04 Eylül 2009, Cuma 10:53:01

Boeing sıkıntılı günler geçiriyor

Amerikalı uçak üreticisi Boeing, ekonomideki durgunluğun neden olduğu uçak siparişlerindeki ciddi düşüşle boğuşuyor. Boeing’in Ağustos ayındaki ticari uçak teslimatı yüzde 22, aldığı siparişler ise yüzde 11 düştü.
  • efsanevi uçak üreticisi Boeing'in böyle bir olay karşılaşması yazık olmuş nerdeyse yüzyıllık şirket artık diğer firmalara kaptıracak gibi liderliğini ki ne şekilde olursa olsun bence Boeing'in modelleri bir başka 747'le devrim başlatan bir firma krize dayanamamasına üzüldüm

Ekonomik kriz havayollarını ciddi şekilde etkilerken, bu durumdan etkilenenlerin başında da uçak üreticileri geliyor.

Dünyanın iki büyük uçak üreticisinden biri olan Boeing, hem ekonomik krizle mücadele ediyor hem de son modeli ultra hafif 787’yi bir an önce uçurabilmek için çaba sarfediyor.

Sürekli ertelenen test uçuşları ve ekonomik durum, 787’yi olması gereken programdan 2 yıl gerisine itti. Boeing geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada 787’nin ilk test uçuşunu bu yılın sonunda yapmayı planladıklarını belirtmişti.

787’nin yeni programının açıklanmasından sonra geçtiğimi günlerde de Boeing’den yapılan açıklamada ticari uçaklar bölümü başkanı Scott Carson’un görevinden alındığı ve yerine Savunma Bölümü Başkanı Jim Albaugh’un getirildiği belirtildi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken sipariş rakamları da şirketi bir hayli üzüyor.

Boeing geçen senenin Ağustos ayında 36 uçak teslimatı yapmışken, bu sene bu sayı 28’e düşmüş durumda. Bazı havayollarının verdiği siparişlerdeki ertelemeler ve iptaller de şirketi kötü etkiliyor. 

Boeing’in Ağustos 2008’de aldığı uçak siparişi sayısı 36 iken bu sene sipariş sayısı 32’ye düştü. Ancak uçak siparişindeki azalmaya rağmen Boeing’in ileri tarihli birikmiş  siparişleri ve gelirlerinin yarısını oluşturan savunma sektöründeki faaliyetleri şirketin krizden yara almasına rağmen yoluna devam etmesini sağlıyor.

Boeing sıkıntılı günler geçiriyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
efsanevi uçak üreticisi Boeing'in böyle bir olay karşılaşması yazık olmuş nerdeyse yüzyıllık şirket artık diğer firmalara kaptıracak gibi liderliğini ki ne şekilde olursa olsun bence Boeing'in modelleri bir başka 747'le devrim başlatan bir firma krize dayanamamasına üzüldüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000