21 Temmuz 2015, Salı 15:14:25

Boeing: "1,2 milyon pilot ve teknisyene ihtiyaç olacak"

Boeing, ticari uçak pilot ve teknisyenlerine olan talebin artacağını öngörüyor. Önümüzdeki 20 yılda yaklaşık 1,2 milyon yeni pilot ve teknisyene ihtiyaç duyulacak. En yüksek talep Asya Pasifik Bölgesi’nden gelecek.
  • Hemen evimi satıp bir kursa yazılmalıyım.Bu fırsat kaçmaz.
  • Arkadaşlar aslında bu doğru olabilir. Yani fo açığı durun hemen karşı çıkmayın. Eğer ülke ekonomisi daha Kötüye gider veee ülkedeki yünan İngiliz ispanyol ve bilumum yabancı özellikle thy iyi oku bu yaxdığımı thy başka Ülkelere giderse ey thy ve diğer Satılmış firmalar siz o zaman bizim bi taraflarımızı gerisini söylemiyim yayınlamıyor lar ancak bize bu şekilde iş imkanı doğar arkadaslar
  • boeing açıklamaları gayet yerinde. aklı olan ailesindeki gençleri makine mühendisli bölümüne yönlendirir ve iyi ingilizce öğrenmelerini sağlar.ayrıca kurs parası ayarlamaya uğraşır. burada her şeye olumsuz yorum yazan felaket tellallarının yorumlarını fazla kaale almayın.onların ne dedikleri geçersizdir.her fırsatta türkiye düşmanlığı yaparlar ciddiye almak yersiz
  • Uçuş okullarının öğrencisi azaldı herhalde Türkiye'de.Öyle ya küçük bir araştırmayla ülkede F/O açığı olmadıgını,yeni mezunların çoğunun iş bulamadığını herkes öğrenmeye başladı.Ziyan edecek paranız yoksa hele hele kredi çekip bu işe girecekseniz boşuna kaptırmayın paranızı,umutlarınızı ,hayallerinizi derim. Karar sizin...
  • Durun daha bu iyi günleriniz.Uçuş okullarının tamamının adaysızlıktan kapılarına kilit vuracakları günler hiç uzakta değil.İnsanlar reel olarak gittikçe fakirleşiyorlar.Piyasada para yok ve dönmüyor.Gelir dağılımı adaletsizliğinde OECDye göre dünya 2. olan bir ülkenin rutin ekonomik krizlere girmesi kaçınılmazdır.Dunyada gıda fiyatları düşerken Türkiye'de artıyor.Kurduğunuz üç kağıt ekonomisinde yolun sonuna geliniyor.İnsanlar aç iken kimseden 400.000 tl yi bir macera için harcamasını beklemeyin,harcayan da enayidir.
  • Ne o uçuş okullarına başvuru düştü galiba zırt pırt insnların kullaklarına pilot açığını fısıldayıp duruyorsunuz.Pilot açığı olan yerde tip parası adı altında adaylardan 30.000 eu haraç alınmaz bilmem anlatabildim mi.Demek ki ihtiyaç yok ki şirketler bu haracı adaylardan almaya devam ediyorlar.
  • Bakın millet dünya çapında yıllık bazda 28.000 pilot ihtiyacı olacakmış.Siz siz olun PPL dahi almayın.Madem bu kadar ciddi açık olacak Boeing,havayolları bastırsın parayı yetiştirsin kendi pilotunu.Böylece uçuş okullarında paranız ile rezil olmazsınız.Hem Turkiye'den yurtdışına gidebilen pilot sayısı az olduğundan merak etmeyin Turkiye'de her daim pilot fazlalığı olacaktır.
  • DISPATCHER/UCUS HAREKAT UZMANI IHTIYACI YOKMUYMUS ACABA
  • Pilota ihtiyaç varsa kabin memuruna da ihtiyaç vardır demek , hadi inşallah
  • O zaman ne yapıyoruz? Hemen evimizi ipotek edip arabamızı satıyoruz ve en yakın uçuş okuluna yatırıp sinir hastası olma yolunda ilk adımı atıyoruz, iflas etmek de cabası :)

Boeing [NYSE: BA], önümüzdeki 20 yılda dünyadaki tüm havayollarının küresel filoya 38.000 uçak eklemesi öngörülürken, ticari uçak pilotları ve bakım teknisyenlerine olan güçlü talebin devam edeceğini  gösteren yeni bir tahmin raporu yayınladı.

