29 Haziran 2018, Cuma 11:50:28

Boeing projeyi açıkladı

Seyahat sürelerini kısaltmak için yoğun mesai harcayan Boeing ses hızının 5 katına çıkabilen bir uçak geliştiriyor.
  • Askeri projenin sivil yansıması, yoksa fizibl değil.
  • Yolcu sayısı az pahali olur herkes bilemez, 90-95 bin feet te ki radyasyon çok yüksek buna nasıl çare bulunacak ? Buda concorde gibi sadece okyanus üstünde mi süpersonik uçacak ? Ve 20 30 sene nedir ya ? Sonraki yüzyılda yapardınız..
  • 1960'larda süpersonik ticari uçak çalışmaları hızlanmıştı. Aynı şekilde supersonik bombardıman uçağı projeleri de. Resimdeki uçağı o yıllardaki projelerde görmüştüm. Maliyet etkin olmayacağı, gürültü kirliliği, yüksek maliyet, fizibilite çalışması sonucu sadece Concorde imal edildi. Fransız ve İngilizler tarafından kullanıldı; başkası da sipariş vermedi. Yüksek maliyetle mecburen kullanıldı, idame maliyetleri de artınca ilk kazasında servisten kaldırıldı. Şimdi gelişen teknoloji sayesinde hem gövde için hem de motorlar ve kumanda/güdüm/seyir sistemlerindeki gelişmelerle tekrar değerlendiriliyor. Yani eski pilav tekrar ısıtılıyor. (temcit)
  • Pegasus kaptanlarindan en kaliteli , en kapiliyetli Kaptan Tuncer Sahin kaptan ucacak bu ucaklarda
  • Biz de temel reis önderliğinde 3-5 ay'a kalmaz 10 katına çıkan uçak yaparız evelallahhh...
  • O zaman iste arff ekiplerinin ve flying cheflerin hizina yetisebilirsiniz.
  • Ama biz de yol yapıyoz köprü yapıyoz. Daha naapalım yaa. Yol bu yol boru değil. Gerçi tek yön geçiş 110 tl ama olsun. Yapıyoz ya ona bakin siz.....
  • New York git gel seul yat hayırlı olsun seul gel lax git gel
  • Boom projesi de fena değil...
  • Harika bir proje, inşallah göklerdeki gururumuz THY de bu uçaklardan alır. Düşünsenize memleketinize 10dk da gittiğinizi. Walla akşam çayına bile gidilir bu uçaklarla, İstanbul - Ordu 10dk dan fazla sürmez kesin.

Seyahat sürelerini kısaltmak için yoğun mesai harcayan Boeing ses hızının 5 katına çıkabilen bir uçak geliştiriyor. Böylece hava yolculuğu için harcanılan süre ciddi bir oranda düşebilecek. Yeni uçakla New York'tan Londra'ya 8 saat yerine 2 saatte ulaşılabilecek

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden birisi olan Boeing, uçuş sürelerini hatırı sayılır derece kısaltmaya hazırlanıyor. Atlanta Havacılık Konferansı kapsamında gelecek planlarını uçak severlerle ve basınla paylaşan Boeing, ses hızının 5 katına çıkabilen bir uçak geliştirdiğini duyurdu.

Boeing'in üreteceği hipersonik jetler Mach 5 hızına, yani saate 6 bin 276 kilometre hıza ulaşabilecek.

Bir dönemin en hızlı uçağı olan Concorde'un hızının Mach 2 olduğu düşünülürse hipersonik jetlerin seyahat alışkanlıklarımızı nasıl değiştireceği de açık. Yeni modeller ile yolcuların seyahat sürelerinin ciddi oranda azalacağını söylemek mümkün.

Geleneksel uçaklar 30-40 bin feet ortalama yükseklikte seyrederken, Boieng Hypersonic ise 90-95 bin feet yükseklikte seyredecek.

Boeing'de baş biliminsanı olarak görev yapan Kevin Bowcutt, "İnsanoğlu her zaman daha hızlı gitmek ve eşyaları daha da hızlandırmak istedi" derken, bu yeni uçağın askerşi amaçlar için de kullanılabileceğine dikkat çekti. Ancak Bowcutt, bunun 20-30 yıl zaman alabileceğini söyledi.

32 YOLCU KAPASİTE

Jet uçaklarının 32 yolcu kapasiteye sahip olduğu bildirildi. Jetlerin hipersonik hıza dayanabilmesi için dış yüzeyde yüksek ısıya dayanıklı malzemeler kullanılması planlanıyor. Atlanta’daki Amerikan Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü ile birlikte yapılan çalışmalarda, jetin tasarım çalışmalarının 6 yıl sürdüğü belirtildi.

