10 Aralık 2018, Pazartesi 13:15:19

Boeing Türkiye'de Mühendislik ve Teknoloji Merkezi açtı

ABD'li uçak üreticisi Boeing, Türkiye'de Mühendislik ve Teknoloji Merkezi açtı.
  • Ne kadar para veriyosunuz onu söyleyin önce ?
  • Bize faydalarindan bahsedecekmisiniz!
  • Dizginleri donald amcaya teslim ettiniz sonunda
  • Süper gelişme..Şu Boeingte yazılım mühendisiydim ama pilot oldum diye sallayan pilotcuklar bi gezse de feyz alsa..
  • bu meslekte neden bu kadar az kadın vardır.Kaç kişi içinde sadece bir kişi.
  • Ne alaka kardeşim? Mühendisler pilot olur. Mühendisi amele gibi imalatta, üretimde, ar-gede mi kullanacaksınız? Alnınızı karışlarım lan sizin. Mühendis maaşları 80000 liraya sabitlenmeli, mühendis kökenli ve ingilizce bilen pilotların maaşları 540000 dolara sabitlenmeli.
  • Bizdeki beyin ve is kalitesi cok gelismis oldugu icin Boying bundan yararlaniyor. Hayirli olsun.

ABD'li uçak üreticisi Boeing, Türkiye'de Mühendislik ve Teknoloji Merkezi açtı.

ABD'li dev uçak üreticisi Boeing Teknoloji Günü kapsamında Türkiye'de Mühendislik ve Teknoloji Merkezi açtı. Türkiye’de havacılığı zenginleştirmek ve Türkiye’nin küresel havacılık sektörüyle bağlarını güçlendirmek açısından da önemli bir rol üstlenecek olan merkezin açılış törenine katılan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Türkiye sırf alt üretici olarak kullanılan, tedarik zincirinde bir imalatçı olan, fiyat avantajı sağladıkça da imalat verebilen bir ülkenin ötesinde olmalı” dedi.
Boeing, Türkiye’deki ilk Mühendislik ve Teknoloji Merkezinin açılışı Swiss Otel'de gerçekleştirildi. Törene, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, havacılık sektöründen isimler ve çok sayıda uzman katıldı.

Boeing, 2017 yılında Türkiye’deki paydaşlarıyla birlikte Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı’nı hayata geçirdi. Milli Havacılık Planı, Boeing ve Türkiye arasındaki iş birliğini stratejik bir ortaklık boyutuna taşırken, sanayi, teknoloji, servis-bakım hizmetleri ve nitelikli insan gücü olmak üzere 4 temel iş birliği alanını kapsıyor. Bu plan kapsamında hayata geçirilen Mühendislik ve Teknoloji Merkezi ise Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

İstanbul Teknopark’ta faaliyet gösterecek olan Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, Boeing’in küresel mühendislik ve teknoloji ağının bir parçası olarak, tasarım mühendisliği ve Ar-Ge çalışmalarına odaklanacak. Merkez, Türkiye’nin havacılık ekosistemini zenginleştirmek ve Türkiye’nin küresel havacılık sektörüyle bağlarını güçlendirmek açısından da önemli bir rol üstlenecek.

“Türkiye sırf alt üretici olarak kullanılan, tedarik zincirinde bir imalatçı olan, fiyat avantajı sağladıkça da imalat verebilen bir ülkenin ötesinde olmalı”
Törende açılış konuşmasını yapan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Türkiye sadece Boeing’in belli parçalarını imal eden bir ülke olmaktan öte gitmeli. Mühendislik ve Teknoloji Merkezi bence bunun bir işareti. Türkiye sırf alt üretici olarak kullanılan, tedarik zincirinde bir imalatçı olan, fiyat avantajı sağladıkça da imalat verebilen bir ülkenin ötesinde olmalı. Biz hep şunu iddia ediyoruz, fiyat ve kalite parametrelerini beraber düşündüğünüzde Türkiye gerçekten dünyada en önde gelen ülkelerden birisi olacak ve en iyi teklifleri verecektir” dedi.

