05 Haziran 2008, Perşembe 12:35:57

Boeing'den Türk okullarına destek

Dünyaca ünlü uçak firması Boeing, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında son bir ayda Türkiye çapında yedi bilişim teknolojileri sınıfı kurdu ve Kars'ta bir okul binasını yeniledi.

Verilen bilgiye göre firma; İstanbul Orgeneral Emin Alpkaya İlköğretim Okulu, Tokat Yeşilırmak İlköğretim Okulu, Eskişehir Yıldırım Bayezit İlköğretim Okulu, Trabzon Çatak İlköğretim Okulu, Kayseri Alaybeyli İlköğretim Okulu, Diyarbakır Nuri Zekiye Has İlköğretim Okulu ve Şanlıurfa Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda bilişim teknolojileri sınıfı kurdu. Boeing tarafından desteklenen tam donanımlı bilişim teknolojileri sınıfları, bilgisayar, bilgisayar masa ve sandalyeleri, projeksiyon cihazı, UPS (kesintisiz güç kaynağı), printer, akıllı tahta ve öğretici yazılımlardan oluşuyor.

 
Bu okullardaki bilişim teknolojileri sınıflarının açılış törenleri, yerel yönetim temsilcileri, bürokratlar, öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin katılımında gerçekleştirildi.

Eskişehir Yıldırım Bayezit İlköğretim Okulu'ndaki bilişim teknolojileri sınıfının açılış törenine katılan ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Ross Wilson, ABD ile Türkiye ilişkilerinin önemine dikkat çekerek, "ABD ve Türkiye çok uzun süredir müttefik. Birlikte yaptığımız çalışmalarla dostluğumuzu ifade ediyoruz. ABD ve Türkiye, barışı, refahı ve özgürlüğü sağlamak üzere birlikte çalışıyor. Bunlar bizim devlet ve hükümetler olarak yaptığımız şeyler. Ama biz aynı zamanda özel bağlara da sahibiz" dedi.

Diyarbakır Nuri Zekiye Has İlköğretim Okulu'ndaki bilişim teknolojileri sınıfının açılış törenine katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ise Boeing'e eğitime verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, "Umarım bu sosyal sorumluluk projeleri diğer şirketlere örnek olur ve devam eder" diye konuştu.

Her açılışa katılan Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin eğitime verilen desteğin öneminin altını çizdi. Eğitime verilen destek sayesinde çocukların parlak ve zengin bir geleceğe sahip olacaklarını belirten Pepin, "Boeing'in Türk toplumunun bir parçası olduğuna tüm kalbimizle inanıyoruz. Yaşadığı ve iş yaptığı tüm toplumlara bir şey vermenin sorumluluğunu taşıyoruz. Okullara sağladığımız Bilişim Teknolojileri Sınıfları ile aynı zamanda öğretmenlere öğrencilerin geleceklerini şekillendirebilmeleri ve daha iyi hayatlara sahip olmaları için gerekli araçları da temin ediyoruz" dedi.

Bilişim Teknolojileri Sınıflarının yanı sıra Boeing, Kars ilindeki 354 öğrencili ve 22 öğretmenli Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu binasını tamamıyla yeniledi.

Öte yandan 2008'in ilk altı ayı içerisinde Boeing, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, Kayseri Çocuk Hastanesi'ne ve Diyarbakır Çocuk Hastanesi'ne kuvöz yardımında bulundu.

2000 yılından bu yana Boeing okul yenilemeleriyle ve Bilişim Teknoloji sınıflarıyla 20 bin öğrenciye ulaştı. Firma, Türkiye'nin 20 ilinde 53 eğitim projesine ve 10 sağlık projesine destek sağladı. Boeing 21 Bilişim Teknolojileri Sınıfı kurmuş olup bu sınıflara 494 bilgisayar ve gerekli ekipmanları sağladı. Ayrıca firma, yedi yılı aşkın bir süredir 124 öğrenciye Uzay Kampı bursu veriyor.

Boeing'den Türk okullarına destek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000