22 Şubat 2010, Pazartesi 12:00:06

Boeing, 2. aşamayı zamanında tamamladı

Boeing Firması bugün, Türk Hava Kuvvetleri’ne yönelik Barış Kartalı 737 Havadan Erken Uyarı ve Kontrol uçağı programına ilişkin endüstriyel katılım programının 2. aşamasını başarıyla tamamladığını duyurdu.
  • Registration numarası Americandır çünkü uçak resmen türk hava kuvvetlerine teslim edilmedi. Hala test aşamasında ondan dolayı. Aynı kural yolcu uçakları ve cargo uçaklarında da geçerlidir resmi teslimat yapılmadan registration hala uçağın uretildiği ulkenin kodlarını taşır.. Bu uçağın teslim edilmesi gecikti ama hızlı bir şekilde teslim edilecek gibi program devam ediyor, çok önemli bir artı güce sahip olacak türk hava kuvvetleri. Yanılmıyorsam toplamda 3 tane alacağız..
  • Registration numarasi niye americian???
  • bu uçağın iki buçık yıl önce teslim edilmesi gerekiyordu
  • Tamamıyla fanatik bir airbus'cı olarak boeing'i bu yönüyle gerçekten beğeniyorum.. Airbus'ta yaşanan sorunlar burada yaşansa bile müşteriye yansıtılmıyor Airbus'ta ister hemen hemen her yeni uçak projesinde bütçe'de dev yarıklar açılıyor bunun ücreti müşteriden kesilmeye çalışılınıyor.. Örnek dev a380 projesi (ve airbus military'nin a400m si) Boeing'de ise bütçe çok delinmeden ve bu müşteriye hissettirilmeden yapılıyor... Bilmiyorum ama ben şimdiye kadar hiç bir büyük projede boeing'in bütçesinin çok dışına çıktığını duymadım.. Yorumlarınızı bekliyorum bu konuda...

Boeing, 2. aşamayı zamanında tamamladı ve bu aşamanın 270 milyon dolar olan gereksinimini 21 milyon dolar aşarak şirketin endüstriyel işbirliği taahhütlerini karşılamadaki sürekli başarısını gösterdi.

Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik Uluslararası Endüstriyel Katılım Direktörü Gwen Kopsie, “Elde ettiğimiz bu başarı, uzun vadeli ve değeri yüksek işler yaratacak ortaklıklar geliştirmeye ve sözleşmeler imzalamaya olan konsantrasyonumuzu daha da artırırken aynı zamanda Boeing’in Türk endüstrisinin sürekli ortağı olmasının temelini oluşturmaktadır. Boeing Firması, geçtiğimiz altı yıl içinde 15 Türk firması ve kurumu ile projeler tamamlamıştır” dedi. 

Boeing, programın 1. aşamasını 2006 yılında tamamladı. Firma, Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na yönelik 930 milyon dolarlık programın her üç aşamasında da hedeflenen noktadadır.

Boeing, Barış Kartalı endüstriyel katılım programının yanı sıra, NATO Havadan Uyarı ve Kontrol Sistemi endüstriyel katılım programı aracılığıyla Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın Türk teknolojisi ve küçük işletme faaliyetlerini artırmaya yönelik gayretlerine de destek olmaktadır. Bu program, planlandığı gibi bu yıl içinde tamamlanacak şekilde yürütülmektedir.

Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, “Boeing’in Türkiye ile olan ilişkisi, 60 yılı aşkın bir süreye dayanıyor. Bugün Boeing, 1.000’in üzerinde doğrudan iş imkanı sağlayan ve 2013’e kadar 1,2 milyar dolar tutarında iş hacmi yaratacak olan endüstriyel katılım programları aracılığıyla Türk ekonomisine katkıda bulunan başlıca kuruluşlardandır. Bölgede pek çok tedarikçisi ve müşterisi bulunan Boeing; havayolları, devlet kurumları, akademik kuruluşlar ve endüstri ile yakın ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliklerinden memnuniyet duymaktadır” dedi.

Boeing, 2. aşamayı zamanında tamamladı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Registration numarası Americandır çünkü uçak resmen türk hava kuvvetlerine teslim edilmedi. Hala test aşamasında ondan dolayı. Aynı kural yolcu uçakları ve cargo uçaklarında da geçerlidir resmi teslimat yapılmadan registration hala uçağın uretildiği ulkenin kodlarını taşır.. Bu uçağın teslim edilmesi gecikti ama hızlı bir şekilde teslim edilecek gibi program devam ediyor, çok önemli bir artı güce sahip olacak türk hava kuvvetleri. Yanılmıyorsam toplamda 3 tane alacağız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Registration numarasi niye americian???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu uçağın iki buçık yıl önce teslim edilmesi gerekiyordu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tamamıyla fanatik bir airbus'cı olarak boeing'i bu yönüyle gerçekten beğeniyorum.. Airbus'ta yaşanan sorunlar burada yaşansa bile müşteriye yansıtılmıyor Airbus'ta ister hemen hemen her yeni uçak projesinde bütçe'de dev yarıklar açılıyor bunun ücreti müşteriden kesilmeye çalışılınıyor.. Örnek dev a380 projesi (ve airbus military'nin a400m si) Boeing'de ise bütçe çok delinmeden ve bu müşteriye hissettirilmeden yapılıyor... Bilmiyorum ama ben şimdiye kadar hiç bir büyük projede boeing'in bütçesinin çok dışına çıktığını duymadım.. Yorumlarınızı bekliyorum bu konuda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000