04 Kasım 2013, Pazartesi 12:59:15

"BİZ UÇAMIYORSAK ONLAR DA UÇMASIN!"

İsrailli devlet havayolu şirketi El Al CEO'su Eliezer Shkedy Türkiye'ye uçuş gerçekleştiremedikleri konusunda İsrail Başbakanı Netanyahu'ya mektup yazdı. El Al CEO'su mektupta "Eğer biz Türkiye'ye uçamıyorsak, onlar da İsrail'e uçmasınlar" dedi.
  • El-Al Ceo'su yerden göğe haklı, bu işler karşılıklı olur.
  • Yine siyaset meydanı olmuş burası, atan atana...
  • Yorumlar super. Herkes iskembeden atiyor.
  • İsrail'e herşey müstahaktır. Türk ve müsşimanları küçümseyen ego dolu insanlar . THY uçakları bile çok sizlere . Yatıp kalkıp şükretsinler THY nin hizmetlerine , kendilerinde öyle bir hizmet yoktur ve Türkiye'de kendi güvenlik kurallarını uygulayamazlar.
  • ben TK yerinde olsam kaldiririm ucaklari 1 ay. bak gorsunler ne oluyor. adam 112 frekans diyor, 15bin civarinda yolcu hareketi demek. zaten senin ulkene gelen trafik belli, koltuk arzi belli, daha cok ucsunlar diyecegine ettigi lafa bak. silahli guvenlik elemani bizim havasahamizda, havalimaninda silah tasiyacak yok oyle sey.
  • Bu israil herkesi kendileri gibi fitneci sanarak iyice paronayak oldular.Abd de basit bir hırsızı bile vurarak öldürüyorlar sonuçta israilde Abd nin şubesi.
  • el al ısrarla kendi silahlı güvenlik görevlisinin ataturk havalimanında olmasını talep ediyor,bu İsrailli silahlı görevli arama, sorgulama yetkisine sahip olsun diyor aynı zamanda güvenlik görevlisi gerekli gördüğü takdirde silahını kullanma yetkisine sahip olsun diyor. bir kaç sene önce los angeles havalimanı el al bilet gişesi civarında İsrailli görevli bir yolcuyu vurdu mısırlı Müslüman bir yolcuydu tehdit görmüş iyi de silahsız bir adamı neden öldürdün yaralasana öyle değil mi öldürmen mi lazım..kendi x-ray cihazlarını getirecekler. böyle bir uygulama el alın los Angeles ve Chicago ve newyork jfk de var ancak türk toprağında öyle şey olmaz, türkiye bir senin sömürgen değildir borun ötmez yok öyle yama.. bunun olmasını isteyip duruyor dursun o zaman.. sebep haşırı çocuk o kadar..
  • Adam gibi diger havayollari nasil ucuyorsa sen de oyle gel uc! Insanoglundan korkmaktan vazgecin artik. Sizden insanlara zarar gelir de, Insanoglu size zarar vermez.
  • El Al Yakında İflasın Eşiğine Gelir Hiç Merak Etmeyin. Easyjet Avrupanın Çeşitli Kentlerinden Seferlere Başlıyor. Easyjet ile Air France Bile Baş Edemiyor. El Al Ceo'su THY'mizi Çekemiyor. Her Uçak Dolu Paralar THY'ye Geliyor. Bir Kıbrıslı Olarak THY İle Gurur Duyuyorum. Dünyada Uçmadığı Yer Kalmayacak İnşallah..
  • Uçaklarımız Tel-Aviv'e iniyor ama, İsrail Hava Sahasından transit geçişe izin yok. Örneğin THY Amman uçakları Mısır,Kızıldenizden kuzeye dönerek gidiyor. Dönüşte aynı şekilde. Diğer tüm ülkelerin uçakları alçalmalarını ve tırmanmalarını İsrail üzerinden yapabiliyor, Ürdün uçakları dahil.

İsrail'in milli havayolu şirketi El Al, Türk hava yolu şirketlerinin İsrail uçuşlarını artırma girişimini bloke etmek üzere harekete geçti. Şirketin yönetim kurulu İsrailli havayollarının Türkiye'ye uçmadığını ancak Türk havayolu şirketlerinin İsrail'e 112 uçuş gerçekleştirdiklerini bildirdi. Şirketin avukatı Omar Şalev İsrail Sivil Havacılık Kurumu'na mevcut durumun değişmesini söylediklerini belirtti.

İsrail uçakları Türkiye'ye İsrail'in sıkı güvenlik kurallarının Türkiye tarafından uygulanmaması sebebiyle uçmuyor.

Konuyla ilgili El Al CEO'su Eliezer Shkedy de açıklama yaptı. CEO Shkedy İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya İsrail uçuşlarının Türkiye'ye gerçekleşmemesi konusuna müdahale etmesini istedi.

NETANYAHU'YA MEKTUP YAZDI

Haaretz'in haberine göre Netanyahu'ya mektup yazan Shkedy, Türk hava yolu şirketleri tarafından İsrail'e uçuşların büyük oranda arttığı belirtilirken Türk yetkililerin İsrail'in sıkı güvenlik politikalarını reddetmesi dolayısıyla İsrail havayolu şirketlerinin Türkiye'ye uçuş yapamadığı anlatıldı.

