09 Eylül 2009, Çarşamba 11:50:59

Boeing: "Sektörde büyüme başlayacak"

Amerikalı uçak üreticisi Boeing’in Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Randy Tinseth küresel havacılık pazarının 2011’e kadar ekonomik krizden çıkmasını beklemediğini sektörün tekrar büyümeye ise 2012’de başlayacağını ifade etti.

Havayolları ve kargo operatörleri ekonomik krizle sarsıldıkları ve kredi krizi yaşadıkları için Boeing ve Avrupalı rakibi Airbus bu yıl büyük sıkıntı çekti. Tinseth, gelecek yıl ekonomide iyileşme yaşanacak, 2011 havacılık sektörünün kendini toparlayacağı yıl olacak 2012’de ise havayolları yeni uçak alımlarına ihtiyaç duyacak. Çin ve Asya Pasifik bölgesinin sektörün iyileşmesinde öncü olmasını beklediklerini kaydeden Tinseth, Çin’in ihtiyaç duyacağı yeni uçakların siparişini alabilmek için Boeing ve Airbus’ın Çin’i çok sıkı bir şekilde takip ettiğini ifade etti. Çin’in ileride Boeing’in en büyük pazarı olan Amerika’nın yerini alacağı öngörülüyor.

Boeing’in karbon kompozit malzemeden üretilen yeni nesil yolcu uçağı 787, üretim programında meydana gelen gecikmeler yüzünden ertelenmişti. Uçağın test uçuşunun bu yılın sonunda gerçekleşeceğini aktaran Tinseth, 787 Dreamliner’ın ilk teslimatını 2010’un son çeyreğinde All Nippon Havayolu’na yapacağını açıkladı. Tinseth, 737’nin üretimine aynı şekilde devam edeceklerini belirtirken 777’nin üretimi 2010 Haziran’a kadar ayda 7’den 5’e düşürülecek.

(Habertürk)

Boeing: "Sektörde büyüme başlayacak"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000