07 Eylül 2012, Cuma 08:30:37

BODRUM HAVALİMANI 8 AYDA KAÇ YOLCU AĞIRLADI?

Muğla'daki Milas-Bodrum Havalimanı'na bu yılın ilk 8 aylık döneminde 721 bin 121 turist giriş yaptı. Geçen yıl aynı döneme göre havayoluyla gelen turist sayısında 19 bin 935 kişi azalma olduğu dikkati çekti...
  • Muğla,Dalaman'ı ile Bodrum-Milas'ı ile maalesef çok yavaş kaldı,birkaç idealist ve çalışkan kişi ve kurum dışında maalesef bir lobi oluşturamadık,dolayısı ile özellikle yerel halk olarak zaten hiç bir fayda gçrmemekteyiz bununla beraber bölgemiz genelinde de durum başarılı değil,oysa sadece İskandinav ülkelerindeki 3.nesli kışın buralara getirsek bölge ihya olur,ama gerek atanmışlar,gerel seçilmişler ve gerekse profesyoneller hep beraber bu işi çok daha ileriye taşıyabilirler ve başarabilirler mutlaka,biz bunu hak ediyoruz.
  • turizm bölgelerindeki havalanlarının kapasiteleri şekilde görüldüğü gibi arttırılmalı sonucu ortada daha fazla turist geliyor daha döviz demektir..ayrıca havalanlaırmız son defrece geniş ferah ve modern olmalıdır bu cam concept ile yapılanlar son derece hoş oluyor yazın güneşin ışığından faydalanma sonra kışın da insann içini açıyor..rakamlar ortada bodrumda..

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV), Milas-Bodrum Havalimanı'na 12 ülkeden gelen turist sayısının, geçen yıl karşılaştırmasını yaptığı istatistiki verileri açıkladı. 2011 yılının Ocak-Ağustos aylarında, 741 bin 056 turist gelirken, bu yıl bu sayı 721 bin 121'e geriledi.

Bodrum'a bu yıl İngiltere, Fransa, İtalya'dan gelen turist sayısında önemli oranda azalma oldu. Geçen yıl İngiltere'den 272 bin 002 yabancı turist giriş yaparken, bu yıl bu sayı 238 bin 613 oldu. Fransa'dan geçen yıl 90 bin 356 kişi gelirken, bu yıl 72 bin 801 kişiye geriledi. İtalya'dan gelen turist sayısı ise 21 bin 134'ten, bu yıl 12 bin 841'e düştü. Belçika, İrlanda ve Ukrayna'dan gelen turist sayısında geçen yıla oranda düşüş yaşanırken, Rusya'dan gelen turist sayısında değişme olmadığı kaydedildi.

Hollanda, İsveç ve Danimarka'dan gelen turist sayısında ise bu yıl önemli bir artış kaydedildi. Hollanda'dan geçen yıl 80 bin 618 kişi gelirken, bu yıl 95 bin 344'e yükseldi. İsveç'ten ise geçen yıl 12 bin 373 kişi gelirken, bu sayı ise 2012 yılında 28 bin 954'e yükseldiği bildirildi. Danimarka'dan ise geçen yıla göre 7 bin 155 kişilik bir artışla 27 bin 225 turist geldi. (Son Dakika)

BODRUM HAVALİMANI 8 AYDA KAÇ YOLCU AĞIRLADI?

Yorumlar

Hadi gari Muğla ~ 12 yıl önce
Muğla,Dalaman'ı ile Bodrum-Milas'ı ile maalesef çok yavaş kaldı,birkaç idealist ve çalışkan kişi ve kurum dışında maalesef bir lobi oluşturamadık,dolayısı ile özellikle yerel halk olarak zaten hiç bir fayda gçrmemekteyiz bununla beraber bölgemiz genelinde de durum başarılı değil,oysa sadece İskandinav ülkelerindeki 3.nesli kışın buralara getirsek bölge ihya olur,ama gerek atanmışlar,gerel seçilmişler ve gerekse profesyoneller hep beraber bu işi çok daha ileriye taşıyabilirler ve başarabilirler mutlaka,biz bunu hak ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bodrum havalanı çoştu ~ 12 yıl önce
turizm bölgelerindeki havalanlarının kapasiteleri şekilde görüldüğü gibi arttırılmalı sonucu ortada daha fazla turist geliyor daha döviz demektir..ayrıca havalanlaırmız son defrece geniş ferah ve modern olmalıdır bu cam concept ile yapılanlar son derece hoş oluyor yazın güneşin ışığından faydalanma sonra kışın da insann içini açıyor..rakamlar ortada bodrumda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000