31 Temmuz 2014, Perşembe 09:06:52

BOEING, FIRAT ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAK PROJE GELİŞTİRECEK

Havacılık devi Boeing, Elazığ Fırat Üniversitesi’ne ortak proje için geliyor. İşadamları ve akademisyenlerin gerçekleştireceği toplantılarda altyapı olanakları araştırılacak.
  • Laboratory var mi sizde? Pense ve tornavida ile olmuyor bu isler
  • Gülasya Turizm Sayın vekilim Suay Alpay ve Thy Teknik yöneticisi İsmail Demir e Elazığ ve Doğu Anadolu ya yönelik yatırımları ve öngörüleri için teşekkür ederiz .Bu yörenin bu gibi yatırımları ihtiyacı var .Tebrikler
  • ZORUNUZA MI GİTTii?
  • bildigim kadariyla Boeing'de ust duzey yonetici olarak calisan biri bu universiteden mezun.
  • Yakışır elazığ'a :) Sayın vekil Şuay Alpay ve Sayın Müsteşar İsmail Demir'i katkılarından dolayı kutlarım.
  • Fırat Üniversitesi maalesef acınacak durumda. Kafayı dine takmış yöneticileriyle aslında bir medrese. Aydın hocalar son derece az ve bastırılmış durumda. Ders vermek için bilgisayarınızı İnternet'e bağlamak istediğinizde ara kablo güvenlikçilerden imza karşılığı alınıyor. O kurumda maalesef bilim öğretilemez, araştırma zaten yapılamaz. Geçmişin aydınlık kenti Elazığ da gericiliğin karanlığında debeleniyor. Öküzgözü üzümünün anavatanında şarabın tadına bakmak için yollanacağınız yer umumhaneler sokağı... O kentte Boeing'e yer yok maalesef.
  • Türkiye'de çok daha başarılı üniversite varken Elazığ ne alaka şimdi...

ABD'li havacılık devi Boeing, Elazığ Fırat Üniversitesi ile ortak proje geliştirecek. Boeing’in Türkiye ve Kuzey Afrika temsilcisi Bernard J. Dunn’ın 11 Temmuz’da Elazığ’a yaptığı ziyarette, dünya devi şirketin Fırat Üniversitesi ile ortak proje geliştirme ve yatırım yapması için yapılan kulisler sonuç verdi. Dunn, ziyaretinin ardından Boeing’in Ar-Ge ekibini bayramdan sonra Elazığ’a gönderme kararı aldı. Boeing ekibi, Elazığ’daki ortak çalışma için akademisyenler ve işadamları ile toplantılar yapılacak. Havacılık ve uçak sanayi konusunda üniversite ile ortak bir proje geliştirilmesi için alt yapı olanakları araştırılacak.

Savunma Sanayii Müsteşarı Elazığlı İsmail Demir, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Boeing firmasının Türkiye ve Kuzey Afrika temsilcisi Bernard j. Dunn’ı, Fırat Üniversitesi’nin Sivil Havacılık Bölümüyle ortak proje geliştirmesi ve irtibat bürosu açması için iki hafta önce Elazığ’da ağırladı. THY Teknik AŞ teknik heyetinin de katıldığı ziyarette, üniversite yönetimi ve iş adamlarıyla toplantılar yapıldı. Şirketin üniversite ortak proje geliştirmesi için ikna turları düzenlendi. Dunn, Boeing’in yararını da dikkate alarak, işbirliği teklifini değerlendireceklerini dile getirerek Elazığ’dan ayrıldı.

İKİNCİ EKİP GELİYOR

Boeing’in Ar-Ge ekibinin araştırma yapmak ve ortak işbirliği alanlarını belirlemek için yeniden Elazığ’a gelme kararı, üniversite yönetimi ve işadamları arasında sevinç yarattı. AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Boeing firmasının temsilcisi ile teknoket, üniversite ve OSB’de yapılan iki günlük toplantıların büyük yararı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Boeing’in Ar-Ge ekibi önümüzdeki günlerde Elazığ’a gidecek. Akademisyenler ve işadamları ile toplantılar yapılacak. Ürün geliştirme üzerine çalışacaklar. Havacılık ve uçak sanayi konusunda ortak bir proje geliştirilmesi için çalışma yapılacak. Elazığ’da Fırat Üniversitesi bünyesinde Sivil Havacılık Yüksek Okulu kuruldu. Önümüzdeki yıl öğrenci almaya da başlayacak.”

Üniversiteye büyük katkı

Milletvekili Alpay üniversiteye açılan ylüksekokulda insansız hava araçları tasarımı, akıllı hava taşıtları tasarımı, motor bakım onarım eğitimleri olacağını belirterek “Boeing’e sunum yapıldı ve Elazığ’da irtibat ofisi açması teklifinde bulunduk. Konuyu düşüneceklerini söylediler. Boeing, bu temaslarla Elazığ’ın potansiyelini ölçmüş olacak” dedi. (Hürriyet)

BOEING, FIRAT ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAK PROJE GELİŞTİRECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Elazig ~ 10 yıl önce
Laboratory var mi sizde? Pense ve tornavida ile olmuyor bu isler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gülasya Turizm Sayın vekilim Suay Alpay ve Thy Teknik yöneticisi İsmail Demir e Elazığ ve Doğu Anadolu ya yönelik yatırımları ve öngörüleri için teşekkür ederiz .Bu yörenin bu gibi yatırımları ihtiyacı var .Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 10 yıl önce
ZORUNUZA MI GİTTii?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alaka su ~ 10 yıl önce
bildigim kadariyla Boeing'de ust duzey yonetici olarak calisan biri bu universiteden mezun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gakkoş ~ 10 yıl önce
Yakışır elazığ'a :) Sayın vekil Şuay Alpay ve Sayın Müsteşar İsmail Demir'i katkılarından dolayı kutlarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Fırat Üniversitesi maalesef acınacak durumda. Kafayı dine takmış yöneticileriyle aslında bir medrese. Aydın hocalar son derece az ve bastırılmış durumda. Ders vermek için bilgisayarınızı İnternet'e bağlamak istediğinizde ara kablo güvenlikçilerden imza karşılığı alınıyor. O kurumda maalesef bilim öğretilemez, araştırma zaten yapılamaz. Geçmişin aydınlık kenti Elazığ da gericiliğin karanlığında debeleniyor. Öküzgözü üzümünün anavatanında şarabın tadına bakmak için yollanacağınız yer umumhaneler sokağı... O kentte Boeing'e yer yok maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ok ~ 10 yıl önce
Türkiye'de çok daha başarılı üniversite varken Elazığ ne alaka şimdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eee ~ 10 yıl önce
ee yeni müsteşar eski thy teknik başkanı nereli ? rizeliler thy'na doluşurken devletten ihaleler kaparken vs elazığ'a böyle bir şey yapılmış çok mu ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000