23 Ekim 2014, Perşembe 11:37:35

BOEING'DEN 35 YIL SONRA BİR İLK!

Amerikan uçak şirketi Boeing'in, İran'la ticaretine 35 yıl aradan sonra yeniden başladığı bildirildi.
  • iran da ne kadar yahudi yasiyor hic arastirdiniz mi? sok olursunuz
  • İran Rusya'da 2 tane sıfır 2 tane a320 full para ödeyip ucak almıştı.
  • Airbus almakla Amerikan ambargosundan kurtulmak mümkün değil. Airbus'ın FA tipine göre %35'i ABD ürünü. Birada ABD'yi gıpta etmek lazım. Hem teknolojik üstünlüğünü, hem de 35 yıl önce basılan elçiliği ile hala cezalandırma yapmasını. Bakalım Musul konsolosluğu personelini teröristleri serbest bırakarak çözebilen dansöz İŞİD'e karşı ne yapacak?
  • İran ortadoğuda mezhep savaşları ile İsrail ve ABD nin gizli dostudur mustafa özcan okuyunuz
  • irana bir giderseniz hangi ambargoymuş dersiniz..el altından Avrupa rusya, Amerika satıyor herşeyi..ama doğal gaz alacaksak veya irandan yüklü miktarda altın gelirse hemen Amerika olmaz irana ambargo koydum ticaret yapamassın ya..sen yapınca olur türkiye yapınca olmaz yok ya..küba ile Amerika arasında da ambargo var kimse bilmez ama gerekli mallar gidr kübaya amerikada.. miami den küba 60 km uzaklıkta o kadar yakınlar..
  • İran 35 yıldır uçakları hiç parça değişikliği yapmadan uçurmuş. Büyük başarı, helal olsun.
  • Güzel ülkem bölünmeye doğru koşar adım gide dursun güya düşman olan ABD ve İran fingirdek gibi iş tutsun Avrupa ülkeleri ise açıktan Pyd ve PKK ya yardım ederek bizi bölmek için bin türlü plan yapsınlar hayaldi gerçek oldu
  • Ambargo bize var amerikalılar ve avrupalılar satıyordu zaten hep.
  • Iran aptallik yapiyor.Git Airbus dan ucak alsana.Airbus ile degistir butun ucaklari.Boeing sokma Irana.
  • AAAAAAAAAAA Ne büyük süpriz inanılır gibi değil. Ya kardeşim bu güne kadar ABD'li şirketler İrana gizli olarak 2-3 katı fiyatına herşey satıyorlardı şimdi açıktan satmaya başlamışlar ilk olan neymiş.? Mahan Aire B-747'leri uzaylılar mı sattı. MAHANAIR'in uçaklarının bakımlarının LUFTHANSA'da yapıldığını ABD hariç herkes bilmiyormuydu? Türkiye'ye gelince ambargo var ancak hergün Mersin Limanına yanaşan onlarca gemiden ABD'li şirketler İrana Mal sefkiyatı yapıyor. Bu ne turşu, bu ne pehriz.

Boeing firması üç aylık değerlendirme raporunda, İranlı havayolu şirketi İran Air'e bazı uçak parçalarının satışını gerçekleştirdiğini duyurdu. Boeing, yapılan satışın, "Devam eden müzakereler kapsamında ABD hükümetinin  rehberliğinde" gerçekleştiğini bildirdi.

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ve Almanya'dan oluşan  5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakerelerde varılan geçici anlaşma çerçevesinde  ABD Hazine Bakanlığı, Nisan ayında ABD'nin iki büyük uçak şirketi Boeing ve  General Electric'e bazı uçak parçalarının "kısa süreliğine" İran'a satılmasına  izin vermişti.

Amerikan şirketi Boeing'in henüz İran'a uçak satış izni bulunmuyor  ancak şirket İran'a uçak parçası satışına devam edebileceğini açıkladı.,

Ambargo kazaları tetikliyor

ABD, 1979'da 52 Amerikalı diplomatın 444 gün boyunca Tahran'daki  elçiliğinde rehin alındığı kriz sonrasında, İran ile bütün diplomatik ilişkilerini kesmişti. ABD sonrasında İran'a yaptırım uygulamaya başlamış, daha  sonra ise İran'ın nükleer programı gerekçe gösterilerek ambargonun kapsamı  genişletilmişti.