Boeing’in 2015 Pilot ve Teknisyen Tahmini raporuna göre, 2015-2034 yılları arasında dünya çapında 558.000 yeni ticari havayolu pilotuna ve 609.000 yeni ticari havayolu bakım teknisyenine ihtiyaç duyulacak.

Boeing Uçuş Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sherry Carbary, “Bu ihtiyaca cevap verebilmek için, Boeing geçen sene rekor sayıda pilot ve teknisyene dünyanın çeşitli yerlerindeki 17 eğitim kampüsünde eğitim verdi ve kariyerlerinin başındaki pilotların kalifiye ticari havayolu pilotu olmasını sağlamayı amaçlayan kapsamlı bir Pilot Geliştirme Programı’na yatırım yaptı. Müşterilerimizin sayıları giderek artan uçak yolcularını memnun edebilmelerini sağlamak amacıyla, verdiğimiz eğitimlerin sayısını artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Carbary sözlerine şöyle devam etti: “Havayolu profesyonellerine olan küresel talebi karşılamaya tek başına bir şirketin gücü yetmez. Uçak üreticileri, havayolları, eğitim ekipmanı üreticileri, eğitim hizmeti veren kurumlar, düzenleyici kuruluşlar ve eğitim kurumlarının hepsi pilot ve teknisyenlerin eğitimi ve sertifikasyonuna olan artan ihtiyacı karşılamak için birlikte harekete geçiyor”.

Boeing’in 2015 Tahmini, pilot talebinde sürekli bir artış öngörüyor. Bu rakam, 2014 Tahmini’ne kıyasla yüzde 4’ten fazla bir artışı işaret ediyor. Bakım teknisyenlerine olan talep ise yaklaşık yüzde 5 arttı.

Nitelikli işgücüne olan küresel talebin kaynağı, devam eden ekonomik genişleme olacak ve bunu sonucunda her yıl yaklaşık 28.000 yeni pilot ve 30.000’den fazla yeni teknisyene ihtiyaç duyulacak.

Önümüzdeki 20 yıllık dönemde yeni pilot ve teknisyenlere olan tahmini talebin bölgelere göre dağılımı:

Asya Pasifik – 226.000 pilot ve 238.000 teknisyen
Avrupa – 95.000 pilot ve 101.000 teknisyen
Kuzey Amerika – 95.000 pilot ve 113.000 teknisyen
Latin Amerika – 47.000 pilot ve 47.000 teknisyen
Orta Doğu – 60.000 pilot ve 66.000 teknisyen
Afrika – 18.000 pilot ve 22.000 teknisyen
Rusya / CIS – 17.000 pilot ve 22.000 teknisyen

Pilot ve Teknisyen Tahmini raporu, Boeing’in pilot ve teknisyenlere olan talebe ilişkin uzun dönemli tahminlerini ve önümüzdeki 20 yıl boyunca üretilecek olan 10.000’lerce yeni ticari uçağı uçuracak ve bakımını gerçekleştirecek personele ilişkin tahminini içermektedir. Tahmin raporu, endüstriyi etkileyen, değişen piyasa güçlerini hesaba katarak her yıl yayınlanmaktadır. Boeing, tahmin raporunu kamuoyuyla paylaşarak endüstrinin paydaşları olan havayollarını, tedarikçileri ve finansal çevreleri bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Boeing: "1,2 milyon pilot ve teknisyene ihtiyaç olacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