8 SAATLİK UÇUŞ 2 SAATE İNECEK

Örneğin bugün Londra ile New York arasındaki bir uçuş 8 saat sürerken Boeing Hypersonic ile bu uçuş süresi 2 saate düşecek.

Ancak bu alanda çalışmalar yürüten tek firma Boeing değil. 'Concorde'un oğlu' olarak da anılan dünyanın ilk süpersonik özel uçağı AS2'nin test uçuşlarına 2021 yılında başlanacak. Daha önce Fransız-İngiliz ortak yapımı Concorde uçaklarıyla yapılan süpersonik uçuşlar, 2000 yılında yaşanan uçak kazasının ardından iptal edilmişti. 

Boeing projeyi açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Tech ~ 6 yıl önce
Askeri projenin sivil yansıması, yoksa fizibl değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eleştiren adam ~ 6 yıl önce
Yolcu sayısı az pahali olur herkes bilemez, 90-95 bin feet te ki radyasyon çok yüksek buna nasıl çare bulunacak ? Buda concorde gibi sadece okyanus üstünde mi süpersonik uçacak ? Ve 20 30 sene nedir ya ? Sonraki yüzyılda yapardınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
1960'larda süpersonik ticari uçak çalışmaları hızlanmıştı. Aynı şekilde supersonik bombardıman uçağı projeleri de. Resimdeki uçağı o yıllardaki projelerde görmüştüm. Maliyet etkin olmayacağı, gürültü kirliliği, yüksek maliyet, fizibilite çalışması sonucu sadece Concorde imal edildi. Fransız ve İngilizler tarafından kullanıldı; başkası da sipariş vermedi. Yüksek maliyetle mecburen kullanıldı, idame maliyetleri de artınca ilk kazasında servisten kaldırıldı. Şimdi gelişen teknoloji sayesinde hem gövde için hem de motorlar ve kumanda/güdüm/seyir sistemlerindeki gelişmelerle tekrar değerlendiriliyor. Yani eski pilav tekrar ısıtılıyor. (temcit)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuncer ~ 6 yıl önce
Pegasus kaptanlarindan en kaliteli , en kapiliyetli Kaptan Tuncer Sahin kaptan ucacak bu ucaklarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He yawww he ~ 6 yıl önce
Bu da traşş bir haber 32 yolcu bilet fiyatları çılgın rakamlar olur o uçağı bile tarifeli olarak dolduramazlar ayrıca zaten 20-30 yıl sonra diyor kim öle kim kala yani bizde yapıyoruz dese bizimkiler der yani 30 yıla kadar onu diyenler toprak olur....
Sesten hızlı temel ~ 6 yıl önce
Biz de temel reis önderliğinde 3-5 ay'a kalmaz 10 katına çıkan uçak yaparız evelallahhh...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flying tost ~ 6 yıl önce
O zaman iste arff ekiplerinin ve flying cheflerin hizina yetisebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ne ki. Biz yol yapıyoz ~ 6 yıl önce
Ama biz de yol yapıyoz köprü yapıyoz. Daha naapalım yaa. Yol bu yol boru değil. Gerçi tek yön geçiş 110 tl ama olsun. Yapıyoz ya ona bakin siz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 6 yıl önce
New York git gel seul yat hayırlı olsun seul gel lax git gel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saat farki ~ 6 yıl önce
peki saat farkini napcan ka? bu mu ufkun ?
Mhmmd ~ 6 yıl önce
Boom projesi de fena değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 6 yıl önce
Harika bir proje, inşallah göklerdeki gururumuz THY de bu uçaklardan alır. Düşünsenize memleketinize 10dk da gittiğinizi. Walla akşam çayına bile gidilir bu uçaklarla, İstanbul - Ordu 10dk dan fazla sürmez kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu ~ 6 yıl önce
Ordu icin havalandiginda 90000feeti ancak Batum’da alır
Tabi tabi ~ 6 yıl önce
Anadolujet sipariş vermiş bu uçaklardan 32 kişilik hipersonic. Biletleri de alırsın 50 TL’ye.
Expat Turk ~ 6 yıl önce
Ses hizinin 5 katina ulasacak ucak icin memleketimin yaklasimi "Istanbul - Ordu ucusu". Tebrikler
Enver ~ 6 yıl önce
Bir de ucusta bedava kek ve cay verdinmiydi..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000