03 Temmuz 2015, Cuma 20:39:55

Birleşik Metal İş: "Oyuna gelmeyin"

Birleşik Metal İş Sendikası yaptığı açıklama ile Çelik İş sendikasının yetki başvurusu yapması planlı bir algı yönetimi olduğunu belirtti.
  • Arkadaşlar Birleşik-Metal'in maili nedir? Acil
  • Bugün diske bir üye daha katıldı hayırlı olsun
  • asla çelik-işe imza atmayacağım
  • BU KİNDAR YÖNETİM DİSK E ÜYE OLANLARI RAHAT BIRAKMAYACAK..SONUNA KADAR BİRLEŞİK METAL SEN..sarı sendikalarınızı başınızda paralayın
  • Hakinizi bile savunamiyorsaniz eger cocugunuza ne ogutleyeceksiniz. Birileri elini senin cebine sokabilir aman izin ver. Aman cevrendeki haksizliklara goz yum. Ancak bunu ogutlersiniz. Muslumanip diyip kostura kostura namaza gidip sonra millete baski yapan insanlarla bu baskilara direnmeyen insanlar benim icin ayni kefede. Ama sizlere ragmen Allahin izni ile birlesik metal is gelecek ve butun dengeler degisecek. Emekci olan bizler. Bizim sayemizde para kazandiginizi kafaniza vura vura anlatacagiz. Az kaldi.
  • BASKILARDAN VE İŞE YENİ BAŞLADIĞIMIZDAN DOLAYI HEPİMİZ İSTEMEYEREK ÇELİK İŞE ÜYE OLDUK. AMA GÖNLÜMÜZ DİSKTEN YANA.
  • hani her sözümüzde, her kendimizi ifade edişimizde ya da herşeyde özgürüz,hani güçlülüğümüz, becerikliliğimiz, bilgimiz, hani korkusuzluğumuz.artık böyle olmadığını gösterme vakti. yıl 2015 hala mı ezdirecez kendimizi. bilgi ve tecrübe birikiminden güç alarak karar verin. sendikal hakkımızı gasp etmeye çalışanlara taviz vermeyelim.bilhassa saçma sapan akıl karıştıran korku salan mail ve beyanlara itibar etmeyin. yargının aldığı karar yanlış fakat bize yeni bir seçme şansı doğdu. bunu iyi değerlendirip avantaja çevirmeliyiz. ruhumuzun ne kadar derin ve hür olduğunu, cesaretimizin ne kadar büyük, kardeşliğimizin ve birliğimizin neleri başaracağını sosyal medyada, internet cesur ve havalı paylaşımlarla değil yapacağımız hür seçimle gösterelim. bu ülkede tee ne zamanlar bu yola çıkılmış.biz ise yol aldığımızı gösterelim artık.TEK OLDUK MU GÜÇLÜ OLURUZ, BİZ OLMAZSAK ONLARDA OLMAZ.KAZANÇLARI DA OLMAZ. http://www.zapkolik.com/video/ulan-neyiniz-var-kaybedecek-karanlikta-uyananlar-1964-456767
  • TÜM TEKNİSYEN ARKADAŞLARA SESLENİYORUM.LÜTFEN İŞVERENİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYİN. ÇELİK İŞİN NE BETER NE REZİL NE ÇIKARCI OLDUĞUNU GÖRMEDİK Mİ? YANDAŞLARINI ŞİRKET İÇİNDE BİR ANDA NASIL YÜKSELTTİĞİNİ GÖRMEDİNİZ Mİ? ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN MI? ÇIKTI YOKSA. YOKSA VARSANI MI? OLDU. ANA KAZANCI, DÖNGÜSÜ UÇAK BAKIMI OLAN BİR ŞİRKETTE MEMUR VE MÜHENDİSLER TEKNİSYENLERİN GELECEĞİNİ TAYİN ETMEMELİ. BURADA ŞUNU YA DA BUNU SEÇİN DEMİYORUM. FAKAT HÜR İRADENİZLE SEÇİM YAPIN. MÜHENDİS VE MEMURLAR ELBETTEKİ BU SİSTEMİN VAZGEÇİLMEZİ. FAKAT TEKNİSYEN OLMADAN BU İŞLERİN YÜRÜMESİ İMKANSIZ. ZİRA YÜRÜYORSA BUYURSUNLAR GELSİNLER GİYSİNLER MAVİ YAKAYI, BAŞLASINLAR UÇAK BAKIMINA. HEPİMİZ İYİ KÖTÜ OKUMUŞ İNSANLARIZ. KENDİNİZE SAYGINIZ OLSUN. GERÇEKTEN İNANIYORSANIZ GİDİN BASIN ÇELİK İŞE. AMA İNANMIYORSANIZ YAPMAYIN ETMEYİN. BİRLİK OLUN.EĞER ÇELİK İŞ GELİRSE YİNE GÖRECEKSİNZ SÜPRİZLERİ. SÖZLERİM KESİNLİKLE MECLİSTEN DIŞARIDIR. HÜR VİCDANI VE FİKRİYLE KARAR VERENLERİ TEBRİK EDERİM.AMA ÇELİKİŞTEN HAYIR GELMEYECEK
  • bütün gün neredeyse hiçbir iş yapmayan ve teknik işlemlerle hiçbir ilgisi olmayan memurlar, çelik-iş e masa başı baskısıyla üye yapılıyor. Sonra bu üyelikler teknisyenlerimizin kaderini belirleyecek sendika seçiminde rol oynuyor. ortada olan haksızlığın haddi hesabı yok. umuyoruz ki DİSK bu zinciri teknik çalışanlarımızın desteği ile kıracak. celik is in gecmiste insanlara neler cektirdiğini ve hala da madur olan arkadaslarımızın sorunlarının cozulmedigini biliyoruz. disk in uye sayisi arttikca "kandilci-bolucu"... yaftalarının disk'e karsi kullanılmaya baslandıgini da gormekteyiz. bu durum caresiz isveren ve celik is in karalama calismalarından baska birsey degil. umarım Hatçılar bu haftasonu elini cabuk tutup herkes için doğru kararı verirler
  • Arkadaşlar daha ne bekliyorsunuz geleceğinizi karartmak istiyorsanız ali cengizci çelik işe üye olun. Yok haklarımız savunulsun diyorsanız birleşik metal işi seçin. Üye olmayan herkes üye olsun bir an önce birleşik metale.

