacağını açıkladı.
  • Boeing için olay duygusal tabi money :))
  • Boeing acaba thy nin taşeron işçi calistirmadaki başarısını da kaleme alıyormu acaba?Diğer yandan üst düzey yönetici ve şef müdürlerin pek de yonlendirmedeki katkısı olmayıp işçilerden çok daha fazla para almadaki başarılarını?
  • Tanıştık kendisiyle, iyi bir abimiz :)
  • Paraları iyi ödüyormuşuz o açıdan memnunlarmış tabi =) övülecek neyimiz var ki ver parayı al uçağı, uçurmuşsun uçuramamışsın imalatçıyı bağlamıyor ne de olsa.
  • Tabiki memnun olacak.Adam para kazaniyor. Hayrina mi veriyor sanki 777'leri.
  • BOEING 787 RAKIPLERINDEN %20 EKONOMIK, DOGA DOSTU BIR UCAK. BEN THY YONETIM KURULU BASKANI OLSAM BU UCAGI MUHAKKAK SIRKETIME KAZANDIRIRDIM.
  • 777 cargo yakışır thy
  • Her ikisininde göklerde olmak hakki var,bir ücüncüsünün yoklugunu hissediyoruz.
  • 777 varken digerleri hikayedir.
  • 787 yakisir thy ye

Boeing, Türkiye ve Türk Hava Yolları ile olan çalışmalardan oldukça memnun olduğunu ve bu çalışmaların daha da büyümesinden memnuniyet duyacağını açıkladı.

Boeing'in Türkiye'deki en büyük uçak tedarikçisi olduğu vurgulanarak hedeflerinin bu başarıyı korumak olduğu ifade edildi.

İşte Boeing'in dergisinde yer alan Türkiye kısmı:

Avrupa ve Asya arasındaki bu köprü, bin yıllardır ticaretin ve kültürün merkezi olmuştur ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 21. yüzyıldaki gösterdiği ilerlemeler de bunun doğruluğunu kanıtlar niteliktedir. 

Dünyanın en büyük havalimanı olması amaçlanan, İstanbul’da yapım aşamasında olan yeni havalimanı da dâhil olmak üzere, havacılık, büyümekte olan modern Türkiye ekonomisinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Ulusal havayolları şirketi Türk Hava Yolları, ödüllü hizmetlerini sürdürmeye devam ederken, dünyadaki tüm diğer havayolu şirketlerinden daha fazla sayıda ülkeye uçuşlar gerçekleştirmektedir.

Bir NATO üyesi ülke olma konumuyla, Türk ordusu bugün, F-4 savaş uçaklarından Barış Kartalı Havadan Erken İhbar ve Uyarı Sistemlerine kadar çeşitlilik gösteren düzinelerce Boeing askeri uçağı ve Boeing’in devraldığı şirketlere ait askeri uçak kullanmaktadır. Ordu, aynı zamanda Chinook helikopterinin en yeni “F” modelini sipariş vermiştir.

Boeing International Başkanı Marc Allen, “Hem ticari alanda hem de savunma alanındaki uzun soluklu ortaklığımızdan dolayı Türkiye, Boeing için oldukça büyük önem taşımaktadır. Türkiye, ‘Tek Bir Boeing’in (One Boeing) tüm yeteneklerini gerçek anlamda sunabileceğimiz ülkelerden biridir. Türkiye, aynı zamanda iyi büyüme gösteren bir pazardır. Avrupa’yı Ortadoğu’ya bağlayan bir geçiş ülkesi olması nedeniyle; Ortadoğu’daki güçlü büyümeden yararlanmaktadır” dedi.

Türkiye’nin Boeing ile olan iş ortaklığı arttıkça Boeing’in ülkeyle olan ilişkilerinde de aynı oranda artış görülmektedir.
Boeing’in Ankara ve İstanbul’da ofisleri bulunmakta olup Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernie Dunn’a göre Boeing programları Türkiye’deki çeşitli şirketlerde 2.500’ün üzerinde kişiye iş imkânı sağlamaktadır.

Boeing tarafından desteklenen eğitim, kültür ve sağlık alanlarındaki projeler, Türkiye’nin dört bir yanındaki düzinelerce şehirdeki insanlara ulaşmaktadır.

Dunn, “Yerli havacılık ve uzay sanayisini güçlendirme konusunda Türkiye ile olan ortaklığımızdan gurur duyuyoruz ve bu hedefimiz doğrultusunda Türkiye ile işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz. Türk havacılık ve uzay sanayisindeki büyüme, hem Türkiye hem de Boeing için büyüme anlamına gelen bir kazan-kazan fırsatıdır” dedi.

Ülkenin ticari havacılık pazarının hâkimi, Boeing ile 70 yıllık bir geçmişe sahip olan, 70 yıl önce, Boeing’in devraldığı şirketlerden biri olan Douglas Aircraft’tan ilk DC-3’ünü teslim alan Türk Hava Yolları.

