29 Eylül 2016, Perşembe 09:55:23

Boeing'den Fas'a milyar dolarlık yatırım

Boeing şirketinin, Fas hükümeti ile havacılık alanında 1 milyar dolarlık anlaşma imzalandığı bildirildi.
  • Burdaki kritik hedef çalişacak insanlara ödenecek ucret o kadar duşuk olacak ki boeing fas gibi genç nufusu var ayni zamanda yuksek kar getirecek bu işden..tipki komşusu tunus gibi..bu şekilde genç nufus ecine ekmek goturecek en azindan..binlerce insana iş imkani var...turkiyedeki ucretler daha yuksektir..bu sektorde..
  • ABD kuruldugunda ilk taniyan ulkelerden biri Fas. Eski dostluklar unutulmaz.
  • Haydi Airbus, manisa OSB seni bekler :))
  • Birkaç yıl önce de Bursa hafif raylı sistemini yapan Bombardier'in uçak parçası sanayi yatırımını, bu ilişkiler nedeni ile Bursa'da yapması gündeme gelmişken, mevcut kurulu uçak parça sanayisi, işçiliğin ucuzluğu ve ilerlemiş know-how'ı nedeni ile Fas'ı tercih edecek gibi duruyordu. Bu yatırım yapıldı mı bilmiyorum ama Bursa'ya gelmediğine göre herhalde o da Fas'a gitti. Fas uçak parçası üretiminde uzmanlaşıp merkez oluyor, bakar mısınız? :) Şaka gibi.
  • Hatlarmı karıştı?
  • Boeing, Fason is yaptiracakmis Fasta.

Fas Resmi Haber Ajansının (MAP) haberine göre, uçak şirketi "Boeing Ekosistem" projesi kapsamında, Fas'ta 1 milyar dolar tutarında yatırım yapacak ve bunun sonucunda 8 bin 700 kişiye iş imkanı sağlayacak.

Tanca kentinde, Fas Kralı 6. Muhammed'in hazır bulunduğu imza töreninde, anlaşmayı taraflar adına Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO'su Ray Conner ve Fas Sanayi, Ticaret ve Ekonomi Bakanı Mevlay Hafiz El-Alemi imzaladı.

Boeing, anlaşma ile Fas'ta 120 tedarikçi şirkete uçak modernizasyonu alanında hizmet vermeyi planlıyor.

Ülkede 2016 yılının ilk 8 ayında 580 milyon dolarlık uçak parçası ihracatı gerçekleştiren Fas havacılık sektörü, yılda yüzde 7 oranında büyüme kaydediyor.

Boeing'den Fas'a milyar dolarlık yatırım

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

camarothy ~ 7 yıl önce
Burdaki kritik hedef çalişacak insanlara ödenecek ucret o kadar duşuk olacak ki boeing fas gibi genç nufusu var ayni zamanda yuksek kar getirecek bu işden..tipki komşusu tunus gibi..bu şekilde genç nufus ecine ekmek goturecek en azindan..binlerce insana iş imkani var...turkiyedeki ucretler daha yuksektir..bu sektorde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabiiki ~ 8 yıl önce
ABD kuruldugunda ilk taniyan ulkelerden biri Fas. Eski dostluklar unutulmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 8 yıl önce
Haydi Airbus, manisa OSB seni bekler :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bombardier ~ 8 yıl önce
Birkaç yıl önce de Bursa hafif raylı sistemini yapan Bombardier'in uçak parçası sanayi yatırımını, bu ilişkiler nedeni ile Bursa'da yapması gündeme gelmişken, mevcut kurulu uçak parça sanayisi, işçiliğin ucuzluğu ve ilerlemiş know-how'ı nedeni ile Fas'ı tercih edecek gibi duruyordu. Bu yatırım yapıldı mı bilmiyorum ama Bursa'ya gelmediğine göre herhalde o da Fas'a gitti. Fas uçak parçası üretiminde uzmanlaşıp merkez oluyor, bakar mısınız? :) Şaka gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hikaye ~ 7 yıl önce
bombardier i biz bursalılar yeterli görmedik istemedik :)
Olur böyle ~ 8 yıl önce
Hatlarmı karıştı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fas ~ 8 yıl önce
Boeing, Fason is yaptiracakmis Fasta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000