“Türkiye’de geniş bir küresel ekonomiye katkıda bulunacak, küresel piyasada oyuncu olabilecek şirketlerin yapılanması ile ilgili çalışmalarımız var”
Havacılık ve teknoloji alanında yapılacak çalışmaların karşılıklı olması gerektiğini belirten İsmail Demir, “Boeing burada mühendislik anlamında, teknoloji anlamında, imalat anlamında yapılanırken bir yandan da Türk şirketlerinin Boeing’ e yakın bir çevrede yapılanmasını ve böylece ilişkilerin çok daha hızlı, net ve çabuk olacağını ve birbirimizi daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Türkiye’de geniş bir küresel ekonomiye katkıda bulunacak, küresel piyasada oyuncu olabilecek şirketlerin yapılanması ile ilgili çalışmalarımız var. Bunun amacı, Türkiye’de küresel lige oyuncular çıkartmak. Hem imalat anlamında hem teknoloji geliştirme, hem de Ar-Ge ve mühendislik anlamında” ifadelerini kullandı.

“Türkiye olarak biz bu engelleri kaldırmaya, önünüzü açmaya, her türlü desteği vermeye hazırız”

Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’nin faaliyette olacağı İstanbul Teknopark’tan da bahseden Demir, “İstanbul Teknopark malumunuz savunma ve havacılık esaslı yapılan bir teknopark. Gerek mühendislik ve teknoloji geliştirme, gerek imalat, gerekse ürünlerin hayat boyu desteğini vermek, bakım onarım ve destek anlamında bu zincirin her kademesinde iş birliği yapmamız mümkün ve her kademede de iddialı olduğumuzu söylemek istiyoruz." 

Boeing Türkiye'de Mühendislik ve Teknoloji Merkezi açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

A320 F/O ~ 5 yıl önce
Ne kadar para veriyosunuz onu söyleyin önce ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fayda ~ 5 yıl önce
Bize faydalarindan bahsedecekmisiniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süslü laflar bunlar ~ 5 yıl önce
Dizginleri donald amcaya teslim ettiniz sonunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper ~ 5 yıl önce
Süper gelişme..Şu Boeingte yazılım mühendisiydim ama pilot oldum diye sallayan pilotcuklar bi gezse de feyz alsa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimden ~ 5 yıl önce
Badem zekasından mı? Boeing sizden ne gibi bir done alır
havacı ~ 5 yıl önce
bu meslekte neden bu kadar az kadın vardır.Kaç kişi içinde sadece bir kişi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O ~ 5 yıl önce
Bir kisi de epey degisik biridir muhtemelen. Anac biri olmama ihtimali epey yuksek :)
Scapegoat ~ 5 yıl önce
Boeing mühendisi kadın 1 kişi diyorsan o konuda bilgim yok.Airporthaber'de yazan kadınları diyorsan kesinlikle 1'den çok daha fazla.Senin gözüne 1 kişi batıyordur... Kabin durumları hakkında onlarca yorum yazazn kabin görevlisi ya da boşanma sonrası havacı eşine laf sokmak üzere gelen kadınlar hiç dikkatini çekmemiş bak.Ya da sadece tazminat vb haberleri hakkında yazan kadınları da atlamışsın.Gerçekten ilginç ! Kadınlar var ama sen 1 kişiyi kolaylıkla ayırabiliyorsun.Gayet olağan bir durum.Alışıktır bu durumlara merak etme.
ne alaka? ~ 5 yıl önce
Ne alaka kardeşim? Mühendisler pilot olur. Mühendisi amele gibi imalatta, üretimde, ar-gede mi kullanacaksınız? Alnınızı karışlarım lan sizin. Mühendis maaşları 80000 liraya sabitlenmeli, mühendis kökenli ve ingilizce bilen pilotların maaşları 540000 dolara sabitlenmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayirli olsun ~ 5 yıl önce
Bizdeki beyin ve is kalitesi cok gelismis oldugu icin Boying bundan yararlaniyor. Hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000