13 Nisan 2016, Çarşamba 09:04:39

Bitlis'te havalimanı kampanyası

Bitlis'te 20 sivil toplum örgütü, kentte havaalanı yapılması için sosyal medya üzerinden "Bitlis'e havaalanı istiyoruz." kampanyası başlattı.
  • Sayın sivil toplum örgütleri! 400bine ulaşmışken önce şu teröristleri aranızdan ilinizden arazinizden bir temizleyin.En azından 400bin kişi protesto yapın.Evet Türkiyenin çoğu yeri gibi Bitlis ve civarıda doğa harikası kabul ama bu terör varken bu iş olmaz.
  • Muşa günde 3 uçak iniyor. Eğer Güroymağa bir havaalanı yapılır ve Muş kapatılırsa olur. Diğer türlü sadece 2 uçuş olur, onlarda da uçağı dolduramazsınız. Yani gereksiz.
  • Oralı değilim, orada yaşamıyorum. Sadece bir kaç yıl görev nedeniyle orada bulundum. Hava ulaşımı Muş ve Van üzerinden sağlanıyor. Keşfedilmeyi bekleyen bir cennet Bitlis. Tabi yerli halkımız tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Yoksa özellikle japon ve çinli turistler keşfetmiş durumdalar. Gerek turizm, gerek üniversitelerin araştırma alanlanlarına dair pekçok zenginliği barındırıyor. İnsanını tanımlayacak olursam; cebinizde 5 kuruş olmadan gidin oraya. Bakın bakalım aç mı kalıyorsunuz, açıkta mı kalıyorsunuz. Ön yargılarınızı geride bırakıp gitmeniz ve sadece bir selam vermeniz yeterli. Doğuyu medya ile değil, içinde yaşayıp tanımak lazım. 37 yaşındayım ve insani samimiyet namına en güzel 3 yılım Bitlis'de geçti. Sağolsunlar. Umarım yeniden dönmek hatta orada yaşamak kısmet olur.
  • İnşallah açılır hem ekonomik hemde iş imkanlari dahada yükselir memleketim için
  • Otogarda yapilain havaalanida. Otogar bi ara yapildi sonra noldu anlamadim ole yarida birakildi. Biride operasyonlar oraya kayar yada iki gun sonra saldirin diyemi yapilsin filan demis. Bitlisi baska illere benzetmeyin
  • Her seyi tamam di havaalani eksikti zaten ..
  • yanlış anlamayın ama bu şehirde otogar yok sadece bu şehirde yok bunlar havalimanı istiyor bence bunlara otogar yapın daha sonra havaalanı yapın zaten opersayonlar bitlise kayarsa bilmem kaç ay o havaalanı kapalı kalır bkz. yüksekova havalimanı
  • sırf 2 gün sonra saldırabilmek için havaalanı mı istenir..

Bitlis'te 20 sivil toplum örgütü, kentte havaalanı yapılması için sosyal medya üzerinden "Bitlis'e havaalanı istiyoruz." kampanyası başlattı.

Van Gölü kıyısındaki Tatvan ilçesinde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kentin ekonomisinin canlanması için havaalanı ihtiyacının giderilmesi çağrısında bulundu.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkan Yardımcısı ve Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Şube Başkanı Cengiz Şahin, AA muhabirine, Bitlis'te havaalanının yapılması için hiçbir sıkıntının kalmadığını söyledi.

Havaalanının yapılacağı yerin 2007 yılında kamulaştırılmasının tamamlandığını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Ancak pistin kısa olmasında dolayı 2013 yılında yapılan etüt çalışmasıyla pist uzatıldı. Teknik boyutta da araştırmalarımızı yaptık. Havaalanın yapılacağı yer, zemin, iklim koşulları, uçakların iniş ve kalkışı açısından, Türkiye'de yapılan 32 havalanından daha elverişli bir konuma sahip olduğunu gördük. Bununla alakalı bütün raporlar ve etütler hazır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde havaalanı olmayan 2 ilden biriyiz. Bunlarda biri Tunceli, bir tanesi de Bitlis'tir. Bitlis, İpekyolu üzerinde yer alıyor. Bu nedenle havaalanı ilimiz için önem taşıyor."

"Havaalanı kent için elzemdir"

Muş Havaalanı'nın yakın olduğunu ancak çoğu zaman Muş Ovası'nda oluşan sisten dolayı kışın seferlerin yüzde 90'ının iptal edildiğini anımsatan Şahin, Van Havaalanı'na da ulaşımın güç koşullarda sağlandığını bazen de yollarda istenmedik kazaların yaşandığını ifade etti.

"Turizm kenti" olarak ilan edilen Bitlis'in tek eksiğinin havaalanı olduğunu belirten Şahin, havaalanın yapılmasıyla İran turizmini Bitlis'e kazandıracaklarını dile getirdi.

"Turizmin olmazsa olmazı havaalanıdır"

Bitlis'te havaalanı yapılması için sosyal medya üzerinden Van Gölü Aktivistleri öncülüğünde "Bitlis'e havaalanı istiyoruz" sloganıyla kampanya başlatıldığını kaydeden Şahin, bu kampanyaya 20 sivil toplum kuruluşunun da destek verdiğini anlattı.

