27 Nisan 2011, Çarşamba 11:20:23

BOEING 787 PİLOTLARI EĞİTİME BAŞLADI

Boeing, yeni modeli 787 Dreamliner’ın ilk müşterisi Japon ANA Havayolları ile pilot eğitimlerine başladı.
  • radyasyonludur
  • acaba banada 1 tur verirler mi :)

ANA Havayolları’ndan 10 pilotun katıldığı program kapsamında, teorik eğitimler ay başından bu yana Tokyo’da devam ediyor. Simülatör eğitimleri ise Seattle’daki Boeing Uçuş Hizmetleri tesislerinde sürdürülüyor. İlk Boeing 787 Dreamliner’ın, bu yılın 3. çeyreğinde ANA Havayolları’na teslim edilmesi planlanıyor.

Boeing 787 Dreamliner eğitim programı, tam uçuş simülatörü, uçuş eğitim aygıtları ve masaüstü simülasyon istasyonu gibi, pilotların Dreamliner’ı uçurmalarını sağlama alacak yenilikçi eğitim araçlarını içeriyor. Pilotlar, 787 pilot eğitim programıyla, tecrübelerine göre 5 ila 20 gün içinde yeni uçağa geçiş sürecini tamamlayabiliyor. Boeing 777 pilotları, iki uçak modeli arasındaki benzerlikler sayesinde, 5 gün gibi kısa bir sürede 787 Dreamliner’ı uçuracak yeterliliğe ulaşabiliyor. Boeing, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinin pilotlarına daha kolay eğitim verebilmek amacıyla, Seattle, Singapur, Tokyo, Londra Gatwick ve Şangay’da 8 adet 787 eğitim birimi oluşturdu.

Boeing Uçuş Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sherry Carbary, “Pilot eğitimlerine başlanması, yeni uçak programlarının en heyecan verici aşamalarından biri. 787 Dreamliner’da, Boeing’le ANA arasındaki yakın ilişkinin olumlu sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. ANA Havayolları’yla, simülatör ölçümlemeleri, eğitim müfredatlarının belirlenmesi ve çapraz eğitim konularında 4 yıldan uzun bir süre birlikte çalıştık, bu sayede hepimiz çok şey öğrendik. Bu çalışma, kendini başarıya adamış ekipler arasında tam bir işbirliği örneğiydi" dedi.
 

BOEING 787 PİLOTLARI EĞİTİME BAŞLADI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
radyasyonludur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
acaba banada 1 tur verirler mi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000