07 Eylül 2015, Pazartesi 14:51:19

Boeing ve İTÜ'den öğrencilere 'İHA' ödülü

Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin yedi farklı bölgesinden gelen üniversite öğrencilerinin tasarladığı en başarılı insansız hava araçlarını ödüllendirdi. Kazanan öğrenci takımı ödülünü İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol ve Boeing International Türkiye Kuzey Afrika Strateji Sanayi ve Kamu İlişkileri Yardımcı Direktörü Filiz Hayırlı Tepebaşı’nın elinden aldı.

Akdeniz Üniversitesi’nden katılan takımın tasarladığı İHA birinci olurken, Fırat Üniversitesi ve Ege Üniversitesi sırasıyla ikincilik ve üçüncülük ödülünü aldı. Birinci olan takım 10.000 TL para ödülü kazanırken, ikinci ve üçüncü olan takımlar sırasıyla 5.000 TL ve 2.500 TL para ödülü kazandı.

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Strateji, Sanayi ve Kamu İlişkileri Yardımcı Direktörü Filiz Hayırlı Tepebaşı, “İTÜ ile olan işbirliğimizin kapsamı her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Bu eğitim ve yarışma sayesinde bir uçak tasarımı ve üretimi için gereken en temel araçların sağlanmasına katkıda bulunmaktan ve havacılığın geleceğine yönelik kalifiye işgücünü desteklemekten gururluyuz” dedi.

Boeing tarafından finanse edilen İnsansız Hava Aracı Tasarım Eğitimi ve Yarışması projesi kapsamında İTÜ ve Boeing, Türkiye’nin yedi farklı bölgesindeki yedi ayrı üniversiteden öğrencileri davet etti. 32 öğrenci, İTÜ’nün uçak tasarımı, aerodinamik ve uçuş kontrolü alanlarında uzman profesörlerinden, asistanlarından ve teknik personelinden yedi günlük teknik ve uygulamalı eğitim aldı.

Eğitimin sonunda öğrenciler sekiz ayrı takım halinde, kendi mini uçaklarını tasarladılar ve masrafları proje tarafından karşılanan üretim ve elektronik malzemeler kullanarak bu uçakların üretimini gerçekleştirdiler. Öğrenciler tarafından tasarlanan ve üretilen insansız hava araçları, projenin son gününde düzenlenen gösteri uçuşunda sergilendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol, Türkiye’nin en köklü akademik kuruluşlarından olan İTÜ ve Boeing tarafından düzenlenen üniversitelerarası insansız hava aracı tasarım eğitimi ve yarışmasının amacının gençlerin havacılığa ilgisini çekmek ve sektörde fark yaratacak bir adım atmak olduğunu belirtti ve “İTÜ ve Boeing’in havacılık sektörünün çeşitli alanlarında birlikte çalışıyor olması, üniversite-endüstri işbirliğinin güzel bir örneğidir. Türkiye’nin yedi bölgesinden katılan tüm takımları ve yarışmada dereceye giren takımları kutluyorum. Bu tür faaliyetlerin devamlılığının sektörün gelişimi açısından önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.



Boeing ve İTÜ'den öğrencilere 'İHA' ödülü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000