aday ~ 9 yıl önce
Hemen evimi satıp bir kursa yazılmalıyım.Bu fırsat kaçmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olabilir ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar aslında bu doğru olabilir. Yani fo açığı durun hemen karşı çıkmayın. Eğer ülke ekonomisi daha Kötüye gider veee ülkedeki yünan İngiliz ispanyol ve bilumum yabancı özellikle thy iyi oku bu yaxdığımı thy başka Ülkelere giderse ey thy ve diğer Satılmış firmalar siz o zaman bizim bi taraflarımızı gerisini söylemiyim yayınlamıyor lar ancak bize bu şekilde iş imkanı doğar arkadaslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
felaket tellalları ~ 9 yıl önce
boeing açıklamaları gayet yerinde. aklı olan ailesindeki gençleri makine mühendisli bölümüne yönlendirir ve iyi ingilizce öğrenmelerini sağlar.ayrıca kurs parası ayarlamaya uğraşır. burada her şeye olumsuz yorum yazan felaket tellallarının yorumlarını fazla kaale almayın.onların ne dedikleri geçersizdir.her fırsatta türkiye düşmanlığı yaparlar ciddiye almak yersiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Telal ~ 9 yıl önce
Tamam insanlara eğitim parası 400.000 tl yi sen ver.Madem açık çok nasıl olsa o para geri sana ödenir.Bu arada biz Türkiye düşmanı değiliz efendi sen o lafını Türkiye'yi yabancı pilot çöplüğüne çevirenlere söyleyeceksin ,bize değil.
salim akyaman ~ 9 yıl önce
Uçuş okullarının öğrencisi azaldı herhalde Türkiye'de.Öyle ya küçük bir araştırmayla ülkede F/O açığı olmadıgını,yeni mezunların çoğunun iş bulamadığını herkes öğrenmeye başladı.Ziyan edecek paranız yoksa hele hele kredi çekip bu işe girecekseniz boşuna kaptırmayın paranızı,umutlarınızı ,hayallerinizi derim. Karar sizin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kriz ~ 9 yıl önce
Durun daha bu iyi günleriniz.Uçuş okullarının tamamının adaysızlıktan kapılarına kilit vuracakları günler hiç uzakta değil.İnsanlar reel olarak gittikçe fakirleşiyorlar.Piyasada para yok ve dönmüyor.Gelir dağılımı adaletsizliğinde OECDye göre dünya 2. olan bir ülkenin rutin ekonomik krizlere girmesi kaçınılmazdır.Dunyada gıda fiyatları düşerken Türkiye'de artıyor.Kurduğunuz üç kağıt ekonomisinde yolun sonuna geliniyor.İnsanlar aç iken kimseden 400.000 tl yi bir macera için harcamasını beklemeyin,harcayan da enayidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş okulu ~ 9 yıl önce
Ne o uçuş okullarına başvuru düştü galiba zırt pırt insnların kullaklarına pilot açığını fısıldayıp duruyorsunuz.Pilot açığı olan yerde tip parası adı altında adaylardan 30.000 eu haraç alınmaz bilmem anlatabildim mi.Demek ki ihtiyaç yok ki şirketler bu haracı adaylardan almaya devam ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Bakın millet dünya çapında yıllık bazda 28.000 pilot ihtiyacı olacakmış.Siz siz olun PPL dahi almayın.Madem bu kadar ciddi açık olacak Boeing,havayolları bastırsın parayı yetiştirsin kendi pilotunu.Böylece uçuş okullarında paranız ile rezil olmazsınız.Hem Turkiye'den yurtdışına gidebilen pilot sayısı az olduğundan merak etmeyin Turkiye'de her daim pilot fazlalığı olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COMEZ ~ 9 yıl önce
DISPATCHER/UCUS HAREKAT UZMANI IHTIYACI YOKMUYMUS ACABA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kizkedi ~ 9 yıl önce
Pilota ihtiyaç varsa kabin memuruna da ihtiyaç vardır demek , hadi inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne yapmalı :) ~ 9 yıl önce
O zaman ne yapıyoruz? Hemen evimizi ipotek edip arabamızı satıyoruz ve en yakın uçuş okuluna yatırıp sinir hastası olma yolunda ilk adımı atıyoruz, iflas etmek de cabası :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000