21 Aralık 2012, Cuma 08:03:25

BOEING PATATES ÇUVALLARIYLA TEST YAPTI!

Dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden Boeing, uçaklarda WiFi testini gerçekleştirmek için insan yerine patates kullanıyor.
  • Tevekkeli degil, bende ucaklarda ve havaalanlarinda kendimi patates gibi hissediyordum. Bizi hava yolu sirketleri patates yerine koyuyor.
  • Kokpit camini test etmek icinde sikistrilmis hava topundan dondurulmus tavuk attiklarini soylamisti bir ucak yapim muhendisi bana.

Uçağa yüklenen yaklaşık 9 bin kilo ağırlığında patatesi insan yerine kullanan Boeing, bu şekilde uçakta WiFi testini tamamlamaya çalışıyor. Şirketin amacı ise kablosuz ağ sinyallerinin uçağın navigasyon ve komünikasyon sistemlerine etki edip etmediğini gözlemlemek.

Peki, bu test için neden özellikle patates tercih edildi?

Boeing sözcüsü Adam Tischler, bunun sebebini şöyle açıkladı: "Patates insanlar gibi elektronik sinyallere tepki veriyor ve bu sinyalleri emiyor."

Tischler sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Patates olmasaydı insanları test için birkaç saat uçakta bekletmek durumunda kalırdık"

BOEING PATATES ÇUVALLARIYLA TEST YAPTI!

Yorumlar

cok uygun ~ 11 yıl önce
Tevekkeli degil, bende ucaklarda ve havaalanlarinda kendimi patates gibi hissediyordum. Bizi hava yolu sirketleri patates yerine koyuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tavuk ~ 11 yıl önce
Kokpit camini test etmek icinde sikistrilmis hava topundan dondurulmus tavuk attiklarini soylamisti bir ucak yapim muhendisi bana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000