03 Mart 2017, Cuma 09:31:24

Boeing'den Danimarka'ya dava

Boeing, F/A-18 Super Hornet savaş uçağı yerine F-35 savaş uçaklarında karar kılan Danimarka'ya dava açtı.
  • boeing degerlendirmenin yalnis oldugu sebebiyle dava acmadi. yalnis haber yazmayin lutfen, dogru durust okuyup haber kopyalayin. Dava sebebi sartnameye esit ulasim saglanmamasi. Yani rakip daha genis ifadeli bir sartnamaye sahipti, biz sahip degildik diyor. simdi rakip fiyatini ve tum paketi gordugu icin, ihaleyi iptal ettirip ikinci raundda iyice fiyat kiracak. klasik bir ihale degerlendirme yaklasimidir. simdi rakip firma ihaleyi kazandigini ilan edemez ve gelecek kar olarak bilancoya isleyemez bu da artisidir.
  • Tabi f35 i biz üretiyoruz Boeing aldırmaz. Len Boeing sen ne üst akıllı bir adamsın. Yemezler. Reis F35in son parçasına kadar üretecek. Şu Nisan geçsin hele :) uçak gemi top tüfek seyrelyin gari

Boeing, F/A-18 Super Hornet savaş uçağı yerine F-35 savaş uçaklarında karar kılan Danimarka'ya dava açtı.

Danimarka Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Boeing, Lockheed Martin'in üretici firma olduğu ve Türkiye ile Danimarka'nın da aralarında bulunduğu 9 ülkenin ortak konsorsiyumu tarafından üretilen F-35 savaş uçaklarından satın alacağını açıklayan Danimarka'yı mahkemeye verdi.

Boeing firması, kendisinin ürettiği savaş uçağı F/A-18 Super Hornet ile ilgili ihalede yapılan değerlendirmenin hatalı olduğu iddiasında bulundu.

Danimarka hükümeti tarafından geçen yıl mayıs ayında 27 adet F-35 savaş uçağı alacağının açıklanmasının ardından harekete geçen Boeing, bu ülkenin uçak seçiminde önemli rol oynayan 4 maddede, kendilerinin ürettiği Super Hornet’e göre Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Programı kapsamında imal edilen F-35 savaş uçağının daha iyi olduğu değerlendirmesinin hatalı olduğunu iddia etti.

Dava açan Boeing tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, savaş uçağı satın alacak başka ülkelerin de Danimarka'nın değerlendirmesini baz alarak, savaş uçağı tercihini yapmasından çekinildiği bildirilirken, konunun yargıya intikal ettiğini belirten Danimarka Savunma Bakanlığı, davayla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı. 

Boeing'den Danimarka'ya dava

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

kemal ~ 7 yıl önce
boeing degerlendirmenin yalnis oldugu sebebiyle dava acmadi. yalnis haber yazmayin lutfen, dogru durust okuyup haber kopyalayin. Dava sebebi sartnameye esit ulasim saglanmamasi. Yani rakip daha genis ifadeli bir sartnamaye sahipti, biz sahip degildik diyor. simdi rakip fiyatini ve tum paketi gordugu icin, ihaleyi iptal ettirip ikinci raundda iyice fiyat kiracak. klasik bir ihale degerlendirme yaklasimidir. simdi rakip firma ihaleyi kazandigini ilan edemez ve gelecek kar olarak bilancoya isleyemez bu da artisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üst akıl ~ 7 yıl önce
Tabi f35 i biz üretiyoruz Boeing aldırmaz. Len Boeing sen ne üst akıllı bir adamsın. Yemezler. Reis F35in son parçasına kadar üretecek. Şu Nisan geçsin hele :) uçak gemi top tüfek seyrelyin gari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insan ~ 7 yıl önce
sizin gibi kronikler böyle ironi yapmaya devam etsin.kervan yürür merak etmeyin.çakılı çivisi olmayan zihniyet anca böyle çamur atar
Ey insan ~ 7 yıl önce
Peki Cumhuriyet döneminden beri sizin Dikili bir ağacınız var mı?
kendine hayrı yok ~ 7 yıl önce
f35'in kendine hayrı yok. meclisden geçmeyince milyarca dolarlık lobi çalışması yapıldı da geçti uçak. denemelerde kaç defa uçamadı. tam bir gereksizlik abidesi olacak uçak.
ey unsann ~ 7 yıl önce
90 yıllık bir cumhuriyet ve 600 yıllık (ALTIYÜZ YILLIK) bir DESTAN :) sence bu dikili bir ağaç mıdır?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000