13 Kasım 2017, Pazartesi 08:26:19

Bodrumda bulunan uçak hurdalığın yolunu tuttu!

İstanbul Avcılar'da bir binanın bodrum katında bulunan uçağın akıbeti belli oldu. Sahipsiz uçak hurdalığın yolunu tuttu!
  • Bu ülke , bodrumlarında uçak parçalayıp halı yıkamacıya dönüştürmek yerine halı yıkama bodrumlarında uçak imal edildiği gün Muzaffer olacaktır.
  • Bağcılar'da uçak bakım bölümü var keşke onlara verseler mis. Yazık
  • ...."Hadi gene iyisiniz,iyisiniz;köşeyi döneceksiniz" diyerek reklam sloganı kullanılan reklam filminde hakikaten bir adam bir binanın köşesinden kıvrılarak dönüyordu Tercüman'nın reklamında....Diğer büyük gazeteler ansiklopedi seti,nevresim takımı promosyonu yaptıktan sonra iş o kadar ileri noktalara vardı ki Dinç Bilgin'in Sabah Gazetesi"P.tesi,Salı,Çarşamba;3 kupona bu araba" sloganlı reklamıyla uç noktaya gelmişti...Ardından Tercüman okuyucusuna Uçak Veriyoruz kampanyası başlatıp haberdeki Ultralight'ı kakaladı.
  • kırmışlar bi de tüh size.deselerdi ben gelirdim düzgünce parçalardım.yazıklar olsun size
  • Bunlar işte

Bir gazetenin promosyon olarak 1989 yılında verdiği ve 28 yıl sonra geçen Mart ayında Avcılar’daki bir binanın bodrumunda sahipsiz halde bulunan 2 kişilik uçak sonunda hurdacıya verildi. Bina sakinleri sahipsiz uçak enkazından kurtuldukları, bodrum katını kiralayan Erhan Şentürk ise, burayı halı yıkama yeri olarak kullanabileceği için memnun olduğunu söyledi.

Ambarlı Mahallesindeki bir binanın yıllardan bu yana kullanılmayan bodrum katını kiralamak isteyenler sahibini aradı. Kapısı iple bağlı, zaman zaman evsizlerin kaldığı bodrum katınagiren bina sakinleri içeride kime ait olduğunu bilmedikleri 2 kişilik, ultralight yani hafif uçaksınıfında, tek motorlu bir uçağın gövde ile kanatları olduğunu görünce şaşırdı. Duyanların da inanamadığı bodrumdaki uçağın bodrum katı ile aynı binadaki işyeri boş dükkan sahibinin 15 yıldan bu yana ortalıkta görünmediği, kimse tarafından da tanınmadığı ifade edildi.Kitfox tipi olduğu belirtilen uçağın sadece arka küçük tekerleğinin ve bazı küçük parçalarının bulunduğu, motor ile ön tekerlerinin söküldüğü belirlendi. Gövde ve kanatları ayrı bulunan ahşap uçağın sırrı DHAnın haberinin yayınlanması ardından çözüldü. Uçağın, Tercüman gazetesinin 28 Haziran 1989’da Sibel Can’ın yaptığı çekilişle okurlardan Sacide Yıldız’a verildiği talihli okurun bunu uçmaya meraklı havacı Birol Yağcıya sattığı ortaya çıktı. Birol Yağcının,Hezarfen Havaalanı açıldığında uçağı oraya götürdüğü 5-6 defa kaza geçirdiği her seferinde onarıp uçmaya devam ettiği ardından Avcılardaki binanın bodrum katında saklandığı ifade edildi.

Bodrumdaki uçak sorunu nedeniyle kiralamayan bodrum katı, bina sakinlerinin aldığı ortak kararla hurda sayılabilecek uçak hurdacıya para isteğinde bulunmadan verildi. Hurdacı, 1.5 saatlik çaba ile kırarak ve sökerek uçağın parçalarını götürdü. Bina sakinleri uçaktan kurtulduklarını, böylece bodrum katının kiralanabileceği için memnun olduklarını anlatırken, burayı halı yıkama yeri olarak kiralayan Erhan Şentürk, Aylar sonra uçaktan herkes kurtuldu. Burayı temizletiyoruz. Sonunda işyeri olarak kullanacağımız için memnunum dedi. (Hürriyet)

Bodrumda bulunan uçak hurdalığın yolunu tuttu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Sanal pilot ~ 6 yıl önce
Bu ülke , bodrumlarında uçak parçalayıp halı yıkamacıya dönüştürmek yerine halı yıkama bodrumlarında uçak imal edildiği gün Muzaffer olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bağcılar lisesi ~ 6 yıl önce
Bağcılar'da uçak bakım bölümü var keşke onlara verseler mis. Yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Joshcoon ~ 6 yıl önce
...."Hadi gene iyisiniz,iyisiniz;köşeyi döneceksiniz" diyerek reklam sloganı kullanılan reklam filminde hakikaten bir adam bir binanın köşesinden kıvrılarak dönüyordu Tercüman'nın reklamında....Diğer büyük gazeteler ansiklopedi seti,nevresim takımı promosyonu yaptıktan sonra iş o kadar ileri noktalara vardı ki Dinç Bilgin'in Sabah Gazetesi"P.tesi,Salı,Çarşamba;3 kupona bu araba" sloganlı reklamıyla uç noktaya gelmişti...Ardından Tercüman okuyucusuna Uçak Veriyoruz kampanyası başlatıp haberdeki Ultralight'ı kakaladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazıklar olsun ~ 6 yıl önce
kırmışlar bi de tüh size.deselerdi ben gelirdim düzgünce parçalardım.yazıklar olsun size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık tarihimiz ~ 6 yıl önce
Bunlar işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000