24 Mayıs 2016, Salı 13:10:43

'Bizi zorlasa bile yerli malzeme kullanacağız'

İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanları Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, havalimanı inşaatında ve sonrasındaki süreçlerde kendilerini zorlasa, dezavantajlı olsa dahi yerli ürünleri kullanmak istediklerini ve bu konudaki niyetlerinin ciddi olduğunu söyledi.
  • akp yandaş şirketlerden alacağız diyor zor olsada(pahalı) yeterki para akp dışına çıkmasın diyor.
  • AHL dahi günde 1100-1300 arasi Ucak Hareketi varsayarsak Günlük 1500 Ucak Kapasitesi ileride HUB Konusunda sorun olmazmi? Ki ben hala bu Havalimaninin yapilmasina karsiyim; ISG büyütülebilir, Hezarfen büyütülebilirdi.. Icraat'tan cok Rant oldu burasi.. Çed Raporlari vs cabasi..
  • Artık herkes kilise cami sinegog yerine havalanına gider bayıldım valla din ile kafayı yemiş bir yönetim var ülkemizde ama birde Aziz Sancar'ın açıklaması var İslam alemi 500senedir herhangi bir buluşa imza atmadı bir zatı muhteremin söylediği bizde ayranı bulduk sözü var deveyi güldürür bu işleri havacılıkta kullanmayın artık.Havacılık fizik ve matematikle olur din bilgisi işe yaramaz havalanı yapmak kolay değil tamamda uçuşa gitmeden ibadet neyin nesi kardeşim binersin uçağa yaparsın ibadetini oturduğun yerden ne manyak kafa bunlar söyleyen hastadır o kadar.
  • Helal olsun turkiye hukumetine adamlar calisiyor ya kac bin kisi ekmek yiyor orda ve 200000 insan ekmek kapisi olacak orasie durmak yok turkiyeyi göklere böyle buyuk procelere devam kiskananlar catlasin
  • İşletmeye de TAV eli değmeden olmaz
  • teknoljide yerli olsun, ucus bilgi ekranlari yerli marka monitor olabilir, yapisal kablolama yine yerli marka kullanilabilir. yine bilgisayarlar, printerlar mevcut. ozellikle ucus bilgi yazilimi ve airport management yazilimi yapan bir cok yerli firma var. yerli kabinetler mevcut. biraz ugrastirir ama cok deger katarsiniz ulkemize. sizin sayenizde bu sektorde cok firma kendisini gelistirir ve dis pazara acilir. Haydi gorelim sizi. bilisim paketlerinde ne kadar yerli olabiliyorsunuz.
  • put da koyacak mısınız
  • TT. Kardesler icin. Ideal bir yer ICF. De iyi proje yaptilar
  • Antalya dan gelen isg de sistem müdürü olan zat duymasın kesin akraba çıkar bunla :)
  • hesabınıza hangisi gelirse onu kullanırsınız

İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanları Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, havalimanı inşaatında ve sonrasındaki süreçlerde kendilerini zorlasa, dezavantajlı olsa dahi yerli ürünleri kullanmak istediklerini ve bu konudaki niyetlerinin ciddi olduğunu söyledi.

Akçayoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyelerinin Yeni Havalimanı inşaatını ziyaret ettiği etkinlik öncesi gazetecilere havalimanı inşaatının geldiği son durum hakkında bilgi verdi.

Daha önce kendilerinin İSO'yu ziyaret ederek üyelerle görüştüklerini hatırlatan Akçayoğlu, burada havalimanı inşaatında ve sonrasındaki süreçlerde yerli ürünleri kullanmak istediklerini anlattıklarını anımsattı.

Akçayoğlu, "Sadece istihdam anlamında değil gelişmiş sanayi alanında yerli sanayinin nasıl katkısı olur onun için çaba sarf ediyoruz. Aleyhimizde de olsa yerli ürünleri kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Yeni Havalimanının işletme süresinin 29 Ekim 2018'de başlayacağını ifade eden Akçayoğlu, ancak yılın ilk çeyreğinde havalimanının birinci etabını bitirerek hizmete almayı amaçladıklarını söyledi.

