16 Ekim 2016, Pazar 12:03:06

Bodrum'a charter uçuşlar yüzleri güldürdü

Bodrum'a son bir haftada 8 ayrı charter uçak seferi ile gelen yaklaşık bin 400 turist turizmcinin yüzünü güldürdü.
  • ".. ancak fiyati da dusurmesinler" Neden? Cunku 10 kurus maliyeti olan suya 10 tl yazarak gelen tatli kâra alismis tabi amcam. Ondan sonra millet yarim saat uzakliktaki Yunan adalarina kacinca "yurtdisina cikis pulu 100 dolar" olsun diye aglamayi bilirler. Biri itfaiye hortumu mu istedi?
  • 8 uçak gelid diye seviniyoruz!!! yazık ne haldeyiz demekki:(
  • Yerli turistin yüzüne bakmazsiniz
  • Yapmayın beyler bu sene kayıp böyle haberler yerine radikal karar lazım,ruslara güvenmeyin gelirlerse onlara muhtac olduğumuzun farkında olarak gelecekler,petrol fiyatı artıp ruslar paraya kavuşana kadar gelen turistinde hayrı yok.Yerli turist bile Yunanistan'a kaçıyor..imajımız yerlerde radikal cözüm yada turizm de sessiz ölüm
  • Sığmaz arkadaşlar... 3-5 charterla ne eski haline gelir nede açığımız kapanır turizm ve ona bağlı ekonomik alanlarda.. Şu an bir gizli krizin içindeyiz aslında. İstanbul, güney turizmi ve de ege turizmi farklı dinamiklerle alakalı. Biri toparlamaya başlarken, diğeri dip yapmaya devam da edebilir Allah korusun. Dolayısıyla profesyonel yaklaşım ve kalıcı stretejiler şart. Bir an evvel ''lobi faaliyetleri''ni devlet eliyle oluşturulacak profesyonel kadrolar oluşturulmalı. Piyasadan ekmek yiyen özel şirketlerinde birleşip havuz falan oluşturup lobi ve algı düzeltme politikaları peşinde koşturması lazım. Küçük dokunuşlarla olacak bir şey değil bu durum.
  • Milleti kazıkla kazıkla nereye kadar
  • Ben Güllükte oturuyorum yıllardır, bu sene orada mülkü olan İngilizler bile gelmedi,Güllük kafeleri onlarla dolardı, bu sene bom boş gecti. Ne zaman Bodruma gitsem bayram tatilleri dışında çarsilar eğlence yerleri çok sakindi. İnşallah bir daha bu kadar durgun geçmez. Allah kolaylık versin tüm iş yerleri ve çalışanlarına.
  • Şahsa münhasır olayları genelleyip her şey süper gidiyor gibi bir yorum yapmak Polyanacılık tan başka bir şey olmaz. Elbette ki şu kaos ortamı bitince (umarım) turistler yeniden gelecektir. Ancak şu anda bir turistin ülkemize gelmemesi için tüm nedenler var. Kendinizi hayal edin ve objektif bir şekilde cevap verin. Siz bir turist olsanız daha 3 ay önce darbe olmuş ve güvenlik problemleri olan bir ülkeye tatile gider miydiniz? İşte turistler de bu yüzden gelmiyor. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz süreçte gerek turizmde gerekse havacılıkta amaç hızlı büyümeden ziyade bu süreci en az hasarla ve en stabil şekilde geçirebilmek olmalıdır.
  • Abi guzel konuşmuş ama orda bir kac otelin full olmasi ortada bir problemin Yokmis gibi üstünü kapatmaya çalışmasın abımız. Sami abi doluluk oranlar yerde ve yerli Bodrumlular bunu onaylıyor. Turizim, havacılık bu sene cok kötü bir sene geçirmek üzere. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Gümbet sahilini dolduran Avrupalı turistlerin görüntüsü yaz aylarını aratmadı. Bodrum'da 26 derece hava sıcaklığı, 21 derece deniz suyu sıcaklığı nedeniyle turistler bol bol güneşlendi, genç İngiliz ve Hollandalı turistler bol bol su sporları yaptı. Görüntüler Bodrum'un Temmuz ve Ağustos aylarını aratmadı.

Londra'dan tatile gelen ve bir bankada müşteri temsilciliği yapan 35 yaşındaki Claire Woodsback, "Bodrum'a sekizinci kez tatil için geliyorum. İlk kez ekim ayında geldim ancak bu aylar gerçekten çok güzelmiş, hava deniz ortam çok güzel. Krizler nedeniyle Avrupalı turistte Türkiye için biraz gerginlik var. Ancak, Türkiye kendisini iyi anlatırsa bu sıkıntıyı aşar" dedi.

Gümbet Mahallesi'nde 53 yıldır turizm ile uğraşan 77 yaşındaki Sami Akbaş ise şunları söyledi:

"Turizmde her şeyi krizlere, savaşlara bahanelere bağlamak kolay. Önemli olan çözüm üretmek. Bodrum'da 50 yıl önce otel yoktu turistleri evlerde ağırlıyorduk. Şimdi, 'Tesis var turist yok' diyorlar. Bu bahane değil, bakın ekim ayının ortasında benim otelde 400 turist var. Yüzde 70 İngiliz, yüzde 20 Hollandalı ve yüzde 10'u da Belçikalı. Kimse moralini bozmasın, charter uçaklar ve acentelerle anlaşma yapsınlar, ancak fiyatı da düşürmesinler. Şu anda otelimizdeki turistler yaşamlarından çok memnun. 28 Ekim'e kadar otelimiz dolu."

