20 Ağustos 2012, Pazartesi 09:02:48

BM İNSANSIZ UÇAK KAYITLARINI İSTEDİ

BM insan hakları raportörü, ABD'den, insansız uçaklarla düzenlediği saldırıların görüntülerini örgüte teslim etmesi çağrısında bulundu...
  • Hemen verirlerdi zaten hah ha. Gerekli gereksiz insan oldurdugunun belgesini niye versin adam.

Independent'e göre, insan hakları grupları Obama'nın göreve gelmesinden sonra hız kazanan ve daha çok Pakistan ve Yemen gibi ülkelerde gerçekleştirilen saldırılarda yüzlerce sivilin öldüğünü açıkladı.

BM'nin insan hakları raportörü Ben Emmerson, yeni raporunda BM'nin, Amerika'nın insansız uçaklarıyla düzenlenen saldırılarındaki ölümleri soruşturacak bir mekanizması olması gerektiğini vurgulayacak.

Emmerson gazeteye demecinde "İnsansız uçaklar, bir uzlaşma ve şeffaflık sağlanıncaya kadar BM'nin gündeminin en üst sıralarında kalmaya devam edecek" dedi.

Gazetenin başyazısında da Obama'nın iktidara gelmesinden sonra Pakistan'da insansız uçaklarla düzenlenen saldırıların 10 kat arttığı vurgulanarak 'Bu saldırılar yasalardan saklanmamalı" diyor. Yazının bir bölümünde şöyle deniyor:

"İnsansız uçaklar savaşın kurallarını değiştiriyor. Böyle olmaya da devam edecek. Eğer ahlaki sorunlar kolay çözülemiyorsa, en azından bu uçakların kullanılmasının yasal olduğunun kanıtlanması Amerika Birleşik Devletleir dahil herkesin yararına. Çünkü bu, uçakların kullanımına ilişkin makul seviyede bir şeffaflığı beraberinde getirecek.

BM İNSANSIZ UÇAK KAYITLARINI İSTEDİ

Yorumlar

komik olmus ~ 12 yıl önce
Hemen verirlerdi zaten hah ha. Gerekli gereksiz insan oldurdugunun belgesini niye versin adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000