2013 yılında Türk Hava Yolları, Boeing’den aldığı 100. doğrudan teslimat olan 737-800’ü teslim aldı.

777-300ER (Uzatılmış Menzil) ve 737’lerden oluşan geniş bir filoya sahip olan THY, müşteri hizmetlerine verdiği önem sayesinde son yıllarda birçok kez Skytrax tarafından verilen Avrupa’nın ve dünyanın en iyi havayolu şirketi ödüllerini kazanmıştır. Havayolu ayrıca, 2013 yılında Air Transport News tarafından Yılın Havayolu şirketi seçilmiştir.

Yalnızca geçtiğimiz son üç yılda Türk Hava Yolları, 20 adet Yeni Nesil 737, 50 adet 737 MAX ve 20 adet 777 siparişi vermiştir. Ayrıca, Türk Hava Yolları’nın iştiraki olan THY Teknik A.Ş., 737 uçakları için dünya standartlarında bir bakım merkezi işletmektedir.
Boeing Ticari Uçaklar Türkiye Satış Direktörü Chris Morgan Türkiye için, “Türkiye, tüm ülkeye yayılmış düzinelerce önemli kültürel ve tarihi alanlarıyla mükemmel bir turizm merkezidir; fakat aynı zamanda son on yılda önemli bir büyüme göstermiş modern bir ülkedir ve Türk Hava Yolları da bu büyümeden faydalanmaktadır. Tarihinde önem arz eden bu noktada, Türk Hava Yolları’na kârlı büyüme planlarına verdiğimiz desteği sürdürmek için sabırsızlanıyoruz. ” dedi.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak girişimi olan SunExpress de 737 MAX ve yeni nesil 737 uçakları için siparişi vermiş olup Boeing’in aynı zamanda Pegasus Hava Yolları ile de geliştirmiş olduğu bir müşteri ilişkisi vardır. Boeing, Türkiye’nin en büyük ticari uçak tedarikçisi konumundadır.

Türkiye’ye uçak teslimatı hususunda bir numara olduklarını dile getiren Allen, “Hedefimiz bu konumumuzu korumak” dedi; fakat piyasadaki rekabetin “en sert şekilde” bu durumu değiştirmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Boeing KC-135 tanker uçakları ile Boeing’in devralmış olduğu McDonnell Douglas tarafından üretilen F-4 savaş uçaklarını uçurmaktadır. Türkiye aynı zamanda Boeing’in Harpoon gemisavar füzelerini de kullanıyor.

Havadan Keşif, Komuta ve Kontrol Direktörü Mark Ellis, bu yılın, Türk Hava Kuvvetleri’nin 737 modeli platformu temelinde üretilen Barış Kartalı’nın, yani Havadan Erken İhbar ve Kontrol (AEW&C) uçağının dördüncü ve sonuncusunu teslim alacağı bir yıl olacağını belirtti. Uçak, çok maksatlı, elektronik olarak taranmış radar sistemine sahip. İlk CH-47F helikopterini gelecek yıl teslim alması planlanan Türkiye, diğer 10 siparişini de sonraki yıllarda alacak.

Allen, askeri hizmetlerin Türkiye’nin gelişimine imkân sağladığına da dikkat çekti. Boeing, hâlihazırda Türk Hava Kuvvetleri’ne ait KC-135 tanker uçakları için programlanmış depo bakım hizmetleri vermektedir. Bu hizmet kapsamında,  Türk Hava Kuvvetleri personelinin bu hizmetleri ileride verebilmelerini sağlayacak eğitimler de yer almaktadır. Boeing aynı zamanda THY Teknik ile işbirliği içerisinde 737 AEW&C Barış Kartalı filosuna yönelik depo bakım hizmetleri de sunmaktadır.


Bakım konusunda Silahlı Kuvvetler ile olan bu ortaklıklar, Boeing’in hem ticari alanda hem de savunma alanında Türk havacılık ve uzay şirketleriyle olan işbirliği anlaşmalarına örnek niteliğindedir. PFW, 787 programı için parça tedarik edip THY Teknik A.Ş. çeşitli Boeing uçakları için teknik servis ve bakım hizmetleri sunarken; TUSAŞ ve Kale, 1997’den bu yana Boeing’in tüm ticari uçak programlarına dâhil olmuşlardır. Türk şirketleri aynı zamanda Barış Kartalı programı için de çalışmakta ve Boeing’in diğer askeri uçak modellerine katkıda bulunmaktadır.

Allen, “Buradaki tedarikçilerimizle yaptığımız iş bizim için önemli. Türkiye’nin havacılık ve uzay konusundaki ulusal gelişimine katkı sağlamak, bizim için çok büyük bir fırsat” dedi.