Birleşik Metal İş Sendikası yaptığı açıklama ile Çelik İş sendikasının yetki başvurusu yapması planlı bir algı yönetimi olduğunu belirtti. 

Birleşik Metal İş sendikasından yapılan açıklama şöyle;

Değerli THY Teknik çalışanları ;
Değerli üyelerimiz ;
Çelik-İş, bugün, mesai saati bitiminde bir açıklama yaparak Teknik AŞ'de toplu iş sözleşmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuruda bulunduğunu ileri sürdü. Bu gelişmeyi de değişik kanallardan duyurdu.
Bu bir algı yönetimidir. Bir taraftan şirket yönetiminin baskısı devam ederken, diğer taraftan bu operasyon sendikamıza devam eden ve çoğunluk sayısına oldukça yaklaşan üyelik akışını durdurmayı amaçlıyor.
Teknik AŞ çalışanları bu oyuna gelmemeli.
Planladıkları açıkça şudur:
1- Çelik-İş, Bakanlığı'a bir yazılı başvuru yapıp yapmadığı bilinmez ancak başvuru yapıldıysa bile bu başvuruda çoğunluk kesinlikle yoktur. Duyuru, “bu iş bitti” algısı yaratmaya yöneliktir.
2- Cuma akşamı, mesai bittikten sonra yapılan bu duyuru sonrası, bu geceden itibaren Pazartesi sabahına kadar işletme içinde bu algı hakim kılınmaya çalışılacak, moraller bozulup çaresizce insanların Çelik-iş'e üye olması istenecek. Diğer taraftan baskılar yoğunlaştırılacak, işten çıkarma dedikoduları yayılacak ve çalışanlar iyiden iyiye tedirgin edilmeye çalışılacak.
3- Habom dan Teknik A.Ş ye geçen eski Çelik –iş üyeleri, henüz Yargıtayın işkolu  kararı kesinleşmemişken,15 nolu taşımacılık işkoluna geçtiler.Yasal olarak Metal de olan eski çelik iş üyelikleri hukuken ve fiilen düştü.Şimdi Thy Teknik çalışanlarından yaklaşık 800 e yakınının eski üyelikleri ,Çalışma Bakanlığı tarafından yasaya aykırı ve hileli olarak aktif edildi.Ayrıca bu işçilerden birçoğu  ilaveten Çelik-İş den istifa etmelerine rağmen e-devlet sisteminde kendilerini halen çelik iş üyesi olarak görüyor.
4- Cuma akşamı itibariyle çoğunluğu bulunmayan Çelik-İş'e, bu yalan ve sahtekarca hamle ile iki gün boyunca üyelik yapılmaya çalışılacak. Böylece haftabaşı Çelik-İş'in çoğunluk sağlaması hedeflenecek.
Çalışma Bakanlığı ve Çelik-İş tarafından Yapılan bu hileli ve yasaya aykırı uygulama hakkında da gerekli yasal ve adli girişimlerimiz zaman kaybetmeksizin başlatılacaktır.
Değerli arkadaşlar.
Planlanan budur.
Bu oyuna gelmeyin.
Çelik-İş'e haftalardır istendikleri düzeyde üyelik sağlayamadıkları için bu sahtekarca oyuna başvuruyorlar. Paniklemenizi istiyorlar.
Oyunu bozun.
Sendikamıza üyelikler devam ediyor. Hala %40'a en yakın sendika Birleşik Metal-İş olduğunu unutmayın.
Algı yönetimine izin vermeyin. Boyun eğmeyin.
Saygılarımızla.
Birleşik Metal İş: "Oyuna gelmeyin"