Sosyal medya üzerinden yürütülen kampanyanın büyük destek gördüğünü vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yaparak sesimizi Ankara'ya duyuracağız. Gerekirse Başbakanımızı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızı makamında ziyaret ederek, Bitlis ile alakalı sosyo-ekonomi raporları sunacağız. Havaalanının Bitlis için ne kadar elzem olduğunu belirteceğiz. Yurt içi ve dışından ilimize yatırımcı getirmek anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızı belli bir noktaya getirdikten sonra havaalanı olmadığı için yatırımcı yatırım yapmaktan vazgeçiyor. Havaalanı olmadığı için iş adamlarını ilimize getirmekte sıkıntı yaşıyoruz. Tek eksiğimiz havayolu ulaşımı. Bunu da ilimize kazandırabilirsek, geri kalmışlığın Bitlis'in makus kaderi olmadığını herkes görecek. Burada en büyük yatırımımız turizm olacak. Turizmin de olmazsa olmazı havaalanıdır."

"400 bin kişiye ulaştığımızı düşünüyoruz"

Van Gölü Aktivistleri Kurucusu Maşallah Yüzer de sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanyaya yoğun ilgi gösterildiğini kaydetti.

Bu konuda doğru bir adım attıkları kanaatine vardıklarını dile getiren Yüzer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ayrıca sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya gelip komisyon oluşturmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bu noktada başarılı olacağız. Sivil toplum kuruluşlarından olumlu tepkiler aldık. Bunu tabana yaygınlaştırıp daha geniş kitlere ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu komisyonla öncelikle yol haritamızı belirleyeceğiz. Komisyonla Başbakanlık ve Meclis'te gerekli girişimlerde bulunacağız. Sosyal medyada 400 bin kişiye ulaştığımızı düşünüyoruz. Bunu biraz daha gündemde tutacağız. Yetkililerin de bu noktada duyarsız kalmayacağını düşünüyorum. Bu noktada halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Toplumsal olarak düşünmek gerekiyor. Van Gölü ve havzasındaki kıyılar, gölün kendisi, Nemrut Krater Gölü ve kayak merkeziyle bir doğa harikasıyız. Bölgenin turizminin canlanması için havaalanının yapılması şart."

Tatvan'daki bir turizm şirketinin müdürü Ferruh Doğan da havaalanın ekonomik anlamda kente katkısının olacağını belirterek, "Hava ulaşımı olursa, İran'dan çok sayıda turist ilimize gelecek. İlimizi İran piyasasına açmamız gerekiyor. Havalanının olmaması hem yaz turizmini hem de kış turizmini etkiliyor." dedi.

Bitlis'te havalimanı kampanyası

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

stö ~ 8 yıl önce
Sayın sivil toplum örgütleri! 400bine ulaşmışken önce şu teröristleri aranızdan ilinizden arazinizden bir temizleyin.En azından 400bin kişi protesto yapın.Evet Türkiyenin çoğu yeri gibi Bitlis ve civarıda doğa harikası kabul ama bu terör varken bu iş olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çotanak ~ 8 yıl önce
Muşa günde 3 uçak iniyor. Eğer Güroymağa bir havaalanı yapılır ve Muş kapatılırsa olur. Diğer türlü sadece 2 uçuş olur, onlarda da uçağı dolduramazsınız. Yani gereksiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklı Talep ~ 8 yıl önce
Oralı değilim, orada yaşamıyorum. Sadece bir kaç yıl görev nedeniyle orada bulundum. Hava ulaşımı Muş ve Van üzerinden sağlanıyor. Keşfedilmeyi bekleyen bir cennet Bitlis. Tabi yerli halkımız tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Yoksa özellikle japon ve çinli turistler keşfetmiş durumdalar. Gerek turizm, gerek üniversitelerin araştırma alanlanlarına dair pekçok zenginliği barındırıyor. İnsanını tanımlayacak olursam; cebinizde 5 kuruş olmadan gidin oraya. Bakın bakalım aç mı kalıyorsunuz, açıkta mı kalıyorsunuz. Ön yargılarınızı geride bırakıp gitmeniz ve sadece bir selam vermeniz yeterli. Doğuyu medya ile değil, içinde yaşayıp tanımak lazım. 37 yaşındayım ve insani samimiyet namına en güzel 3 yılım Bitlis'de geçti. Sağolsunlar. Umarım yeniden dönmek hatta orada yaşamak kısmet olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne cenneti ~ 8 yıl önce
terör varken nereye gidiyorsun heval
gurbetten ~ 8 yıl önce
İnşallah açılır hem ekonomik hemde iş imkanlari dahada yükselir memleketim için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitlis ~ 8 yıl önce
Otogarda yapilain havaalanida. Otogar bi ara yapildi sonra noldu anlamadim ole yarida birakildi. Biride operasyonlar oraya kayar yada iki gun sonra saldirin diyemi yapilsin filan demis. Bitlisi baska illere benzetmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
Her seyi tamam di havaalani eksikti zaten ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
coach station ~ 8 yıl önce
yanlış anlamayın ama bu şehirde otogar yok sadece bu şehirde yok bunlar havalimanı istiyor bence bunlara otogar yapın daha sonra havaalanı yapın zaten opersayonlar bitlise kayarsa bilmem kaç ay o havaalanı kapalı kalır bkz. yüksekova havalimanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gg ~ 8 yıl önce
sırf 2 gün sonra saldırabilmek için havaalanı mı istenir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sizin gibiler ~ 8 yıl önce
Sırf sizin gibi düşünenler yüzünden bu ülke geri kaldı....malesef...
Unnamed ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Sizin gibiler'e ~ 8 yıl önce
Sizin gibiler malesef onlarca saat süren otobüs yolculuğuna mahkumsunuz.. önce hak et sonra iste. Hadi canım peronlara devam....
Yazık canım benim yaa ~ 8 yıl önce
Olan o kadar saatlik uçuştan sonra yorgun argın merkezde ifade vermek için sürünen kabin memuru arkadaşıma oldu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000