12 Ekim 2017, Perşembe 13:30:29

"Boeing alımlarını durdururuz!"

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Beyaz Saray'da görüştü. Trudeau, Trump'a Bombardier uçaklarına uygulanan yüzde 300'lük ithalat vergisinin getirilmesi durumunda, Kanada Silahlı Kuvvetleri'nin Boeing'den uçak almalarını yasaklayacağını söyledi.
  • Durdursunlar bakalim. para da almazlar. Ucak lazim ise kendiniz uretiriz. Amerikaya mi kaldik ya
  • Turkiye'de boyle bir tepki koymali ortaya.Itibari dusen taraf sadece biz oluyoruz.Boeing olmassa airbus olur diyip tavrini koymali Turkiye!!!
  • helal olsun kanada başbakanina trumpa basmiş tazziki..sen bombardier uçaklarina vergi koyarsin..yok ya nerde serbest ticaret antlaşmasi canada amerika arasinda..serbest ticaret antlaşmasi vardir. amerika olarak kalkip da bombardier uçaklarina vergi koyacam dersen..bende senden boeing uçaklarini satin almam.hadi bakalim yerse..turkiyede boeing den yeni uçak alim ant. yapti askoya almalidir..
  • Beton yetmez...
  • Türkiye Boeing e hem 787 için haraç anlaşması yaptı hemde vizeler kapandı şimdi bu işte kim kaarlı bu Arap sevici Amerika sevici olup bize saydıranlar nerede bana saldırmadan adam akıllı mantıklı bir açıklama yapsınlar bekliyorum
  • Bombardier ile ortak üretim söz konusu olabilir diye söylentiler var bu doğru olabilir mi sizce ?
  • Basta THY olmak üzere Türkiye'deki tüm havayollarinin Kanada Bombardier sirketinin ürettigi, klasinda gerek teknoloji ve gerekse kullanim ve verimlilik açisindan su anda dünyanin en iyi uçaklari olan C100 ve C300 serilerinin filolarina katilmasini muhakkak degerlendirmeleri gerekir. Bunun üretici çesitliligini artirma ve sadece iki üreticiden alma durumunda olma bagimliliginida azaltacaktir.
  • Thy acilen 787 siparislerini durdurmalasi lazim
  • Son gelismeler karsisinda THY’nin B 787-9 filosu plani da kesin siparise donmez herhalde
  • Bende bizimkiler 787 den vazgeçecek sandım. Mahallenin abisine kafa atan atana. Kocadın amerika beh

Kanada Başbakanı Trudeau, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'na (NAFTA) ilişkin görüştü ve Bombardier konusundaki tutumunu net bir şekilde dile getirdi.

Trudeau, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Başkan'a Ticaret Bakanlığı'nın Kanadalı uçak üreticisi Bombardier'e yönelik ek gümrük vergisi ve anti-damping vergileri getirme planı konusunda hararetle karşı çıktığımızı vurguladım" dedi.

'BOEING'İN KANADA'DAKİ ONBİNLERCE ÇALIŞANI İŞSİZ BIRAKMA GİRİŞİMLERİNE OLUMLU BAKMIYORUZ'

Trudeau, "Boeing'in Kanada'daki onbinlerce havacılık sektörü çalışanını işsiz bırakma girişimleri olumlu baktığımız bir durum değil. Başkan'a bunun kesinlikle gelecekte Boeing'den yapılacak askeri alımları engelleyeceğinden bahsettim" ifadelerini kullandı.

Boeing'in üreticisinin Kanada ve İngiltere'den ödenek almasından şikayet etmesinin ardından ABD Ticaret Bakanlığı 2 hafta önce Bombardier'in C serisi jetlerinin yüzde 219'luk bir ithalat vergisine tabi olması gerektiğini söylemişti.

Bu gelişmelerden önce Kanada, Boeing şirketinden 18 adet Super Hornets savaş uçağı satın almaya hazırlanıyordu. (Sputnik)

"Boeing alımlarını durdururuz!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

B ~ 6 yıl önce
Durdursunlar bakalim. para da almazlar. Ucak lazim ise kendiniz uretiriz. Amerikaya mi kaldik ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tepki ~ 6 yıl önce
Turkiye'de boyle bir tepki koymali ortaya.Itibari dusen taraf sadece biz oluyoruz.Boeing olmassa airbus olur diyip tavrini koymali Turkiye!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
canarohy ~ 6 yıl önce
helal olsun kanada başbakanina trumpa basmiş tazziki..sen bombardier uçaklarina vergi koyarsin..yok ya nerde serbest ticaret antlaşmasi canada amerika arasinda..serbest ticaret antlaşmasi vardir. amerika olarak kalkip da bombardier uçaklarina vergi koyacam dersen..bende senden boeing uçaklarini satin almam.hadi bakalim yerse..turkiyede boeing den yeni uçak alim ant. yapti askoya almalidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tredeuya ~ 6 yıl önce
Beton yetmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Türkiye Boeing e hem 787 için haraç anlaşması yaptı hemde vizeler kapandı şimdi bu işte kim kaarlı bu Arap sevici Amerika sevici olup bize saydıranlar nerede bana saldırmadan adam akıllı mantıklı bir açıklama yapsınlar bekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankaralı ~ 6 yıl önce
787 alımı S-400 tartışmalarına son verdi. Bu açıdan mantıklı bir hamle oldu. 11 milyar dolarlık uçak alımıyla o uçaklardan ömürleri boyunca 40-50 milyar dolar kazanacağımızı düşününce bu açıdan da karlı. Sivil uçaklar çalıştıkça para kazandırır ama askeri uçaklar çalıştıkça masraf getirir aradaki fark bu. Sorusu olan varsa cevaplarım.
Tav43 ~ 6 yıl önce
Bombardier ile ortak üretim söz konusu olabilir diye söylentiler var bu doğru olabilir mi sizce ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekrem Kol ~ 6 yıl önce
Basta THY olmak üzere Türkiye'deki tüm havayollarinin Kanada Bombardier sirketinin ürettigi, klasinda gerek teknoloji ve gerekse kullanim ve verimlilik açisindan su anda dünyanin en iyi uçaklari olan C100 ve C300 serilerinin filolarina katilmasini muhakkak degerlendirmeleri gerekir. Bunun üretici çesitliligini artirma ve sadece iki üreticiden alma durumunda olma bagimliliginida azaltacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas ~ 6 yıl önce
Atlas CS300 ısmarlamıştı gibi hatırlıyorum, iptal etmediyse..
törkisch eirleins ~ 6 yıl önce
Thy acilen 787 siparislerini durdurmalasi lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
787-9 ~ 6 yıl önce
Son gelismeler karsisinda THY’nin B 787-9 filosu plani da kesin siparise donmez herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
—- ~ 6 yıl önce
O siparişler biZim haraçımız
—- ~ 6 yıl önce
airstair ile gönlümü ele geçiren havayolu
—- ~ 6 yıl önce
Yapabildikleri inşaatı canlandırıp yandaşlarını zengin etmek için sürekli havalimanı felan ama ona harçıyacağın parayla kıçı kırık bölgesel jet yapmayı deneseler daha iyi olmaz mı. Sadece seçim vaatlerinde. Sonrası proje rafa kalktı
Bende ~ 6 yıl önce
Bende bizimkiler 787 den vazgeçecek sandım. Mahallenin abisine kafa atan atana. Kocadın amerika beh

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000