04 Haziran 2008, Çarşamba 15:56:03

Boeing'den sanatseverlere "Bach" ödülü

36. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin gösteri sponsorlarından biri olan Boeing, festivale sağladığı desteğin 17. yılında, sanatseverleri, besteci Johann Sebastian Bach’ın başyapıtlarının seslendirileceği ‘Bach, Şimdi ve Daima’ konserinde buluşturacak.

Ünlü flüt virtüözü Emmanuel Pahud’a, klavsende Trevor Pinnock ve viyolonselde Jing Zhao’nun eşlik edeceği konser, 16 Haziran 2008 Pazartesi akşamı, Aya İrini’de gerçekleştirilecek.

1997 yılında Paris’te düzenlenen saygın “Victoires de la Musique” ödül töreninde “Yılın Virtüözü” seçilen İsviçreli-Fransız flüt sanatçısı Emmanuel Pahud, günümüzün en heyecan verici ve sıra dışı müzisyenlerinden biri olarak nitelendiriliyor. Dönem müziği enstrümanlarıyla gerçekleştirdiği barok ve klasik müzik performanslarında öncü olan Trevor Pinnock, dünya çapında bir klavsenci, şef ve oda müziği sanatçısı olarak biliniyor. Aynı zamanda aktif bir oda müziği sanatçısı olan Jing Zhao ise derinlikli müzisyenliği ve ustalığıyla zamanımızın umut vaat eden virtüözlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Boeing'den sanatseverlere "Bach" ödülü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000