16 Mart 2011, Çarşamba 10:06:06

"BİZE HAVACILIK YAPTIRMADILAR"

Kapatılan Kırkpınar Belediyesi tarafından belediye çalışmalarında kullanılması ve uçuş kurslarıyla eğitim verilmesi amacıyla 65 bin Euro bedelle satın alınan ve ajanslar tarafından Cessna olduğu lanse edilen uçağın Technam TC92 Super Eco tipli microlight uçak olduğu belirtildi.
  • Ben burada bir havaalanı yapıpta burayı sivil havacılığa açan ayrıca uçak alarak, bu aldığı uçağı hangarda muhafaza eden zihniyeti kutluyorum. o zihniyete sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ama, tabiiki aması var, Kırkpınar belediyesinin o yöreye hizmet edenlerle birlikte ismi silinerek buranın sapanca belediyesine katılmasından sonra, o meydandaki hangarların yıkılmasına ışık tutan, hepimizin ödediği paralarla alınmış o uçağı naylona sarıp orta yere bırakıp, üzerindeki cihazların ve ekipmanların çalınmasına çanak tutan zihniyeti kınıyorum. Böyle bir zihniyete büyük harflerle yazayım YUH OLSUN. bu uçağın çalınan parçaları kursağınızdan çıksın diyorum. Doğan Aksin Sanayici ve işadamı. Ayrıca pilot
  • Bunu çalan haysiyetsiz şerefsiz vede vatan hayini dir. Kendisinden mutlaka çıkacaktır. Kendisinden çıkmasa çocuğundan ailesinden yada bir yakınından çıkacaktır. Bunu hiç mi düşünmedin sen çalarken. Kaldıki güvenlik güçleri de bunun arkasını mutlaka bırakmayacaktır. Mutlaka parmak izi alınmıştır. sen ortaya çıkınca etrafa nasıl bakacaksın.bunu hiçmi düşünmedin. Bunları düşün ve git o çaldığın malzemeleri bir şekilde yerine koy. En azından vicdanını temizle. Kimseyi ve havacılık camiasını zan altında bırakma
  • Uçak kullanmak,uçuş trafiğini düzenlemek insanüstü ,doğaüstü güçler ve bilimum diğer insanlarda görülemeyecek vasıflar ister.O nedenle büyüklerimiz büyük bir dikkatle havacılığa sıradan mahlukların sızmalarını engellemeye çalışmaktadırlar. hayırlı vazifeler dilerim. !!
  • Orasini bir ara da Sapanca Havacilik adinda bir sirket devralmamismiydi?
  • Kaç bin tane Microlight var? Kanada'da kullandığım amfibik microlight'ımı Türkiye'ye getirsem barajlara, ırmaklara, göllere inebilir miyim?
  • 2011 modelinin fiyatı 70.000 dolar.
  • Var mi ki, sana havacılık yaptırsınlar? Türkiye'de kaç bin tane 4 - 8 kişilik uçak var? Kaç yüz tane sivil hava alanı var? Hangi havacılık? Ayrıca bu uçağa da çok para vermişsin.
  • Bunu çalan insanlar gerçekten bilinçlimi anlamadım. Hani bir oto teybi çalsalar alıcı çokturda bu parçaları alacak kişi kaç tanedir. Güvenlik güçleri bunları rahatlıkla takip edebilir herhalde. Bu parçaları seyyarda satacak değiller herhalde?
  • TR'de sivil havaciliga ne kadar destek olunduguna guzel bir ornek!
Kapatılan Kırkpınar Belediyesi tarafından belediye çalışmalarında kullanılması ve uçuş kurslarıyla eğitim verilmesi amacıyla 63 bin Euro bedelle satın alınan ve ajanslar tarafından Cessna olduğu lanse edilen uçağın Tecnam P92 Super Echo tipli microlight uçak olduğu belirtildi.

AirportHaber muhabiri Murat Can Güllü'ye açıklamalarda bulunan Sapanca Belediye Meclis üyesi ve Kırkpınarspor Kulübü Başkanı Fatih Fil, dün yayınlanan haberde kapatılan Kırkpınar Belediyesi’ne ait uçağın Tecnam P92 Super Echo tipli microlight uçak olduğunu belirtti.

Sapanca’da bulunan 800x100 metre uzunlukta piste ve 100 dönümlük sportif havacılık amacıyla kullanılan havaalanının, Kocaeli Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 0-300 bandında bulunması nedeniyle geçtiğimiz sene kapatılmasına karar verilmişti.

Fil yaptığı açıklamada “Kocaeli Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, her toplantısında bize o gölü koruma kriterlerini verdi. Biz de onlara uçakların göl ve yaşamına zarar vermediğini anlatmaya çalıştık. Yaptığımız görüşmeler bölgeyi görmeyen kişiler için doğayı katlediyormuşuz gibi görünse de aslında havaalanı ve uçakların hiçbir etkisi bulunmamaktaydı. Fakat nedense 1.5 senedir, sportif havacılığı geliştirmek adına yaptığımız bu çabalarda bir destek alamadık. Ve havaalanı açılmadı. Belediyemize ait uçakta havaalanında hangarsız kaldı” diye konuştu.

