15 Ekim 2008, Çarşamba 07:42:45

Boeing'den eğitime yardım

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Boeing, Van Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu'na internet evi kurdu.

35 bin 500 dolara mal olan, 21 bilgisayar ve akıllı sınıf tahtasının bulunduğu internet evinin açılışını yapmak üzere, Boeıng yönetim kurulu üyeleri ve aynı zamanda Amerikan Türk Konseyi (ATC) delegelerinden oluşan bir heyet, Van'a geldi. Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ve okul yöneticileri tarafından karşılanan heyet, okul binasına geçerek yöneticilerle bir süre görüştü. Van'daki eğitim durumu ile ilgili bilgi alan heyet, öğrenci sayısı, okullardaki güvenlik seviyesi ve öğretmen ücretleri gibi konularda bilgi edindi. Okul için getirdikleri iki dünya haritasını da yöneticilere hediye eden heyet, daha sonra internet sınıfına geçerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrenciler tarafından alkışlarla karşılanan heyet, ellerindeki şekerleri dağıtarak çocukların bilgisayarlarda yaptıkları çalışmaları izledi. Akıllı sınıf tahtasına, "Türkiye'yi çok seviyorum" yazan ATC Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Brent Scowcroft, gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Van'ın eğitim durumunun hayli iyi olduğunu, okulların sürekli büyüdüğünü ve imkanların her geçen yıl arttığını dile getiren Brent Scowcroft, bu gelişmelerin kendilerini memnun ettiğini kaydetti.

Van Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan bir firmayı da ziyaret etmek üzere okuldan ayrılan heyet, okul çıkışı öğrencilerin sevgi gösterisiyle karşılandı. Burada da öğrencilerle tokalaşan grup, şeker dağıttıktan sonra okuldan ayrıldı.  

OSB'nin ardından Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi'ni gezecek olan heyetin, daha sonra Van'dan ayrılacağı açıklandı.

İnternet evinin açılışına; ATC Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Brent Scowcroft, ATC Başkanı Emekli Büyükeliç James Holmes, ACT Üyesi ve Raytheon Avrupa Başkanı Emekli Korgeneral Ed Hanlon, Scowcroft Grubu Dr. Eric Melby, SASIM Başkanı ve ATC Yönetim Kurulu Üyesi Taner Günay, ATC Savunma Komite Başkanı Emekli Albay Preston Hughes, ATC Banka Komite Başkanı Charles R. Johnston, ATC Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Israfil, ATC Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Izgi, ATC Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Görgülü, ATC Genel Sekreteri Canan Büyükünsal, ATC Hükümet İlişkiler ve Ticari İşler Direktörü Ayşe Sümer, ATC Savunma ve Enerji İşler Direktörü Cenk Sidar katıldı.

Boeing'den eğitime yardım

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000