26 Aralık 2013, Perşembe 09:10:05

BOEING "TÜRK MALI" İSTİYOR

ABD’li havacılık devi Boeing, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği kanalıyla Türk plastik üreticileriyle irtibata geçmek için başvuruda bulundu. Görüşmeler netice verirse, Türk plastiği Boeing’in son model uçaklarında kullanılacak.
  • Türkiye İhracatçılar Meclisi yerine başbakana başvursalarmış ya...
  • İste yavrum iste burada mal çok.

Dünyanın dev havacılık şirketi Boeing, Türk plastiğine talip. Bir süre önce ürettiği plastik uçağı gökyüzüyle buluşan ve rakiplerinin bir adım önüne geçen Boeing, gelen talebi karşılamak için hammadde arayışına girdi. Türkiye’nin kapısını çalan firma, plastik sektörüyle anlaştığı takdirde yeni uçaklarında ‘Türk malı’ plastik malzeme kullanacak.

BÜYÜKELÇİLİĞE BAŞVURDU

Boeing’in talebi, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği kanalıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne ulaştırıldı. Sektör temsilcilerine gönderilen yazıda, ABD’nin dev firmasının, üretim sürecinde ihtiyaç duyduğu ürünleri satın almak amacıyla başvuruda bulunduğu belirtildi.  AS9100 ve ISO 9001 standart sertifikalarına sahip plastik üreticileriyle irtibata geçmek istediğini belirten firmanın tercihinin önemine dikkat çekilirken, “Boeing’in talebi, ülkemiz prestiji ve uzun vadeli ihracat imkanı açısından büyük önem arz ediyor. Beklenen niteliklere sahip ihracatçıların, anılan firma ile ivedilikle irtibata geçmesi elzem görülmektedir” denildi. BoeIng’in, 2009’da ürettiği plastik uçağı gökyüzüyle buluşmuştu. Kompozit malzemeden imal edilen ilk uçak olan Boeing 787, işletme maliyetinde yüzde 10, yakıtta yüzde 20 tasarruf sağlıyor. (Akşam)

BOEING "TÜRK MALI" İSTİYOR

Yorumlar

Başbağanımız ~ 10 yıl önce
Türkiye İhracatçılar Meclisi yerine başbakana başvursalarmış ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kedi ~ 10 yıl önce
İste yavrum iste burada mal çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000