Bölgede sportif havacılığı geliştirmek için büyük çabalar verdiğini belirten Fatih Fil, yaşanan olayların ardından uçağı satma kararı aldıklarını belirtti.
Fil “ Baktık ki siyasi çekişmeler bizim burada havacılık yapmamıza engel oldular ve havaalanı da bir türlü açılmayınca uçağı satma kararı aldık. Fakat havaalanını, uçakları ve bizim yaşadığımız zorlukları bilen, kendilerine havacı adı veren kişi ve kişiler tarafından profesyonel bir şekilde önce 900 Euro’luk GPS cihazı, ardından 3300 Euro olan Paraşüt Roketleme Sistemi çalındı” dedi.

Atıl durumda olmasına rağmen bölgede bekçi bulunduğu, alanın etrafının tellerle çevrili olmasına rağmen otobana yakınlığı nedeniyle alana girilerek ustaca sökülen parçaların mutlaka bulunacağını ifade eden Fil “Bu uçak bizi havacılık yapmaya iten tek varlıktı. Hem siyasi çekişmeler, hem bu yaşananlardan ötürü Sapanca bölgesinde ne kadar uğraşsakta bu tutkumuzu gerçekleştiremedik. Yaşananlar beni gerçekten çok üzdü. Fakat parçaların Tecnam uçak tipine uygun olduğu biliniyor. Bu parçalar eminim ki bir yerde kullanılacak. Ve havacıların takip ettiği sitenizde bu haberin çıkması parçaların bulunmasını kolaylaştıracaktır” diye konuştu.

Uçağın o alandan alınarak başka bir alana taşıdıklarını belirten Fil sözlerini şu şekilde noktaladı; “En azından uçak artık gözümüzün önünde olacak. Biz bu hırsızları havacıdan saymıyoruz. 5000 Euro’luk parçaları İtalya’dan Tecnam’dan sipariş verdik. Bugünlerde gelmesini bekliyoruz ve tekrar monte ettireceğiz. Tek isteğim bu insanları tanıyan kişilerin onların havacılığa darbe vuran kişiler olduğunu bilmeleridir.”

©AirportHaber.com Özel
"BİZE HAVACILIK YAPTIRMADILAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ben burada bir havaalanı yapıpta burayı sivil havacılığa açan ayrıca uçak alarak, bu aldığı uçağı hangarda muhafaza eden zihniyeti kutluyorum. o zihniyete sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ama, tabiiki aması var, Kırkpınar belediyesinin o yöreye hizmet edenlerle birlikte ismi silinerek buranın sapanca belediyesine katılmasından sonra, o meydandaki hangarların yıkılmasına ışık tutan, hepimizin ödediği paralarla alınmış o uçağı naylona sarıp orta yere bırakıp, üzerindeki cihazların ve ekipmanların çalınmasına çanak tutan zihniyeti kınıyorum. Böyle bir zihniyete büyük harflerle yazayım YUH OLSUN. bu uçağın çalınan parçaları kursağınızdan çıksın diyorum. Doğan Aksin Sanayici ve işadamı. Ayrıca pilot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunu çalan haysiyetsiz şerefsiz vede vatan hayini dir. Kendisinden mutlaka çıkacaktır. Kendisinden çıkmasa çocuğundan ailesinden yada bir yakınından çıkacaktır. Bunu hiç mi düşünmedin sen çalarken. Kaldıki güvenlik güçleri de bunun arkasını mutlaka bırakmayacaktır. Mutlaka parmak izi alınmıştır. sen ortaya çıkınca etrafa nasıl bakacaksın.bunu hiçmi düşünmedin. Bunları düşün ve git o çaldığın malzemeleri bir şekilde yerine koy. En azından vicdanını temizle. Kimseyi ve havacılık camiasını zan altında bırakma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçak kullanmak,uçuş trafiğini düzenlemek insanüstü ,doğaüstü güçler ve bilimum diğer insanlarda görülemeyecek vasıflar ister.O nedenle büyüklerimiz büyük bir dikkatle havacılığa sıradan mahlukların sızmalarını engellemeye çalışmaktadırlar. hayırlı vazifeler dilerim. !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Orasini bir ara da Sapanca Havacilik adinda bir sirket devralmamismiydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaç bin tane Microlight var? Kanada'da kullandığım amfibik microlight'ımı Türkiye'ye getirsem barajlara, ırmaklara, göllere inebilir miyim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2011 modelinin fiyatı 70.000 dolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Var mi ki, sana havacılık yaptırsınlar? Türkiye'de kaç bin tane 4 - 8 kişilik uçak var? Kaç yüz tane sivil hava alanı var? Hangi havacılık? Ayrıca bu uçağa da çok para vermişsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunu çalan insanlar gerçekten bilinçlimi anlamadım. Hani bir oto teybi çalsalar alıcı çokturda bu parçaları alacak kişi kaç tanedir. Güvenlik güçleri bunları rahatlıkla takip edebilir herhalde. Bu parçaları seyyarda satacak değiller herhalde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TR'de sivil havaciliga ne kadar destek olunduguna guzel bir ornek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000