18 Kasım 2008, Salı 14:10:34

Boeing Dreamliner için geri sayım başladı

Boeing'in ticari havacılıkta kullanılacak yeni modeli 787 Dreamliner'ın merkez kanat parçasının sağlamlık testlerini tamamladığı bildirildi.
  • SİZİ BİLMEM AMA BİZ SANAL PİLOTLAR KESİN UÇACAĞIZ HOCAM.. :)
  • BU GÜZEL UÇAKLA UÇMAK TÜM TÜRK HAVAYOLU PİLOTLARINA NASİP OLUR İNŞALLAH

Boeing'den yapılan açıklamaya göre, uçuş sertifikasyonu programının bir parçası olan testlerde; tamamı kompozitten üretilen, uçağın gövdesiyle kanatları arasında taşıyıcı görevi üstlenen merkez kanat parçası "wing box"ın, tasarım ve teknoloji olarak yeterliliği kanıtlandı.

Yaklaşık 25 ton ağırlığında olan "wing box"; Boeing, Mitsubishi Heavy Industries ve Fuji Heavy Industries'in mühendislerinden oluşan bir ekip tarafından tasarlandı. Ana gövdeyle kanat arasında kiriş görevi gören wing box, kanadın ön ve arka parçalarıyla motor ve iniş takımı gibi elemanların taşınmasını sağlıyor. Yapılan testlerde, merkez kanat parçası üzerine, bir 787 uçağının hizmette kalacağı süre boyunca karşılaşabileceği en büyük aerodinamik yükün 1.5 katı kadar yük uygulandı.

787 Dreamliner Geliştirme Bölümü Başkan Yardımcısı Mark Jenks, "Wing box sağlamlık testini başarıyla tamamlamamız, Boeing'in 787'deki inovatif yaklaşımını vurgulayan önemli bir adım oldu. Testler, gövdenin sağlamlığını belirlememizin yanı sıra, taşıması gereken yük miktarını hesaplamada kullandığımız metotları da doğrulamamızı sağladı" dedi.

Yeni teknolojilerle donatılan 787 Dreamliner, bugüne kadar 57 havayolu şirketinden aldığı 895 kesin siparişle, ticari havacılık tarihinin en başarılı yeni modeli oldu. Tasarım ve üretiminde, Boeing'le birlikte dünya çapında 50'ye yakın havacılık şirketinin görev aldığı 787, yakıt verimliliği ve uçuş performansıyla, "en çevreci uçak" olarak nitelendiriliyor. Gövdesi tamamen hafif alaşımlı kompozit malzemeden üretilen ve yüzde 50'den fazlası kompozitten oluşan ilk uçak olan 787 Dreamliner'ın lansmanı, Nisan 2004'te yapıldı. Haziran 2006'da ana montajına başlanan Boeing 787'nin sertifikasyon programı kapsamında, halen sağlamlık testleri devam ediyor. Test uçuşlarını takiben, ilk Boeing 787'nin 2009'un 3. çeyreğinde müşterilere teslim edilmesi planlanıyor.

Boeing Dreamliner için geri sayım başladı

Yorumlar

KHS ~ 15 yıl önce
SİZİ BİLMEM AMA BİZ SANAL PİLOTLAR KESİN UÇACAĞIZ HOCAM.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİLOT ~ 15 yıl önce
BU GÜZEL UÇAKLA UÇMAK TÜM TÜRK HAVAYOLU PİLOTLARINA NASİP OLUR İNŞALLAH

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000