15 Eylül 2014, Pazartesi 01:41:49

BOEING: "TÜRKİYE UÇAK YAPARSA DESTEKLERİZ"

Türkiye’nin yerli uçak yapmasının önünde hiçbir engel olmadığını belirten Boeing Türkiye Temsilcisi Dunn “Türkiye’nin yakın zamanda savaş uçakları yapabildiğini gördük. Türkiye’nin yolcu uçağı üretmesi için bilgisi, yeteneği, kaynağı ve tecrübesi var” dedi.
  • İmam hatip dendiginde neden hep zihninizde sadece dini eğitim canlanıyor anlamıyorum.imam hatiplerdede pozitif bilimler öğretiliyor,bu ülke bu zamana kadar imam hatipsizdi ve uçak,araba üretemedi,bide imam hatipli olsun bakalım ne olacak,ön yargılarınızdan kurtulun derim not:imam hatipli değilim
  • Amerika ılıca zaman böyle laf etmez çünkü adamın ekmeğine incir dikiyorsun. Islam ülkeleri amerika kontrol altında hele arablar tam kontrol altinda
  • Boeing sallama fazla. 2-3 gövde parçası işi verdin sempatikmi oldun. Yapacaksak kendimiz yapalım bu adamlardan hayır gelmez. Menfaat için herşeyi yaparlar
  • Istesek yaparız da istemiyoruz... Bir türlü o istek gelmedi. Isteksizlik sorunu var:))))
  • Dine saldıran dngl imam hatipte sadece senin dediğin dersler yok. Türkiye'de ÖSS de derece yapmış biri olarak gittiğim dersanenin özel derece sınıfının 75%i imam hatip mezunuydu. O zamanki vatan hainleri bundan dolayı katsayı muhabbeti çıkardı. İmam hatip mezunu falanda değilim.
  • Boeing boyle bir aciklama yapmaz. Yalan veya carptirilmis bu sozler. Bir yorumcunun da dedigi gibi: adam seni kendi ulkesine sokmaz yapacagin ucakla. Emisyon der, gurultu der, guvenlik der. Der de der. Bosa hayal kurmayin. Pilotlarin bile onu kesiliyor yabanci pilotlar gelip oturuyor kokpite, ne yerli ucagi?
  • Sen motoru su kadar uretiyosun biz sana daha ucuz veririz uretme sen bunu uretme bizde daha ucuz ee noldu yerli ucak yaptiniz bizde destekledik
  • Yav he he.Önce bi yerli otomobil yapalım da sonra uçak yaparız.
  • Tabii , tabii. Yapar elbette. Îmâm hatip okullarımızdan Kur'an , tefsir , Arapça gibi pozitif ilimlerle yetişen dini bütün bir nesil çığ gibi geliyor. Yolcu uçağı ne kelime, uzay aracı yapacaklar Allah'ın izniyle , uzay aracı.
  • Zamanında Vecihi Hürkuş'un uçak fabrikası kapatılmasaydı şimdi çok daha farklı noktalarda olacaktık ancak gerici zihniyet yüzünden Türkiye 2002 yılına kadar karanlık bir dönem geçirdi.

Dünyanın en çok uçak üreten firmalarından ABD’li Boeing’in Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn, Türkiye’nin kendi yolcu uçağını yapabileceğini söyledi. Yerli uçak konusunda Türkiye’ye destek verebileceklerini kaydeden Dunn, bu konuda Türkiye ile ilişkilerin geliştirileceğini ve yerli uçak konusunda destek olabileceklerini ifade etti.

TÜRKİYE YOLCU UÇAĞI YAPARSA ÜRETİME DESTEK VERİRİZ

Türkiye’nin yerli uçak yapmasının önünde hiçbir engel olmadığını belirten Dunn “Türkiye’nin yakın zamanda savaş uçakları yapabildiğini gördük. Türkiye’nin yolcu uçağı üretmesi için bilgisi, yeteneği, kaynağı ve tecrübesi var” dedi. Dunn, Boeing firmasının şu anda 20’den fazla Türk firmasından uçak parçası tedarik ettiğini ve bu ürünlerin kaliteli olduğuna dikkat çekti. Dunn “Türkiye yerli uçak üretimine başlamasıyla birlikte bu alanda firmalar artacaktır. Çünkü Türkiye’nin bu alanda kaynaklarının iyi olmasından dolayı piyasaya çabuk adapte olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Türkiye’nin yerli uçak üretimiyle birlikte ABD’li Boeing firması arasındaki rekabetin artma ihtimalini ise Dunn “Rekabetten hoşlanıyorum. Halen TAİ’nin yaptığı savunma veya sivil uçaklara yardımcı oluyoruz. Yerli uçağa da destek veririz” diye değerlendirdi.

ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM VERDİĞİMİZ PROJE DÜNYADA TEK

Dunn, yerli uçak yapımında çalışmaları için şu anda üniversitelerde eğitim verdiklerine vurgu yaparak “Eğitim verilen öğrenciler uzun vadede yerli uçak yapımında veya Türk Hava Yolları gibi şirketlerde görev alacak. Dünyada bu projenin tek örneği Türkiye’de yapıyoruz” dedi. Eğitim verilen öğrencilerin takipçisi olacaklarını ifade eden Dunn, şunları söyledi: “Başarılı olan öğrencileri gelecekte ABD’deki üretim merkezimizde değerlendirebiliriz. Bunu zaman gösterecek. Verdiğimiz eğitimler bu işin başlangıcı olacak. Öğretmenler ve öğrenciler için İngilizce dil eğitimi de başlatacağız. Çünkü uçaklardaki tüm sistemler İngilizce üzerine kurulu şekilde işliyor.”

SAVAŞ UÇAĞI 2023'TE GÖKLERDE

Türkiye yerli tank, yerli helikopter ve yerli savaş gemisinden sonra yerli savaş jeti için de çalışmalarına devam ediyor. Özgün bir uçak tasarımı için İsveçli SAAB şirketinden de yardım alan Savunma Sanayi Müsteşarlığı, avcı tipinde, gelişmiş radar özelliklerine sahip, yüksek manevra kabiliyeti olan üç farklı tasarım belirledi. Görünmezlik zırhına sahip olacak uçakların üretimi 2023 yılına kadar tamamlanacak. Türkiye’de tasarlanıp yapılacak uçağın, Hava Kuvvetleri’nde 1988’den bu yana kullanılan F-16’ların yerini alması planlanıyor. 

BOEING: "TÜRKİYE UÇAK YAPARSA DESTEKLERİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İmam hatip dendiginde neden hep zihninizde sadece dini eğitim canlanıyor anlamıyorum.imam hatiplerdede pozitif bilimler öğretiliyor,bu ülke bu zamana kadar imam hatipsizdi ve uçak,araba üretemedi,bide imam hatipli olsun bakalım ne olacak,ön yargılarınızdan kurtulun derim not:imam hatipli değilim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Amerika ılıca zaman böyle laf etmez çünkü adamın ekmeğine incir dikiyorsun. Islam ülkeleri amerika kontrol altında hele arablar tam kontrol altinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Boeing sallama fazla. 2-3 gövde parçası işi verdin sempatikmi oldun. Yapacaksak kendimiz yapalım bu adamlardan hayır gelmez. Menfaat için herşeyi yaparlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Istesek yaparız da istemiyoruz... Bir türlü o istek gelmedi. Isteksizlik sorunu var:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dine saldıran dngl imam hatipte sadece senin dediğin dersler yok. Türkiye'de ÖSS de derece yapmış biri olarak gittiğim dersanenin özel derece sınıfının 75%i imam hatip mezunuydu. O zamanki vatan hainleri bundan dolayı katsayı muhabbeti çıkardı. İmam hatip mezunu falanda değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boeing mi? ~ 10 yıl önce
Boeing boyle bir aciklama yapmaz. Yalan veya carptirilmis bu sozler. Bir yorumcunun da dedigi gibi: adam seni kendi ulkesine sokmaz yapacagin ucakla. Emisyon der, gurultu der, guvenlik der. Der de der. Bosa hayal kurmayin. Pilotlarin bile onu kesiliyor yabanci pilotlar gelip oturuyor kokpite, ne yerli ucagi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sen motoru su kadar uretiyosun biz sana daha ucuz veririz uretme sen bunu uretme bizde daha ucuz ee noldu yerli ucak yaptiniz bizde destekledik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turecka ~ 10 yıl önce
Yav he he.Önce bi yerli otomobil yapalım da sonra uçak yaparız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakin olun ~ 10 yıl önce
Türkiye motorlu araçtan önce yani arabadan önce uçak üreten bir ülkeydi.devamı gelmedi,hem otomobil üretirsen elinde kalma ihtimali daha fazla,ama uçakta böyle bir olay söz konusu değil pazar daha aç.En azından elinde kalmaz,güzel üretirsen 20 sene sonra boinglede kapışırsın airbuslada.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tabii , tabii. Yapar elbette. Îmâm hatip okullarımızdan Kur'an , tefsir , Arapça gibi pozitif ilimlerle yetişen dini bütün bir nesil çığ gibi geliyor. Yolcu uçağı ne kelime, uzay aracı yapacaklar Allah'ın izniyle , uzay aracı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarihe dön bir bak. ~ 10 yıl önce
Bu ülke tekrar ayağa kalkıcaksa bu sadece ALLAH (c.c.) izniyle olur.
Ok ~ 10 yıl önce
Zamanında Vecihi Hürkuş'un uçak fabrikası kapatılmasaydı şimdi çok daha farklı noktalarda olacaktık ancak gerici zihniyet yüzünden Türkiye 2002 yılına kadar karanlık bir dönem geçirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000