22 Haziran 2017, Perşembe 15:01:11

Boeing'den Airbus'a büyük fark

Fransız uçak üreticisi Airbus'ın satış şefi, Paris Air Show'da ezeli rakipleri Boeing'in kendilerine satış konusunda fark attığını kabul etti.
  • dünya kadar sipariş, yarısı iptal, yarısı erteleme v.s. Verilen siparişe değil havadaki uçağa bakarım ben. Kimin havada uçağı fazlaysa kral odur.
  • Almanya, Almanyayken tek başına uçak yapmaya kalkmıyor. Airbus'ta 6-7 ülke ile beraber üretim yapıyor. Bizmiyiz bu dünyanın uyanığı tek başına uçak üretecek, satacak alemde 1 numara olacak?
  • Bu uçakları tai mi yapıyor
  • Boeing in Bazi siparisleri eski MAX siparislerinin MAX 10 a cevrilmesi . Buna dikkat etmek lazim
  • olmaz yavrum ama önce at bakıyım sipaliyi. öyle beleşe vaaz yok
  • Thy ye 787 ucaklari gereksiz, 737-900 iyi bir secenekti su ana kadar ancak 737 Max10 ile bir cok Airbus A330 un bos kalan koltugu ile 737 yetmeyen yerlerde kullanilabilir, ancak bunlarda afaki dusunce iyi planlamak lazim
  • Ayirbis agliyor boink hizla kosuyordu.ben nerde yannis yaptim heeen neden diyodu Lakritze bn bende boink aldim Rabbim ucuz nasip etti
  • ukraynaya burun kiviranlar baska türlü dusunenler kiev sokaklarinda malumu kovalamaktan baska seylere baksalar cogu yerin havacilikla alakasi oldugunu gorur. rusyanin en dahi ucak muh ukraynadan cikar. cikmistir ama onlar kadar olamayiz be
  • Ya arkadaş bu nasıl bir uçaktır ya, yıka yağla cilala, iki ekran, iki tuş, 120 milyondan okut. Helal olsun be ya ! Gitmediği yer, yapmadığı iş yok. Gel gör ki bu kral uçağın kokpiti, THY'nin amelesi olmuş :(
  • EYYYY EYIRBAS ,EYYYY BOİNK SEN KİMSİN ?

Fransız uçak üreticisi Airbus'ın satış şefi, Paris Air Show'da ezeli rakipleri Boeing'in kendilerine satış konusunda fark attığını kabul etti.

Fransa Cumhurbaşkanı tarafından açılışı yapılan Paris Air Show'da hem üreticiler hem de havayolu şirketleri arasında kıyasıya rekabet yaşanıyor. Fuar kapsamında gerek ticari gerekse de butik üreticiler bir yandan yeni ürünlerini tanıtırken, bir yandan da satış yapmak için temaslarda bulunuyor.

Boeing ve Airbus hiç kuşkusuz sivil havacılık firmalarının en büyük tedarikçisi konumunda. Amerika Birleşik Devletleri firması olan Boeing, yeni 737 modelini tanıttığı fuarda, ev sahibi Fransız üreticisi Airbus'a ciddi fark attı.

Airbus satış şefi John Leahy, "Geçtiğimiz yıllara göre daha sakin bir fuar mı? Evet, öyle. Boeing'in bizden birkaç uçak fazla sattığını kabul ediyor muyuz? Ona da evet." açıklamasında bulundu.

Fransız Airbus şu ana dek 326 adet yeni sipariş alırken, Boeing satışları 443 oldu. Üstelik buna henüz piyasaya sürülen 737 MAX 10 modelini desteklemek için müzakere edilen diğer ürünler de dahil değil.

Daha önce, Viva Air Peru ile 30 adet yeni jenerasyon A320neo ve 15 adet mevcut seri A320ceo jet için 5 milyar dolar karşılığında anlaşan Airbus, bugün üç anlaşma yaptığını daha duyurdu. Söz konusu firmalar Malezyalı düşük maliyetli hizmet sunan havayolu şirketi AirAsia, özel bir taşıyıcı olan İran'ın Zagros Havayolları ve yine bir diğer İranlı Airtour.

