12 Ekim 2008, Pazar 13:47:42

Boeing Grevi’nde görüşmelere geri dönüş!

Uçak üreticisi Boeing ve Uçak Üreticileri Sendikası IAM yetkilileri “Chicago Tribune” gazetesine yaptıkları açıklama ile anlaşmazlık üzerine kesilen görüşmelere, yeniden başladıklarını duyurdu.

6 Eylül’den bu yana, 27.000 IAM çalışanı, Washington, Oregon ve Kansas’taki Boeing işyerlerinde greve yapıyor. Bu arada Seattle’daki sivil uçak üretim birimi durma noktasına geldi ve bu ayın sonunda teslim sırası gelen 42 adetuçağın ne olacağı bilinmiyor. Sendika (IAM) tarafından yapılan açıklamaya göre; grev dolayısıyla şimdiye kadarki zarar (1995’in üçüncü dönemi de içinde, 10 Ekim itibariyle,) 3,5 milyar dolar.

Ücret ve eski geçim düzeylerinin korunması istemi ve outsourcings da grevin başlıca nedenleri arasında.Boeing, 787 modeli geliştirilmesi sırasında, ücret iyileştirmesi yaparak başlangıç yapmıştı. Geleceğin uçak modeli Boeing 787, son montaj hattında Seattle’dan Kansas’a taşınma tartışmaları arasında bekliyor.Sendika üyeleri adına Boeing yetkililerinden James Mcnerney’e yollanan e.postada, bekleyişin ve zaman yitiminin, Amerikan havacılık endüstrisinin ve bu arada otomobil sektörünün de kritik bir dönemden geçtiği bu dönemde, Boeing’in adına ve güvenirliğine zarar verdiği belirtildi.

Sendika yöneticileri ve işçiler bu zor durumda, işveren tarafından dayatılacak hak kısıtlamalarının ve işveren kararlarının kabul edilemez olduğunu belirttiler.

 

Boeing Grevi’nde görüşmelere geri dönüş!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000