25 Mayıs 2012, Cuma 15:16:38

BOEING'DEN EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR

Türkiye’de eğitime büyük destek veren Boeing Firması, Afyonkarahisar’daki Huriye Aşkar İlköğretim Okulu’na tam donanımlı bilişim teknolojileri sınıfı kurdu...

230 öğrencinin kullanımına açık olacak olan bilişim teknolojileri sınıfı, bilgisayarlar ve teknik ekipmanın yanı sıra öğrenciler ve öğretmenlerin birlikte kullanabilecekleri materyalleri içeriyor.

Düzenlenen törene, Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, yerel yönetim yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende konuşan Pepin, eğitimin önemini vurgulayarak, “İster Türkiye’de, ister Amerika’da olsun eğitim çok önemli. Öğrencilere öğrenme sevgilerini tümüyle kucaklamaları için fırsatlar yaratarak, dünyayı bugünkünden daha iyi bir yer yapmak üzere bilgi ve becerilerini kullanmalarına yardımcı olabiliriz. Boeing’in Türkiye’nin dört bir yanına kurduğu bilişim teknolojileri sınıfları, geleceğimiz olan çocuklara modern bakış açıları ve iyi bir öğrenme ortamı sağlamaktadır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, açılış konuşmasında “Devletlerin kalkınması, toplumun huzuru ve mutluluğu eğitim seviyesine bağlıdır. Eğitim seviyesi ne kadar yüksekse ülke o kadar güçlü olur. Çocuklarımız artık bilgi ve teknolojiye daha kolay ulaşıyor. Okullardaki bu gelişimde hayırseverlerin desteklerinin rolü büyük. Bugün burada toplanmamızın sebebi, Boeing’in katkılarıyla kazanılmış olan bilişim teknolojileri sınıfının açılışı. Desteklerinden dolayı Boeing’e teşekkür ederiz” dedi ve Greg Pepin’e teşekkür plaketi sundu.

Boeing Türkiye, eğitim, sağlık ve insani hizmetler, kültür ve sanat alanlarında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmektedir. 2000 yılından bu yana Boeing, Türkiye’nin 38 şehrinde 96 eğitim projesine destek vermiştir. Bu projeler arasında ilköğretim okullarında bilişim teknolojileri ve fen sınıfları kurulması, okul binalarının yenilenmesi ve kütüphanelerin kurulmasının yanı sıra okullara spor ekipmanları bağışlanması yer almaktadır. Boeing aynı zamanda öğrencilere burs imkanı sağlamaktadır ve Uzay Kampı Türkiye’nin Kurucu sponsorlarından biri olarak 2001 yılından bu yana Uzay Kampı’na katılan 330 öğrenciye burs vermiştir.

BOEING'DEN EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000