30 Eylül 2015, Çarşamba 14:37:31

Birleşik Metal İş'e mahkemeden ret!

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.'de sendikal yetki karmaşası yeni bir boyut kazandı.
  • ohh bee
  • BMIGEN öyle demiyor ama. Napak inanak mı panpa ?
  • Adalet yerini buldu

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.'de sendikal yetki karmaşası yeni bir boyut kazandı. Mahkemeye başvuran Birleşik Metal İş Sendikası'nın talebini mahkeme usul yönünden reddetti.

Hatırlanacağı gibi Çelik İş Sendikası Hava İş Sendikası'nın yetkisinin düşmesiyle birlikte teknisyenlerin yeterli çoğunluğunu üye yaparak Toplu İş Sözleşmesi yetkisini almıştı.

Ancak Birleşik Metal İşçileri Sendikası hem usulsüz üyelik hem de bakanlığın usulsüz yetki verdiğini iddia ederek mahkemeye başvurmuştu. Bugün yapılan ilk duruşmada Birleşik Metal İşçileri Sendikası'nın talebi usul yönünden reddedildi.

Ayrıntılar geliyor...

Birleşik Metal İş'e mahkemeden ret!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

TK ~ 9 yıl önce
ohh bee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Panpa ~ 9 yıl önce
BMIGEN öyle demiyor ama. Napak inanak mı panpa ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 9 yıl önce
Adalet yerini buldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
line ~ 9 yıl önce
hangi adalet..
Usül nedir sayın mahkeme heyeti ~ 9 yıl önce
Adalet yerini buldu diyen hangi adaletten bahsediyor!! Yargıtay'ın verdiği anlamsız yandaş karar ile salim uslunun yoğun siyasi desteği ile havacılık kolundan kopardılar!! Memur sen hadi sende dava aç ve THY deki bütün memurları bünyene al!! Hizmet iş kabin ekibini örgütle yakıtçı petrol iş vs.vs ana gövde Thy ve ona hizmet eden aynı çatı altında olmalı hava-iş de ancak uzaktan kumanda Başkan değil!! Usül yönündeki ret vermiş yazık ....bu millet buna layık..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000