25 Eylül 2013, Çarşamba 14:57:19

BOEING F-16'YI İNSANSIZ UÇURDU

ABD Hava Kuvvvetleri ve uçak üreticisi Boeing, kullanımdan kaldırılan F-16 tipi bir savaş uçağını, insansız hava aracına dönüştürmeyi başardı. Test sürüşünü başarıyla geçen pilotsuz F-16 ses bariyerini aştı.
  • Bu ise sevindim, Artik PS3 da kim Air COMBAT i iyi oynar ise pilot olabilecek :)
  • Suriye'nin hava sahasını ihlal eden bir F22'yi düşürmesi doğru o zaman.Baksanıza adamlar apar topar pilotsuz savaş uçaklarına dönüyorlar.
  • F 16 "test sürüşünü" başarıyla geçmiş ...
  • Biz daha önce bir Cessna içinden radyo kontrolle indirilen(deneysel amaçlı kaza yaptırılan) 727'de gördük.(kural gereği son ana kadar pilotla uçtu ve pilot uygun bir zamanda uçaktan atladı) Detaylı bilgi için: Curiousity: Plane Crash
  • f5 ucaklarini dron yapip fuze atislarinda hedef olarak kullanarak elindeki ucaklari envanter disina cikardilar. bunu yapma amaclari ise farkli. tomahavk ile zaten nokta atis yapiyor ama, abd'nin elinde ciddi f-16 folusu var, onumuzdeki 20 yilda ise bu ucaklari elden cikartacak, yeni nesil ucaklarin envantere katilmasiyla. bu ucaklari kullanan var, yalnis anlama olmasin, sadece pilot ucagin icinde degil, sicak koltugunda guvenli sekilde ucuyor. dusunun 10 yil sonra iran ile bir catisma ciksa, pilot riske etmeyecek, 5 ucak kaybetsin 1 dusman ucagi dusursun ne onemi var, kayipsiz daha dogrusu sadece maddi kayip verecek. umurunda degilki bu zaten
  • Yer harekatına (bombardıman) gönderdiğin bu dromların karşısına SU-35 veya J-20 filoları çıkınca nolacak? Boş boş konuşma, bilmediğin işlere yorum yapma canım kardeşim.
  • Ulen yiyorsa Teknisyensiz bir ucak yapip ucurunda goreyim......
  • İyi de kola bir F-16 ile F-4E yanaşıyor görüntülerde. Amerika hala F-4E uçuruyor mu yoksa bu olay yıllar önce yapılmış da görüntüleri şimdi mi veriyorlar ?
  • Bu bir hedef qf
  • Ayrıca uçağın amacı ile ilgili küçük bir not daha; " The QF-16 full-scale aerial targets will be used to test newly developed weapons and train pilots for the rapidly changing nature of warfare in a safe and controlled environment." Boeing sitesinden alıntıdır..

Amerikan uçak üreticisi Boeing'den yapılan açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri envanterinden çıkarılan F-16 Falcon tipi bir savaş uçağının, insansız hava aracına dönüştürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "QF-16" ismi verilen insansız hava aracının test sürüşünün Florida eyaletindeki Tydall Hava Kuvvetleri Üssü'nden başarıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

Boeing'in açıklamasında, ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı iki pilot tarafından test sürüşü gerçekleştirilen "QF-16" insansız hava aracının, söz konusu test sürüşünü Meksika Körfezi üzerinde yaptığı, ses bariyerini aştıktan sonra, başarılı bir şekilde kalktığı üsse iniş yaptığı vurgulandı.

ABD ordusundan yarbay Ryan Inman, "İçinde kimse olmadığı için biraz farklı bir uçuş oldu ancak baştan sona çok başarılı bir uçuş gerçekleştirildi" dedi.

ABD Hava Kuvvetleri, "F-16 Falcon" tipi savaş uçağından "QF-16" insansız hava aracına dönüştürülen, uçağın sadece eğitim amaçlı kullanılacağını açıkladı.

Uzmanlar ABD'deki söz konusu uçuşun, pilotsuz savaş uçakları dönemini başlatabileceğini belirtiyor. Pilotsuz bir savaş uçağı ses bariyerini aşarak, hedefi vurduktan sonra kalktığı üsse dönebilecek.

BOEING F-16'YI İNSANSIZ UÇURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Pilot ~ 11 yıl önce
Bu ise sevindim, Artik PS3 da kim Air COMBAT i iyi oynar ise pilot olabilecek :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F22 ~ 11 yıl önce
Suriye'nin hava sahasını ihlal eden bir F22'yi düşürmesi doğru o zaman.Baksanıza adamlar apar topar pilotsuz savaş uçaklarına dönüyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
test sürüşü ? ~ 11 yıl önce
F 16 "test sürüşünü" başarıyla geçmiş ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geç Bile Kaldılar ~ 11 yıl önce
Biz daha önce bir Cessna içinden radyo kontrolle indirilen(deneysel amaçlı kaza yaptırılan) 727'de gördük.(kural gereği son ana kadar pilotla uçtu ve pilot uygun bir zamanda uçaktan atladı) Detaylı bilgi için: Curiousity: Plane Crash

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 11 yıl önce
f5 ucaklarini dron yapip fuze atislarinda hedef olarak kullanarak elindeki ucaklari envanter disina cikardilar. bunu yapma amaclari ise farkli. tomahavk ile zaten nokta atis yapiyor ama, abd'nin elinde ciddi f-16 folusu var, onumuzdeki 20 yilda ise bu ucaklari elden cikartacak, yeni nesil ucaklarin envantere katilmasiyla. bu ucaklari kullanan var, yalnis anlama olmasin, sadece pilot ucagin icinde degil, sicak koltugunda guvenli sekilde ucuyor. dusunun 10 yil sonra iran ile bir catisma ciksa, pilot riske etmeyecek, 5 ucak kaybetsin 1 dusman ucagi dusursun ne onemi var, kayipsiz daha dogrusu sadece maddi kayip verecek. umurunda degilki bu zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 11 yıl önce
Yer harekatına (bombardıman) gönderdiğin bu dromların karşısına SU-35 veya J-20 filoları çıkınca nolacak? Boş boş konuşma, bilmediğin işlere yorum yapma canım kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
Şu drom lafını bırakın bir,ya drone deyin ya da iha.. Ayrıca armutla elmaları karıştırmayın lütfen,bu uçakların üretim amacı boeing sitesinde gayet net belirtilmiş."he QF-16 full-scale aerial targets will be used to test newly developed weapons and train pilots for the rapidly changing nature of warfare in a safe and controlled environment." SU-35 veya J-20 tarz uçaklara karşı da f35 geliştirmiş adam.Yer harekatına bombardımanı sen uyduruyorsun ayrıca,öyle bir amacı yok bu uçağın,haberin kaynağını oku
TECHO ~ 11 yıl önce
Ulen yiyorsa Teknisyensiz bir ucak yapip ucurunda goreyim......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F-4 ~ 11 yıl önce
İyi de kola bir F-16 ile F-4E yanaşıyor görüntülerde. Amerika hala F-4E uçuruyor mu yoksa bu olay yıllar önce yapılmış da görüntüleri şimdi mi veriyorlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bu bir hedef qf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
Ayrıca uçağın amacı ile ilgili küçük bir not daha; " The QF-16 full-scale aerial targets will be used to test newly developed weapons and train pilots for the rapidly changing nature of warfare in a safe and controlled environment." Boeing sitesinden alıntıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000