03 Kasım 2013, Pazar 08:10:02

BODRUM HAVALİMANI'NDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı başvuru neticesinde Milas-Bodrum Havalimanı’na kargo gümrüğü açılacak.
  • İcf teknik genel müdur yrd Turgay bey ve Kardeşi Bodrum'da hayırlı olsun bol kazançlar
  • milas'ın kültür balıkçılığı bodrum'un kuzey kesiminin denizini bitirdi, pislikten kimyasal artıklardan deniz çamur gibi, hala kültür balıkçılığı diyor adamlar. koca ülkede kültür balığı yetiştirecek yer kalmadı sanki, gelip en turistik yöreye tesis yapıyorsunuz.
  • KARGO GÜMRÜĞÜ AÇACAĞINIZA ÖNCE YAKLAŞIK 1 YILDAN BERİ KAPALI OLAN TAKSİ YOLLARINI AÇIN. 1 YILDA YENİ BİR PİST YAPILIRDI SAYIN İLGİLİLER.... DAHA DOĞRUSU İLGİSİZLER
  • İLK ETAPTA GÜMRÜK MUHAFAZA BODRUM LİMANI,TURGUTREİS,GÜLLÜK LİMANI ÇALIŞANLARI YENİ BİR DIŞ TİCARET KAPISI AÇILMASI KONUSUNDA YETERLİ ŞEKİLDE EGİTİLMELERİ SONUCU BODRUM HAVALİMANINDA GÖREV ALACAKLAR VE NİHAYETİNDE BODRUM HAVALİMANI MÜLKİ İDARE AMİRLİGİNE MUGLA VALİ YARDIMCISI VE MİLAS BODRUM HAVA LİMANI MÜLKİ İDARE AMİRİ OLARAK YENİ BİR YÖNETİCİ ATANACAK VE SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE DIŞ TİCARET BU HAVALİMANINDAN BAŞLIYACAKTIR.
  • herşeyimiz tamamdı zaten de bir kargo gümrüğümüz eksikti.Herşeyden önce Gümrük Muhafaza ya ve muayene memur versinler. Bir uçak evrağını yaptırmak için bile adam aranırken....

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı başvuru neticesinde Milas-Bodrum Havalimanı’na kargo gümrüğü açılacak.

MİTSO; Milas - Bodrum Havalimanı’na yöre ürünlerinin ihracatını sağlamak üzere bir kargo gümrüğü açılması için 26 Ağustos’ta ilgili bakanlıklarla TOBB’ye başvuruda bulunmuştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne yaptığı başvurudan olumlu cevap alan Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas-Bodrum Havalimanı’na ihracat yapılabilmesi için kargo gümrüğü kapısı açılacağını duyurdu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğe göre de Milas - Bodrum Havalimanı’nda kargo gümrüğü oluşturularak Milas’tan başta balık olmak üzere çeşitli ürünlerin ihracatı yapılabilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğde; Ülkemize girişte veteriner kontrolüne tabi canlı balıklar ile balıkçılık ürünleri için Milas - Bodrum Havalimanı Gümrük Müdürlüğü yetkilendirildi. 5 Ekim 2013 tarihli, 28786 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kontrolüne Tabi Belirli Ürünlerin Girişine Yetkili Gümrük İdareleri ile Resmi Kontrollerini Yapmaya Yetkili İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin Belirlenmesine Dair Tebliğ”e göre; Milas - Bodrum Havalimanı’nda veteriner sınır kontrolü görevini Muğla ili veya yetki vereceği Milas İlçe Müdürlüğü’nün yürüteceği bildirildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO’nun 26 Ağustos 2013 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na ve TOBB’ye yapmış olduğu başvuru üzerine çok kısa sayılabilecek bir sürede Milas - Bodrum Havalimanı’na kargo gümrüğü açılmasının sevindirici olduğunu söyledi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ kapsamında ithalat ve ihracatla ilgili görevlendirmeler kapsamında, veteriner kontrolüne tabi canlı balık ve balıkçılık ürünleri için veteriner sınır kontrolü görevinin Muğla İli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütüleceğinin bildirildiğini ifade etti.