2010 yılından beri Türk havayolu şirketlerinin İsrail'e uçuşları yüzde 42 artarak rekor seviye olan 112'ye yükseldi. Buna karşılık bu dönem içinde İsrail havayolları Türkiye'ye hiç sefer yapamadı.

"BİZ UÇAMIYORSAK ONLAR DA UÇMASIN"

CEO Eliezer Shkedy mektubunda durumun akıl almaz şekilde İsrail havacılığı yerine Türk havacılığının gelişmesine yardımcı olduğunu belirtti. CEO mektubunda saygın bir devletin bu durumda en azından mütekabiliyet uygulaması gerektiğini belirtirken "Eğer biz Türkiye'ye uçamıyorsak Türk havayolu şirketleri de İsrail'e uçamamalı. Fakat bu da yapılmıyor" diye sitem etti. 

'SİLAHLI GÜVENLİK ELEMANI' TALEP EDİYORLAR

İki ülke arasında uçuş güvenliği konusunda müzakereler son yıllarda devam ediyordu. Ancak Türk tarafı İsrail tarafının ilave güvenlik uygulamalarını kabul etmiyor. Bu güvenlik uygulamalarından en ilginç olanı ise İsrail'in uçakta silahlı güvenlik elemanları talep etmesi. İsrail bu talebi ülkenin ulusal güvenlik mevzuatlarına dayandırıyor. İsrail aynı zamanda silahlı güvenlik elemanlarının kendi ekiplerinden olmasını talep ediyor. İsrailli yetkililer aynı zamanda bu güvenlik elemanların kimyasal patlayıcıları tespit edecek cihazların da kullanılmasını isterken, şüpheli yolcular için "özel oda" talebinde de bulunuldu. (Hürriyet)

"BİZ UÇAMIYORSAK ONLAR DA UÇMASIN!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
El-Al Ceo'su yerden göğe haklı, bu işler karşılıklı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Off ~ 10 yıl önce
Yine siyaset meydanı olmuş burası, atan atana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Israel ~ 10 yıl önce
Yorumlar super. Herkes iskembeden atiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İsrail'e herşey müstahaktır. Türk ve müsşimanları küçümseyen ego dolu insanlar . THY uçakları bile çok sizlere . Yatıp kalkıp şükretsinler THY nin hizmetlerine , kendilerinde öyle bir hizmet yoktur ve Türkiye'de kendi güvenlik kurallarını uygulayamazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 10 yıl önce
ben TK yerinde olsam kaldiririm ucaklari 1 ay. bak gorsunler ne oluyor. adam 112 frekans diyor, 15bin civarinda yolcu hareketi demek. zaten senin ulkene gelen trafik belli, koltuk arzi belli, daha cok ucsunlar diyecegine ettigi lafa bak. silahli guvenlik elemani bizim havasahamizda, havalimaninda silah tasiyacak yok oyle sey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 10 yıl önce
Bu israil herkesi kendileri gibi fitneci sanarak iyice paronayak oldular.Abd de basit bir hırsızı bile vurarak öldürüyorlar sonuçta israilde Abd nin şubesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
el al ısrarla kendi silahlı güvenlik görevlisinin ataturk havalimanında olmasını talep ediyor,bu İsrailli silahlı görevli arama, sorgulama yetkisine sahip olsun diyor aynı zamanda güvenlik görevlisi gerekli gördüğü takdirde silahını kullanma yetkisine sahip olsun diyor. bir kaç sene önce los angeles havalimanı el al bilet gişesi civarında İsrailli görevli bir yolcuyu vurdu mısırlı Müslüman bir yolcuydu tehdit görmüş iyi de silahsız bir adamı neden öldürdün yaralasana öyle değil mi öldürmen mi lazım..kendi x-ray cihazlarını getirecekler. böyle bir uygulama el alın los Angeles ve Chicago ve newyork jfk de var ancak türk toprağında öyle şey olmaz, türkiye bir senin sömürgen değildir borun ötmez yok öyle yama.. bunun olmasını isteyip duruyor dursun o zaman.. sebep haşırı çocuk o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adam gibi diger havayollari nasil ucuyorsa sen de oyle gel uc! Insanoglundan korkmaktan vazgecin artik. Sizden insanlara zarar gelir de, Insanoglu size zarar vermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEO ~ 10 yıl önce
El Al Yakında İflasın Eşiğine Gelir Hiç Merak Etmeyin. Easyjet Avrupanın Çeşitli Kentlerinden Seferlere Başlıyor. Easyjet ile Air France Bile Baş Edemiyor. El Al Ceo'su THY'mizi Çekemiyor. Her Uçak Dolu Paralar THY'ye Geliyor. Bir Kıbrıslı Olarak THY İle Gurur Duyuyorum. Dünyada Uçmadığı Yer Kalmayacak İnşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
Uçaklarımız Tel-Aviv'e iniyor ama, İsrail Hava Sahasından transit geçişe izin yok. Örneğin THY Amman uçakları Mısır,Kızıldenizden kuzeye dönerek gidiyor. Dönüşte aynı şekilde. Diğer tüm ülkelerin uçakları alçalmalarını ve tırmanmalarını İsrail üzerinden yapabiliyor, Ürdün uçakları dahil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000