11 Mayıs 2015, Pazartesi 14:28:30

BOEING DENEME UÇUŞLARINA BAŞLADI

Boeing’in en yeni tek koridorlu uçağının güç kaynağı, motor sertifikasyonunun 2016’da tamamlama yolunda olduğu açıklandı.
  • Gayet basit ve anlaşılır bir basın bültenini alıp anlaşılamaz bir kelimeler güruhuna çeviren sorumlu şahsı yürekten tebrik ediyorum!
  • Amerikalılar yerli uçak yapmış!!!
  • Acaba bu motorlar A340-300 e takilip yeni bir A340max ailesi ortaya cikabilirmi ? Yada Il-96 ya bu motorlar takilip uzun mesafede yeni bir ucak gelistirilmeden eski ucaklar upgrade edilebilinirmi ?
  • " yüksek basınç tribününde bulunan seramik matriks kompozit tabaka ve düşük basın tribününde bulunan titanyum alüminit bıçaklar gibi ileri teknolojilerin de sağlaması yapılacak."
  • Çöp
  • tribünü :)))
  • ya kardeşlerr bizim gemimizi libya vurmuş herkes salağa yatıyor adamalr vurmuş biizi vurmuş!!!!!
  • Uzaylılar müslüman mı bilen var mı, tek derdim bu da...
  • yaa bu bizim 2023 te piyasaya süreceğimiz motor beee vay bee çalmışlar bizim projeyi:) bizde buharla çalışan moror yapacaz görün şimdi!

Boeing’in en yeni tek koridorlu uçağının güç kaynağı, motor sertifikasyonunun 2016’da tamamlama yolunda olduğu açıklandı.

Boeing LEAP-1B* motorunun uçuş denemelerinin 29 Nisan’da, California, Victorville’deki GE Havacılık Uçuş Denemesi Operasyonları biriminde yer alan 747 modelinden modifiye edilmiş bir test uçağı üzerinde başladığını duyurdu. 

Bu deneme, 2016’daki motor sertifikasyonu ve 2017’de ilk Boeing 737 MAX teslimatı ile sonuçlanacak iki yıllık programın bir sonraki dönüm noktasını oluşturuyor. Beş buçuk saat süren ilk uçuşunda motor, iyi bir performans sergiledi ve farklı yüksekliklerdeki çok sayıdaki aeromekanik test noktalarını başarıyla tamamladı.

CFM International’ın Test Baş Pilotu Steven Crane, “LEAP motoru beni hala etkilemeye devam ediyor. Bu motorlar yeni ürünlerde her zaman rastlamadığımız bir yetkinlik gösteriyor. Havayolu müşterilerimizin bu motordan çok memnun kalacaklarını düşünüyorum” dedi.

737 MAX ailesine özel olarak üretilen LEAP-1B motoru, CFM tarihinin de en kapsamlı yer ve uçuş testi sertifikasyon programının bir parçasını oluşturuyor. İlk LEAP-1B motoru yer testlerine 13 Haziran 2014’te; yani 2011’de programın başlatılmasıyla belirlenen takvimden üç gün önce başladı.

Boeing Ticari Uçaklar, 737 MAX Programı Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Keith Leverkuhn, “Bu önemli dönüm noktası niteliğindeki motor ve bugüne kadarki test sonuçlarına bakarak, LEAP-1B motoruna sahip 737 MAX ile, müşterilerimize tek koridorlu uçak pazarındaki en yakıt etkin, güvenilir ve dayanıklı uçağı sunduğumuza ilişkin güvenimiz devam ediyor. Üretim sürecindeki 737 MAX modeli, bugünün en verimli uçağı Yeni Nesil 737’lerden yüzde 14; servise giren ilk Yeni Nesil 737 uçağından ise yüzde 20 daha fazla yakıt tasarrufu sağlayacak” dedi.

Uçuş testi programı, önümüzdeki birkaç hafta boyunca, motor işlerliği, irtifa marjı, performans, emisyon ve ses dağılımını ölçen kapsamlı bir test takvimine tabi olacak. Süreç içinde aynı zamanda, motorda yer alan, dokuma karbon fiber kompozit fan, TAPS (Twin-Annular, Pre-Mixing Swirler) teknolojisine sahip motorlar, yüksek basınç tribününde bulunan seramik matriks kompozit tabaka ve düşük basın tribününde bulunan titanyum alüminit bıçaklar gibi ileri teknolojilerin de sağlaması yapılacak. 
CFM International Başkan Yardımcısı Allen Paxson, “LEAP motoru çok titiz bir yer ve uçuş test programı süresince inanılmaz iyi bir sonuç ortaya koydu. Bugüne kadarki sonuçlar, bu motorun geleceği nokta ile ilgili isteklerimiz ve öngörülerimiz ile aynı doğrultudadır” dedi.

737 MAX, bugüne kadar dünya çapında 57 müşteriden 2.724 sipariş aldı.

BOEING DENEME UÇUŞLARINA BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Sayın Çevirmen, ~ 9 yıl önce
Gayet basit ve anlaşılır bir basın bültenini alıp anlaşılamaz bir kelimeler güruhuna çeviren sorumlu şahsı yürekten tebrik ediyorum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay... ~ 9 yıl önce
Amerikalılar yerli uçak yapmış!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Acaba bu motorlar A340-300 e takilip yeni bir A340max ailesi ortaya cikabilirmi ? Yada Il-96 ya bu motorlar takilip uzun mesafede yeni bir ucak gelistirilmeden eski ucaklar upgrade edilebilinirmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cümleye bayıldım ~ 9 yıl önce
" yüksek basınç tribününde bulunan seramik matriks kompozit tabaka ve düşük basın tribününde bulunan titanyum alüminit bıçaklar gibi ileri teknolojilerin de sağlaması yapılacak."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzsuz ~ 9 yıl önce
Anlayamazsınız ... :)
motor ~ 9 yıl önce
Çöp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüksek basınç ~ 9 yıl önce
tribünü :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
libya ~ 9 yıl önce
ya kardeşlerr bizim gemimizi libya vurmuş herkes salağa yatıyor adamalr vurmuş biizi vurmuş!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uzaylılar müslüman mı bilen var mı, tek derdim bu da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sadece ~ 9 yıl önce
Uzayın yaratıcısını bilsen yeterli..
2023 motoru ~ 9 yıl önce
yaa bu bizim 2023 te piyasaya süreceğimiz motor beee vay bee çalmışlar bizim projeyi:) bizde buharla çalışan moror yapacaz görün şimdi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000