Akçayoğlu, 90 milyon yolcu kapasiteli Faz 1'de kuzey-güney doğrultusunda 3 pist bulunacağını kaydederek, yıllık 80 milyon yolcu kapasitesine ulaşıldığında başlanılacak Faz 2'de ise bir adet doğu-batı doğrultusunda pist olacağı bilgisini verdi.

"30 bin çalışana ulaşacağız"

Terminalin ilk etabındaki ana terminal binasının inşaat alanının 1 milyon 300 bin metrekare olduğunu ifade eden Akçayoğlu, günlük toprak hareketinin 1 milyon 400 bin metreküpe denk geldiğini bildirdi.

Akçayoğlu, terminal binasında 1 milyon metreküp yapısal beton kullanılacağını dile getirerek, Faz 1'de 3,5 milyon metrekare büyüklüğünde kapalı inşaat alanı bulunduğunu, 350 asansörün kullanılacağını, 6 bin kilometre uzunluğunda elektrik kablolama yapılacağını söyledi.

Şu anda sahada 2 bin 962 iş makinesi bulunduğunu ve bunların 2 bin 200'ünün yük kamyonu olduğunu ifade eden Akçayoğlu, "Personel sayımız 15 bin 153. Bin 506 kadarı beyaz yakalı yani mühendis, mimar ve idareci. Pik dönemde 30 binlere ulaşacağız." bilgilerini verdi.

Akçayoğlu, ilk etap için 700 bin metrekarelik otopark yaptıklarını kaydederek, 18 bin araç kapasiteli olacak otoparkın 25 bine çıkartılabileceğini anlattı.

"25 dakikada Mecidiyeköy'e"

Akçayoğlu, Yeni Havalimanının toplu ulaşım bağlantılarının çok önemli olduğunu belirterek, Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı Metro Hattının ihalesinin kısa süre içerisinde yapılmasını beklediklerini bildirdi.

Havalimanına hızlı trenle de ulaşım olacağını, Halkalı yönüne gidecek bir metro hattının daha yapılacağını dile getiren Akçayoğlu, "Ancak en çok istediğimiz Gayrettepe Metro Hattının bir an önce bitmesi. Burası bizim için çok önemli. Havalimanından 25 dakikada Mecidiyeköy'de olabileceksiniz." dedi.

Akçayoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünün havalimanına ulaşımı kolaylaştıracağından bahsetti.

Havalimanına yapılacak sosyal donatı alanlarına da değinen Akçayoğlu, 370 odalı otel yapılacağı bilgisini verdi.

Akçayoğlu, günde 1500 iniş kalkışın gerçekleşeceği, toplamda 200 milyon yolcuya hizmet verebilecek, dünya çağında 350 uçuş destinasyonuna sahip havalimanının 100 binlerce kişiye iş imkanı sağlayacağına vurgu yaptı.

"Dezavantajlı olsa da yerli sanayi ürünleri kullanacağız"

İç mimaride tamamen yerli ürünleri kullanacakları bilgisini veren Akçayoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda ciddi niyetimiz var. Bunun için Türkiye'nin farklı yerlerinden taş örnekleri aldık. Bu tip malzeme Türkiye'de sık bulunan bir maden değil. Belli yerlerdeki küçük miktarları bir araya getirerek yerli sanayide kullanacağız. 500 bin metrekare yere taş döşenecek. Ahşap ürünleri, bankolar, çelik imalatlar, çatı çeliği, cam gibi bütün ince iş kalemleri yerli sanayiden olacak.

Mesela; yerli granitin bizi zorlayacağını bile bile buna karar verdik. Fiyat olarak da daha avantajlı ülkeler var. Ancak biz Yeni Havalimanını milli proje olarak görüyoruz. Milli sanayimize ve milli iş gücümüze maksimum katkı vermeyi düşünüyoruz."

"İnşaatın bu kadar hızlı ilerlemesi başka ülkede görülmez"

Akçayoğlu, şu ana kadar havalimanı inşaatı için 7 milyar avro düzeyinde bir harcama yapıldığını belirterek, bunun günden güne değiştiğini aktardı.

Havalimanı inşaatında hız açısından büyük mesafe katettiklerini dile getiren Akçayoğlu, "İnanın burada önemli olan dünyanın olmaz dediği bir işin bir yılda temelini atarak buraya getirilmesi. Bu, büyük bir gurur tablosu. Başka ülkelerde olmaz.Yıllarca yurt dışında bulundum. Bu kadar hızlı bir imalat mümkün değil." diye konuştu.

