12 Mayıs 2008, Pazartesi 15:37:34

Boeing'den Tokat'a teknolojik destek

Dünyaca ünlü uçak firması Boeing, Tokat'ta tam donanımlı bilişim teknolojileri sınıfı kurulması için maddi destek sağladı.

2000 yılından bu yana eğitim alanında sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında 13 ilde 45 projeye imza atan, ülke genelinde 16 bilgisayar laboratuvarı, toplamda 387 bilgisayar ve laboratuvar ekipmanı sağlayan Boeing, Tokat'ta Yeşilırmak İlköğretim Okulu'na 21 bilgisayardan oluşan tam donanımlı bilişim teknolojileri sınıfı kurdu. Açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Bayram Gale, Boeing firmasına teşekkür etti.

Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin ise eğitimi destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "Tokat'ta olmaktan çok mutluyum. Boeing firması olarak yaşadığımız ülkeye bir şeyler vermek istiyoruz. Türkiye'de bulunmaktan bu ülkenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Çocuklara yardım etmek, geleceğe yatırımın en büyük yolu, yöntemi. Bu yolla yardımcı olmaktan mutluyuz. Dostlarımızın memleketini katkıda bulunmaktan mutluyuz" dedi.

Emekli Tuğgeneral Bekir Ata Yılmaz da, zincirin bir halkası olmaktan ve açılışa katılmaktan mutlu olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından 454 öğrencinin eğitim gördüğü okulda yapılan bilişim teknolojileri sınıfı, Vali Yardımcısı Bayram Gale, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin ve Emekli Tuğgeneral Bekir Ata Yılmaz tarafından açıldı.

Boeing'den Tokat'a teknolojik destek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000