Boeing ise ismini vermediği 1 müşteriye tam 125 adet 737 MAX 8 modelinden sattı. Firmanın, 10 farklı müşteriyle de adet başına yaklaşık 120 milyon dolardan 240'tan fazla 737 MAX 10 için anlaşma yapıldığı belirtiliyor. Amerikalı şirket, uluslararası bağımsız uçak kiralama şirketi Aercap'in elindeki 15 adet MAX 8 modelinin MAX 10 ile değiştirilmesi için de şartların onaylandığını belirtmişti.

Airbus Satış Şefi Leahy, yeni Boeing uçağının daha büyük sükse yapmasını ve satışlarını arttırmasını beklediklerini ancak MAX 10'un A321 muadili olmadığını söylüyor. Leahy, fiyat avantajı nedeniyle üzerlerinde oluşan baskıyı da inkâr etmedi.

Boeing'in yeni 737 modeli tek bir yolcu sınıfında 230 kişilik koltuk kapasitesine sahip. MAX 9 modeline 1.5 metre daha uzun olan ancak eski modele göre en az 10 yolcu daha fazla taşıyabiliyor.

Boeing Başkanı Kevin McAllister ve Avalon CEO'su Domhnal Slattery ile birlikte 737 MAX 10 ile poz veriyor. (Habertürk)

Boeing'den Airbus'a büyük fark

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

yunus ~ 7 yıl önce
dünya kadar sipariş, yarısı iptal, yarısı erteleme v.s. Verilen siparişe değil havadaki uçağa bakarım ben. Kimin havada uçağı fazlaysa kral odur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli kaptan ~ 7 yıl önce
Almanya, Almanyayken tek başına uçak yapmaya kalkmıyor. Airbus'ta 6-7 ülke ile beraber üretim yapıyor. Bizmiyiz bu dünyanın uyanığı tek başına uçak üretecek, satacak alemde 1 numara olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAİ ~ 7 yıl önce
Bu uçakları tai mi yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat ~ 7 yıl önce
Boeing in Bazi siparisleri eski MAX siparislerinin MAX 10 a cevrilmesi . Buna dikkat etmek lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nihat 7/24 cevap ~ 7 yıl önce
olmaz yavrum ama önce at bakıyım sipaliyi. öyle beleşe vaaz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737-900 787 ~ 7 yıl önce
Thy ye 787 ucaklari gereksiz, 737-900 iyi bir secenekti su ana kadar ancak 737 Max10 ile bir cok Airbus A330 un bos kalan koltugu ile 737 yetmeyen yerlerde kullanilabilir, ancak bunlarda afaki dusunce iyi planlamak lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nihat ~ 7 yıl önce
Ayirbis agliyor boink hizla kosuyordu.ben nerde yannis yaptim heeen neden diyodu Lakritze bn bende boink aldim Rabbim ucuz nasip etti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
realist ~ 7 yıl önce
ukraynaya burun kiviranlar baska türlü dusunenler kiev sokaklarinda malumu kovalamaktan baska seylere baksalar cogu yerin havacilikla alakasi oldugunu gorur. rusyanin en dahi ucak muh ukraynadan cikar. cikmistir ama onlar kadar olamayiz be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kutsal 737 ~ 7 yıl önce
Ya arkadaş bu nasıl bir uçaktır ya, yıka yağla cilala, iki ekran, iki tuş, 120 milyondan okut. Helal olsun be ya ! Gitmediği yer, yapmadığı iş yok. Gel gör ki bu kral uçağın kokpiti, THY'nin amelesi olmuş :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
R.T.E ~ 7 yıl önce
EYYYY EYIRBAS ,EYYYY BOİNK SEN KİMSİN ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahaha ~ 7 yıl önce
Iyiydi
Bahçeli ~ 7 yıl önce
Sen kimsin ve kimi tehdit ediyorsun
Kk ~ 7 yıl önce
Ayirbas ve boink satışları yine hac mevsimine rastladı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000