25 Ocak 2010, Pazartesi 07:49:18

Blue Wings'te neler oluyor?

İflas halindeki charter havayolu şirketi Blue Wings’te kavga kızışıyor.

Şirketin çoğunluk hissesine sahip Rus işadamı Aleksander Lebedev, yönetimi hisselerini geri çekmekle tehdit etti. Yönetim, lisansı da iptal edilen şirketi kurtarabilmek için Lebedev’den gelecek 3 milyon avroyu bekliyordu.  

Bir süre Öger Tours’un da operasyonlarında kullandığı Almanya merkezli Blue Wings havayolu şirketi, Öger’in geçen yıl uçuşlara son vermesi sonrasında giderek mali krize yuvarlanmış ve iflas noktasına gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde uçuş lisansı Alman Sivil Havacılık Kurumu tarafından iptal edilen Blue Wings’in CEO’su ve yüzde 27 hissesinin sahibi Jörn Hellwig başta olmak üzere yönetim, şirketin yüzde 48 ile en büyük hissedarı olan Rus işadamı Aleksander Lebedev’den batık şirketi kurtarmasını bekliyor.

Tarafların İsviçre Zürih’te biraraya gelerek görüşmeleri beklenirken Rus işadamı Lebedev kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Blue Wings’teki hisselerini geri almayı düşündüğünü bildirdi.

Şirketteki payının en az 500 milyon avro tutarında olduğunu belirten Lebedev, bunun kriz ortamında toplam yatırımları içerisinde küçük bir miktar olduğunu ifade etti.

Blue Wings'te neler oluyor?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000