İran Air, ambargo sebebiyle 1979'dan önce satın aldığı uçaklarla  hizmet veriyor. Uçak filosu yenilenemediği için kaza riskinin artması son 35 yıl  içerisinde 200'den fazla uçak kazası yaşanmasına ve 2 binin üzerinde insanın  hayatını kaybetmesine neden oldu.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde 24 Kasım  2013 tarihinde yapılan müzakerelerde geçici anlaşmaya varılmış ve bu anlaşma  uyarınca İran'a uygulanan bazı ekonomik yaptırımların hafifletilmesi kararı  alınmıştı. 

BOEING'DEN 35 YIL SONRA BİR İLK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
iran da ne kadar yahudi yasiyor hic arastirdiniz mi? sok olursunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
İran Rusya'da 2 tane sıfır 2 tane a320 full para ödeyip ucak almıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Airbus almakla Amerikan ambargosundan kurtulmak mümkün değil. Airbus'ın FA tipine göre %35'i ABD ürünü. Birada ABD'yi gıpta etmek lazım. Hem teknolojik üstünlüğünü, hem de 35 yıl önce basılan elçiliği ile hala cezalandırma yapmasını. Bakalım Musul konsolosluğu personelini teröristleri serbest bırakarak çözebilen dansöz İŞİD'e karşı ne yapacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
İran ortadoğuda mezhep savaşları ile İsrail ve ABD nin gizli dostudur mustafa özcan okuyunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
irana bir giderseniz hangi ambargoymuş dersiniz..el altından Avrupa rusya, Amerika satıyor herşeyi..ama doğal gaz alacaksak veya irandan yüklü miktarda altın gelirse hemen Amerika olmaz irana ambargo koydum ticaret yapamassın ya..sen yapınca olur türkiye yapınca olmaz yok ya..küba ile Amerika arasında da ambargo var kimse bilmez ama gerekli mallar gidr kübaya amerikada.. miami den küba 60 km uzaklıkta o kadar yakınlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acayip bi durum ~ 10 yıl önce
İran 35 yıldır uçakları hiç parça değişikliği yapmadan uçurmuş. Büyük başarı, helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elpida ~ 10 yıl önce
Saf mısın arkadaşım. İran yine o parçaları alıyor ama karaborsadan abd nin izin verdiği şirketlerden. yine siyasi rüşvet dönüyor, yine birileri zengin oluyor.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Güzel ülkem bölünmeye doğru koşar adım gide dursun güya düşman olan ABD ve İran fingirdek gibi iş tutsun Avrupa ülkeleri ise açıktan Pyd ve PKK ya yardım ederek bizi bölmek için bin türlü plan yapsınlar hayaldi gerçek oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ambargo bize var amerikalılar ve avrupalılar satıyordu zaten hep.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Iran aptallik yapiyor.Git Airbus dan ucak alsana.Airbus ile degistir butun ucaklari.Boeing sokma Irana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 10 yıl önce
Airbus da uçak satmak için sırada bekliyordu. Avrupa aynı ambargoyu uyguluyor.
AAAAAAAAA ~ 10 yıl önce
AAAAAAAAAAA Ne büyük süpriz inanılır gibi değil. Ya kardeşim bu güne kadar ABD'li şirketler İrana gizli olarak 2-3 katı fiyatına herşey satıyorlardı şimdi açıktan satmaya başlamışlar ilk olan neymiş.? Mahan Aire B-747'leri uzaylılar mı sattı. MAHANAIR'in uçaklarının bakımlarının LUFTHANSA'da yapıldığını ABD hariç herkes bilmiyormuydu? Türkiye'ye gelince ambargo var ancak hergün Mersin Limanına yanaşan onlarca gemiden ABD'li şirketler İrana Mal sefkiyatı yapıyor. Bu ne turşu, bu ne pehriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000