Sami Akbaş, son bir hafta içinde Bodrum'a charter uçak seferleriyle bin 400 turist geldiğine de dikkati çekti.

Bodrum'a charter uçuşlar yüzleri güldürdü

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

no subject ~ 8 yıl önce
".. ancak fiyati da dusurmesinler" Neden? Cunku 10 kurus maliyeti olan suya 10 tl yazarak gelen tatli kâra alismis tabi amcam. Ondan sonra millet yarim saat uzakliktaki Yunan adalarina kacinca "yurtdisina cikis pulu 100 dolar" olsun diye aglamayi bilirler. Biri itfaiye hortumu mu istedi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 8 yıl önce
8 uçak gelid diye seviniyoruz!!! yazık ne haldeyiz demekki:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli turist ~ 8 yıl önce
Yerli turistin yüzüne bakmazsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ooo hemde 8 ~ 8 yıl önce
Yapmayın beyler bu sene kayıp böyle haberler yerine radikal karar lazım,ruslara güvenmeyin gelirlerse onlara muhtac olduğumuzun farkında olarak gelecekler,petrol fiyatı artıp ruslar paraya kavuşana kadar gelen turistinde hayrı yok.Yerli turist bile Yunanistan'a kaçıyor..imajımız yerlerde radikal cözüm yada turizm de sessiz ölüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu dişin kovuğuna ~ 8 yıl önce
Sığmaz arkadaşlar... 3-5 charterla ne eski haline gelir nede açığımız kapanır turizm ve ona bağlı ekonomik alanlarda.. Şu an bir gizli krizin içindeyiz aslında. İstanbul, güney turizmi ve de ege turizmi farklı dinamiklerle alakalı. Biri toparlamaya başlarken, diğeri dip yapmaya devam da edebilir Allah korusun. Dolayısıyla profesyonel yaklaşım ve kalıcı stretejiler şart. Bir an evvel ''lobi faaliyetleri''ni devlet eliyle oluşturulacak profesyonel kadrolar oluşturulmalı. Piyasadan ekmek yiyen özel şirketlerinde birleşip havuz falan oluşturup lobi ve algı düzeltme politikaları peşinde koşturması lazım. Küçük dokunuşlarla olacak bir şey değil bu durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1910AG ~ 8 yıl önce
Milleti kazıkla kazıkla nereye kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YYZ-BJV ~ 8 yıl önce
Ben Güllükte oturuyorum yıllardır, bu sene orada mülkü olan İngilizler bile gelmedi,Güllük kafeleri onlarla dolardı, bu sene bom boş gecti. Ne zaman Bodruma gitsem bayram tatilleri dışında çarsilar eğlence yerleri çok sakindi. İnşallah bir daha bu kadar durgun geçmez. Allah kolaylık versin tüm iş yerleri ve çalışanlarına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Şahsa münhasır olayları genelleyip her şey süper gidiyor gibi bir yorum yapmak Polyanacılık tan başka bir şey olmaz. Elbette ki şu kaos ortamı bitince (umarım) turistler yeniden gelecektir. Ancak şu anda bir turistin ülkemize gelmemesi için tüm nedenler var. Kendinizi hayal edin ve objektif bir şekilde cevap verin. Siz bir turist olsanız daha 3 ay önce darbe olmuş ve güvenlik problemleri olan bir ülkeye tatile gider miydiniz? İşte turistler de bu yüzden gelmiyor. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz süreçte gerek turizmde gerekse havacılıkta amaç hızlı büyümeden ziyade bu süreci en az hasarla ve en stabil şekilde geçirebilmek olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komutan ~ 8 yıl önce
Darbe olmadı, yapılmaya çalışılan şeye darbe de denmez. Şuan da Fransa'ya oranla çok daha sakin ortalık. Ancak önemli olan olaylar değil, bunların basın ve içimizdeki hainler tarafından nasıl gösterilmeye nasıl abartılıp yaygara edilmeye çalışılması...
~ 8 yıl önce
Sen bir turist olduktan sonra darbe başarılıymış başarısızmış bakar mısın? Karışıklık olan bir ülkeye gitmezsin. Ayrıca Fransa ile Türkiye yi kıyaslamak yanlış bir olay. Çünkü Fransa ya günübirlik gidip gelen veya haftasonu gelen çok Avrupalı var. Ama Türkiyenin öyle bir turist kitlesi yok. Ayrıca Fransa belki 30 40 senede insanlarda çok iyi bir algı bıraktığı için ne olursa olsun insanların fikri çok değişmiyor.
Yapma sami abi ~ 8 yıl önce
Abi guzel konuşmuş ama orda bir kac otelin full olmasi ortada bir problemin Yokmis gibi üstünü kapatmaya çalışmasın abımız. Sami abi doluluk oranlar yerde ve yerli Bodrumlular bunu onaylıyor. Turizim, havacılık bu sene cok kötü bir sene geçirmek üzere. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000