23 Temmuz 2011, Cumartesi 07:51:08

BİRLEŞME ÇOK YAKINDA

İngiltere Rekabet Kurumu’nun verdiği onay üzerine Thomas Cook ile Co-operative Group ve Midlands Cooperative Sodet’nin evliliği gerçekleşecek...
Bir süreden beri içinde bulunduğu mali zorlukları aşmak için Co-Operatif ile birleşme talebine İngiliz Rekabet Kurumu onay verdi.

Rekabet Kurumu’nun bu kararıyla bir yandan zor durumdaki Thomas Cook'u kurtaracak birleşmeye yeşil ışık yakarken aynı zamanda İngiltere seyahat endüstrisinin en büyük üç grubundan ikisinin birleşmiş oldu. 
 
Rekabet Kurumu’nun bu kararıyla sektörde tekelleşmeye neden olup olmadığı tartışılıyor.
 
Acente sayısı 1200'e çıkacak
 
Rekabet Kurumu’nun verdiği onay üzerine Thomas Cook ile Co-operative Group ve Midlands Cooperative Sodet’nin evliliği gerçekleşecek.
Komisyon iki şirketin birleşmesinin pazar açsından rekabete zarar vermeyeceği kararma vardı. Thomas Cook'un halihazırda ülkede 780 mağazası bulunuyor. 
Co-op ve Midlands'ın ise toplam mağaza sayısı 460. İki operatörün birleşmesi sonucunda Thomas Cook'un hem İngiltere'deki ofis sayısı 1200'e ulaşacak, hem de diğer operatörlerle rekabet şansı artacak.
 
Tüketiciler etkilenmeyecek
 
Kurul karan Konuyla ilgili açıklama yapan Rekabet Kurulu Başkan Yardımcısı ve Inquiry Group Yönetim Kurulu Başkanı Laura Carstensen şöyle dedi: "Birleşme gerçekleşirse bundan en çok etkileneceğini tahmin ettiğimiz tüketicilerle ilgili bir anket çalışması gerçekleştirdik. İnternet tatil satı alma açsından etkin bir alan olarak var olmasına rağmen bu tüketicilerin çoğunluğu hala paket tatillerini acenteler aracılığıyla satın alıyorlar.

Analizlerimiz seyahat acentelerinin diğer acentelerle rekabetlerinin özellikle fiyat indirimleri ve esnek fiyat politikaları açsından oldukça sınırlı olduğunu göstermiştir. Seyahat acenteleri arasındaki bölgesel ve ulusal seviyedeki rekabet hakkındaki değerlendirmelerimiz birleşmenin fiyatların yükselmesini teşvik edeceği veya perakende tekliflerin diğer aşamalarının kötüleşeceği yönündeki yorumlara katılmamaktadır. Bu etkilerin yerel seviyedeki pazar hareketlerinden dahi zayıf olacağı düşünülmektedir." Rekabet Komisyonu nihai raporunu 16 Ağustos'ta yayınlayacak.
 
Thomas Cook borçlarını yapılandırdı 
 
Bu arada birleşme onayı ile birlikte Thomas Cook bankalara olan toplam 1 milyar 50 milyon Pound borcunu yeniden yapılandırmayı öngören anlaşma imzaladı.
 
Anlaşma mile Thomas Cook, borçlarının vadesini 2014 yılının Mayıs ayma kadar düşük faizden uzattı.
 
BİRLEŞME ÇOK YAKINDA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000