Bu amaç doğrultusunda; Boeing, İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte ileri kabin hava filtreleme sistemleri alanına odaklı bir uzay ve havacılık teknolojileri araştırmasını yürütmektedir. Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesi, ayrıca Türk Hava Yolları ile birlikte Türkiye havacılık ve uzay sektörünün büyümesini desteklemek amacıyla “Hava Taşımacılığı Yönetimi” yüksek lisans programını başlatmıştır. Bunlara ek olarak, Boeing İstanbul Teknik Üniversitesi’nin başarılı öğrencilerine burs olanakları sağlamakta ve uzay ve havacılık mühendisliği müfredatının geliştirilmesine yardım etmek amacıyla üniversitenin akademik personeline yönelik hibe programı yürütmektedir.  Bu yıl, Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk öğrencilere yönelik insansız hava aracı tasarım yarışmasında birlikte çalışmaktadır.

Boeing, Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine de müfredat zenginleştirilmesi konusunda yardımda bulunuyor. Şirket aynı zamanda, Ege Üniversitesi’nde kompozit laboratuvarı kurulmasına ve İzmir’deki bir meslek lisesinde uçak bakım atölyesi kurulmasına destek olmuştur. Boeing, her yıl gelecek vadeden Türk üniversite öğrencilerine Amerika’da staj imkânı da sağlamaktadır.

Boeing 1999 yılında Türkiye’yi sarsan deprem için yapılan yardım girişimlerine katkıda bulunmasından bu yana, ülke genelindeki Küresel Sosyal Sorumluluk çalışmalarını artırmıştır. Boeing, eğitim alanında, 39 farklı şehirde yürütülen 130’dan fazla projeyi desteklemiştir. AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı), TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) ve LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı) gibi sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışan Boeing, Türkiye’nin dezavantajlı bölgelerinde okul öncesi eğitim, ilköğrenim, orta öğrenim, anne-baba eğitimi ve sağlık eğitimi programlarına destek sağlamaktadır.

Boeing, Anadolu Üniversitesi’nin de katkısıyla, öğretmenlerin mesleki eğitimlerini ve lisede uçak bakımı ve ilgili teknik beceriler ile ilgili eğitim gören öğrencilerin dil eğitimlerine de destek olmaktadır. Kar amacı gütmeyen yerel kuruluşlarla işbirliği yapan Boeing, Türk gençlerinin mesleki ve girişimcilik becerilerini arttıran girişimleri ve programları desteklemektedir.

Boeing ayrıca Türkiye’nin zengin kültürel mirasını ortaya çıkarmaya yönelik çabaları desteklemek amacıyla, pek çok bölgede yürütülmekte olan arkeolojik kazı çalışmalarına da katkıda bulunmaktadır. Türkiye’deki Strateji, Sanayi ve Kamu İlişkileri Yardımcı Direktörü Filiz Hayırlı Tepebaşı’na göre, Boeing’in müşterileri, tedarikçileri ve eğitim kurumlarıyla ilişkileri güçlenmeye devam ettikçe, Türkiye çapında yürütülen bu tür projelere verdiği destek de büyümeye devam edecektir. Tepebaşı, “Sosyal sorumluluk, Türkiye’nin gelişim hedeflerine Boeing ismini de ekleme yönündeki çabalarımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Amacımız, sürdürülebilir sosyal bir etki yaratmada en önemli kaynak olan insan gücünü güçlendirmektir. Programlarımız aracılığıyla ülkenin dört bir yanındaki insanların hayatlarına her gün dokunmak ve olumlu değişimlere katkı sağlamak inanılmaz bir duygu” dedi.

Boeing'den Türkiye'ye büyük övgü

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Dolar euro ~ 9 yıl önce
Boeing için olay duygusal tabi money :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron Boeing böyle bizde ~ 9 yıl önce
Boeing acaba thy nin taşeron işçi calistirmadaki başarısını da kaleme alıyormu acaba?Diğer yandan üst düzey yönetici ve şef müdürlerin pek de yonlendirmedeki katkısı olmayıp işçilerden çok daha fazla para almadaki başarılarını?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mark ellis ~ 9 yıl önce
Tanıştık kendisiyle, iyi bir abimiz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PARA ~ 9 yıl önce
Paraları iyi ödüyormuşuz o açıdan memnunlarmış tabi =) övülecek neyimiz var ki ver parayı al uçağı, uçurmuşsun uçuramamışsın imalatçıyı bağlamıyor ne de olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 9 yıl önce
Tabiki memnun olacak.Adam para kazaniyor. Hayrina mi veriyor sanki 777'leri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurol MERT ~ 9 yıl önce
BOEING 787 RAKIPLERINDEN %20 EKONOMIK, DOGA DOSTU BIR UCAK. BEN THY YONETIM KURULU BASKANI OLSAM BU UCAGI MUHAKKAK SIRKETIME KAZANDIRIRDIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ıdeal ~ 9 yıl önce
777 cargo yakışır thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Realist ~ 9 yıl önce
Her ikisininde göklerde olmak hakki var,bir ücüncüsünün yoklugunu hissediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 9 yıl önce
777 varken digerleri hikayedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boeing ~ 9 yıl önce
787 yakisir thy ye

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000