15 Mart 2012, Perşembe 18:10:59

BOEING 500 MİLYON DOLARLIK İDDİAYI REDDETTİ!

Amerikalı uçak üreticisi Boeing, Hindistan hükümetinin açıkladığı, uçak teslimatındaki gecikmelerden dolayı Hindistan Havayolları Air India'ya tazminat ödemeyi kabul etiği iddiasını reddetti...
Sivil Havacılık Bakanlığı'ndan Praşant Sukul, Boeing'in iki hafta önce Air India'ya 500 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Air India, 2005 yılında sipariş ettiği 27 Boeing 787s uçağının teslimatındaki gecikmelerden dolayı tazminat talep ediyordu. Boeing 787 Dreamliner uçağını Air India'ya vaat edilenden üç yıl geç teslim etmişti.
 
Boeing Genel Müdürü Jim Albaugh, "Yaptığımız anlaşmalarla ilgili yorum yapmaktan kaçınıyoruz. Ancak, kimseye 500 milyon dolarlık bir çek yazmadığımızı söyleyebilirim" şeklinde konuştu.
 
Uçağın üretimi bir dizi sorun nedeniyle üç yıl kadar gecikmiş, maliyeti de başta düşünülen tutarı aşmıştı. Ancak uçak, Boeing tarafından havacılık tasarımında bir dönüm noktası olarak lanse ediliyor.
 
787 Dreamliner yolcu uçağı, ilk seferini 2011 yılı Ekim ayında yapmıştı. Gövdesinde kısmen metal yerine karbon lif ve plastik kullanıldığı için daha hafif olan uçak, sınıfında yakıt tüketimi açısından en tasarruflu model.
 
Benzer büyüklükteki yolcu uçaklarından yüzde 20 daha az yakıt tütkettiği belirtilen uçak 800'ü aşkın sipariş aldı.

(BBC Türkçe)
BOEING 500 MİLYON DOLARLIK İDDİAYI REDDETTİ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000