27 Ağustos 2009, Perşembe 09:04:33

Boeing, Dreamliner için çabalıyor!

Amerikalı uçak üreticisi Boeing, çıkış tarihi sürekli ertelenen son modeli B787 Dreamliner’ın montaj bantlarından biri olması düşünülen Güney Carolina’daki fabrikasını büyütmek için gerekli izinlerin çıkmasını bekliyor.

Boeing sözcüsü Russ Young, yerel ve hükümet yetkililerini gerekli izinlerin verilmesi hakkında haberdar ederken, B787 Dreamliner modelinin montaj bandı için düşünülen ikinci fabrikanın yerinin yılsonuna kadar belli olmayacağını belirtti.

Chicago merkezli şirket, şu an için hafif karbon kompozit malzemelerin kullanıldığı ve üst düzey yakıt tasarrufu sağlayan B787 modelinin ikinci montaj bandı için potansiyel yerleri değerlendiriyor.

Yaşanan bazı teknik sorunlardan dolayı ilk test uçuşu ve buna bağlı olarak da teslimatları sürekli ertelenen Boeing 787 Dreamliner, tüm bunlara rağmen Boeing için önceliğini hala koruyor.

Dünyanın en büyük iki uçak üreticisinden biri olan Boeing, bir diğer havacılık şirketi Vought’dan satın aldığı Kuzey Charleston’daki fabrika için 580 milyon dolar ve şirketin borçlarının iptaline karşılık da 420 milyon dolar ödedi. Boeing, 2005 yılında inşaa edilen ve kendisine yaklaşık 1 milyar dolara malolan bu fabrikada 787’nin gövde kısmını üretiyor.

Olması gereken programın iki yıl gerisinde olan 787’nin montajı şu an için Boeing’in Everett’teki fabrikasında yapılıyor. Şirket yeni montaj bandına 2012 yılında kavuşmayı planlıyor.

©AirportHaber.com

Boeing, Dreamliner için çabalıyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000