Akçayoğlu, bir soru üzerine havalimanında tüm dinler için ibadethane olacağı bilgisini verdi.

Basın toplantısından sonra İSO üyeleri ve basın mensuplarına havalimanı terminal binasının şantiye alanı gezdirildi.





'Bizi zorlasa bile yerli malzeme kullanacağız'

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

A K P şirketleri ~ 8 yıl önce
akp yandaş şirketlerden alacağız diyor zor olsada(pahalı) yeterki para akp dışına çıkmasın diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesut ~ 8 yıl önce
AHL dahi günde 1100-1300 arasi Ucak Hareketi varsayarsak Günlük 1500 Ucak Kapasitesi ileride HUB Konusunda sorun olmazmi? Ki ben hala bu Havalimaninin yapilmasina karsiyim; ISG büyütülebilir, Hezarfen büyütülebilirdi.. Icraat'tan cok Rant oldu burasi.. Çed Raporlari vs cabasi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok doğru ~ 8 yıl önce
Hezarfen büyütülüp 737 inebilir hale getirilmeliydi. Thy uçaklarının çoğunun 737 olduğunu herkes biliyor. O trafik oraya kaydirilsa ne gerek vardı 3. h.limanina. boşa masraf oldu. Ayy sana destek olayım derken ocakta yemeğim yandı Allah seni kahretmesin
Bayıldım ~ 8 yıl önce
Artık herkes kilise cami sinegog yerine havalanına gider bayıldım valla din ile kafayı yemiş bir yönetim var ülkemizde ama birde Aziz Sancar'ın açıklaması var İslam alemi 500senedir herhangi bir buluşa imza atmadı bir zatı muhteremin söylediği bizde ayranı bulduk sözü var deveyi güldürür bu işleri havacılıkta kullanmayın artık.Havacılık fizik ve matematikle olur din bilgisi işe yaramaz havalanı yapmak kolay değil tamamda uçuşa gitmeden ibadet neyin nesi kardeşim binersin uçağa yaparsın ibadetini oturduğun yerden ne manyak kafa bunlar söyleyen hastadır o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 8 yıl önce
Helal olsun turkiye hukumetine adamlar calisiyor ya kac bin kisi ekmek yiyor orda ve 200000 insan ekmek kapisi olacak orasie durmak yok turkiyeyi göklere böyle buyuk procelere devam kiskananlar catlasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 8 yıl önce
İşletmeye de TAV eli değmeden olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerli teknolji ~ 8 yıl önce
teknoljide yerli olsun, ucus bilgi ekranlari yerli marka monitor olabilir, yapisal kablolama yine yerli marka kullanilabilir. yine bilgisayarlar, printerlar mevcut. ozellikle ucus bilgi yazilimi ve airport management yazilimi yapan bir cok yerli firma var. yerli kabinetler mevcut. biraz ugrastirir ama cok deger katarsiniz ulkemize. sizin sayenizde bu sektorde cok firma kendisini gelistirir ve dis pazara acilir. Haydi gorelim sizi. bilisim paketlerinde ne kadar yerli olabiliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknoloji ~ 8 yıl önce
malzemeyi yerli almak harika bir davranis.Ama IT, electronik cosumlerde yerli kullanimi ekonomiden ziyade turkiyenin vizyonunu etkileyecektir. yerli yazilim yerli elektronik urunlerin katma degeri gelecek nesiller icin en faydali konu..
putperest ~ 8 yıl önce
put da koyacak mısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsteyen ~ 8 yıl önce
Herkes putunu yanında taşıyacak.
TT -KIRCAR A.S ~ 8 yıl önce
TT. Kardesler icin. Ideal bir yer ICF. De iyi proje yaptilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite ~ 8 yıl önce
Musa neden Tunycaya pas vermedi Cevap ferdaya soemak lazim
TT muhendislik ~ 8 yıl önce
Tuncay bey sizi 3 uncu havalimanina kalite muduru yapalim Musa çatlasin
aman ~ 8 yıl önce
Antalya dan gelen isg de sistem müdürü olan zat duymasın kesin akraba çıkar bunla :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hacı ~ 8 yıl önce
hesabınıza hangisi gelirse onu kullanırsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000