23 Mayıs 2017, Salı 08:48:19

Boeing ve Airbus'a rakip geliyor!

Çin ve Rusya, Boeing ve Airbus'a rakip olacak geniş gövde uçak üretimi için ortak şirket kurdu.
  • Uçak üretimi artık karlı olmaktan çıkacaktır. Uçak dediğin nedir ki motoru zaten hazır, basit bir gövde kanat ve kuyruk. Koltuk ve aviyonikleri de ekle al sana uçak. Sivil havacılık standartları sayesinde Çin ve rusyanın uçak üretmesini 25 yıl engelleyebildiler peki bundan sonra ne olacak. Airbus ve Boeinge yetmeyen uçak pazarına yeni oyuncular girince sonuçları ne olacak. Uçak üretimi yüksek teknoloji olmaktan da çıkıyor. Uçak yakıtını ve motorunu ithal eden ülkeler üretim konusunda dezavantajlı. Bana sorarsanız uçak motoru üretmeye çalışmak en mantıklı görüneni.
  • Dünyada daima uçak yapan ülke sayısı firma marka artarsa rekâbet imkanı doğar ve havayolları için marka sayısı çoğalır . Tabiiki önce bir uçağı yapsınlar testlerden geçsin ondan sonra daha kat edecekleri çok mesafe var .
  • Aha olum bizim milli uçağı çalmışlar lo binalibeye sesleniyorum voleybol oynamayı bırakın da şu işlere bi el atın yahu
  • Kılıçdaroğlu engel olmasa biz de yapmıştık şimdiye kadar demişti birileri TV!'de.
  • 87 ve 350'ye aynı anda rakip olacağına göre çok iddialı olmalı.
  • o değil de madem sektörün sesisiniz işsizliği istihdam problemini çözün. böyle bol keseden sallamayı bırakın.

Shanghai Daily'nin haberine göre, Çin devlet şirketi Commercial Aircraft Co. (COMAC) ve Rusya'nın United Aircraft Corp. firması, China-Russia Commercial Aircraft Corporation Ltd. firmasını kurdu.

İki ülkenin yarı yarıya ortak olduğu şirketin, 280 koltuk kapasiteli, menzili 12 bin kilometre olacak geniş gövdeli uçak üreteceği, bu uçak için konsept tasarımı ve 3 yıllık ön çalışma yapıldığı belirtildi.

Projenin 13-20 milyar dolara mal olacağına işaret edilirken, Çin'in ortak üretilecek uçağa 929 adını vereceği ve uçağın Boeing'in 787 ve Airbus'ın A350 modeline rakip olacağı ifade edildi.

Ülkede bu ay başında, çift motorlu olarak geliştirilen 158 yolcu taşıma kapasitesine sahip, menzili 4 bin 75 kilometreye varan yerli üretim C919 adlı uçağın ilk uçuşu yapılmıştı.

Boeing ve Airbus'a rakip geliyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Uçak ~ 7 yıl önce
Uçak üretimi artık karlı olmaktan çıkacaktır. Uçak dediğin nedir ki motoru zaten hazır, basit bir gövde kanat ve kuyruk. Koltuk ve aviyonikleri de ekle al sana uçak. Sivil havacılık standartları sayesinde Çin ve rusyanın uçak üretmesini 25 yıl engelleyebildiler peki bundan sonra ne olacak. Airbus ve Boeinge yetmeyen uçak pazarına yeni oyuncular girince sonuçları ne olacak. Uçak üretimi yüksek teknoloji olmaktan da çıkıyor. Uçak yakıtını ve motorunu ithal eden ülkeler üretim konusunda dezavantajlı. Bana sorarsanız uçak motoru üretmeye çalışmak en mantıklı görüneni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rekâbet ~ 7 yıl önce
Dünyada daima uçak yapan ülke sayısı firma marka artarsa rekâbet imkanı doğar ve havayolları için marka sayısı çoğalır . Tabiiki önce bir uçağı yapsınlar testlerden geçsin ondan sonra daha kat edecekleri çok mesafe var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Binali bey binali bey ~ 7 yıl önce
Aha olum bizim milli uçağı çalmışlar lo binalibeye sesleniyorum voleybol oynamayı bırakın da şu işlere bi el atın yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AA ~ 7 yıl önce
Kılıçdaroğlu engel olmasa biz de yapmıştık şimdiye kadar demişti birileri TV!'de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meka ~ 7 yıl önce
87 ve 350'ye aynı anda rakip olacağına göre çok iddialı olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 7 yıl önce
o değil de madem sektörün sesisiniz işsizliği istihdam problemini çözün. böyle bol keseden sallamayı bırakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000