Bu durumda Muğla İli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün yetkili kılacağı Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ihracat ve ithalat aşamasındaki veterinerlik kontrollerinin yapılacağının kesinleşmiş olduğunu belirten Reşit Özer; “Genel olarak Türkiye’de işlerin bürokrasiye takıldığı ve bu nedenle hep sürüncemede kaldığından yakınılır. Fakat MİTSO olarak Milas - Bodrum Havalimanı’na kargo gümrüğü açılmasıyla ilgili başvurumuz çok kısa sürede olumlu şekilde sonuçlandı. Havalimanında ilgili personelin de görevlendirilmesiyle birlikte Milas’tan başta balık ve balıkçılık ürünleri olmak üzere çeşitli ürünlerin ihracatı yapılabilecek” dedi.

“DAHA HIZLI İHRACATIN YOLU AÇILDI”

MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Muğla Kültür Balıkçıları Derneği Genel Sekreteri Sami Kont ise “Bugüne kadar Milas - Bodrum Havalimanı’nda kargo gümrüğü olmaması nedeniyle Milas’ın balıkları ya İzmir - İstanbul gümrüğünden ihraç ediliyordu veya karayolu ile AB ülkeleriyle Rusya’ya gönderiliyordu. Bu da bizim için çok büyük bir zaman kaybına neden oluyordu. Ayrıca bu durum; kültür balığı üreten diğer ülkelerle aramızda haksız rekabet oluşmasına neden oluyordu. Şimdi Milas - Bodrum Havalimanı kargo gümrüğü kanalıyla balıklarımızı ABD’ye bile taze olarak ihraç edebilme şansımız olacak. Bu da hiç kuşkusuz Milas’ın kültür balıkçılığının daha da gelişmesine, Milas ekonomisinin kalkınmasına, ülkemize daha çok döviz girmesine neden olacaktır” dedi.

BODRUM HAVALİMANI'NDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İcf teknik genel müdur yrd Turgay bey ve Kardeşi Bodrum'da hayırlı olsun bol kazançlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
milas'ın kültür balıkçılığı bodrum'un kuzey kesiminin denizini bitirdi, pislikten kimyasal artıklardan deniz çamur gibi, hala kültür balıkçılığı diyor adamlar. koca ülkede kültür balığı yetiştirecek yer kalmadı sanki, gelip en turistik yöreye tesis yapıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİSAFİR ~ 10 yıl önce
KARGO GÜMRÜĞÜ AÇACAĞINIZA ÖNCE YAKLAŞIK 1 YILDAN BERİ KAPALI OLAN TAKSİ YOLLARINI AÇIN. 1 YILDA YENİ BİR PİST YAPILIRDI SAYIN İLGİLİLER.... DAHA DOĞRUSU İLGİSİZLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSABETLİ ~ 10 yıl önce
İLK ETAPTA GÜMRÜK MUHAFAZA BODRUM LİMANI,TURGUTREİS,GÜLLÜK LİMANI ÇALIŞANLARI YENİ BİR DIŞ TİCARET KAPISI AÇILMASI KONUSUNDA YETERLİ ŞEKİLDE EGİTİLMELERİ SONUCU BODRUM HAVALİMANINDA GÖREV ALACAKLAR VE NİHAYETİNDE BODRUM HAVALİMANI MÜLKİ İDARE AMİRLİGİNE MUGLA VALİ YARDIMCISI VE MİLAS BODRUM HAVA LİMANI MÜLKİ İDARE AMİRİ OLARAK YENİ BİR YÖNETİCİ ATANACAK VE SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE DIŞ TİCARET BU HAVALİMANINDAN BAŞLIYACAKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bodrum bodrum!!! ~ 10 yıl önce
herşeyimiz tamamdı zaten de bir kargo gümrüğümüz eksikti.Herşeyden önce Gümrük Muhafaza ya ve muayene memur versinler. Bir uçak evrağını yaptırmak için bile adam aranırken....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000