Yorumlar Tüm Yorumlar (123)

Disk Mail ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar Birleşik-Metal'in maili nedir? Acil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Disk ~ 9 yıl önce
Bugün diske bir üye daha katıldı hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis ~ 9 yıl önce
asla çelik-işe imza atmayacağım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
knight ~ 9 yıl önce
BU KİNDAR YÖNETİM DİSK E ÜYE OLANLARI RAHAT BIRAKMAYACAK..SONUNA KADAR BİRLEŞİK METAL SEN..sarı sendikalarınızı başınızda paralayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karakterli olun ~ 9 yıl önce
Hakinizi bile savunamiyorsaniz eger cocugunuza ne ogutleyeceksiniz. Birileri elini senin cebine sokabilir aman izin ver. Aman cevrendeki haksizliklara goz yum. Ancak bunu ogutlersiniz. Muslumanip diyip kostura kostura namaza gidip sonra millete baski yapan insanlarla bu baskilara direnmeyen insanlar benim icin ayni kefede. Ama sizlere ragmen Allahin izni ile birlesik metal is gelecek ve butun dengeler degisecek. Emekci olan bizler. Bizim sayemizde para kazandiginizi kafaniza vura vura anlatacagiz. Az kaldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MÜHENDİS ~ 9 yıl önce
BASKILARDAN VE İŞE YENİ BAŞLADIĞIMIZDAN DOLAYI HEPİMİZ İSTEMEYEREK ÇELİK İŞE ÜYE OLDUK. AMA GÖNLÜMÜZ DİSKTEN YANA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çömez ~ 9 yıl önce
azıcık omurgan olsun, belki o zaman burada olmazsa da başka yerde iş bulursun.
yıl 2015. ~ 9 yıl önce
hani her sözümüzde, her kendimizi ifade edişimizde ya da herşeyde özgürüz,hani güçlülüğümüz, becerikliliğimiz, bilgimiz, hani korkusuzluğumuz.artık böyle olmadığını gösterme vakti. yıl 2015 hala mı ezdirecez kendimizi. bilgi ve tecrübe birikiminden güç alarak karar verin. sendikal hakkımızı gasp etmeye çalışanlara taviz vermeyelim.bilhassa saçma sapan akıl karıştıran korku salan mail ve beyanlara itibar etmeyin. yargının aldığı karar yanlış fakat bize yeni bir seçme şansı doğdu. bunu iyi değerlendirip avantaja çevirmeliyiz. ruhumuzun ne kadar derin ve hür olduğunu, cesaretimizin ne kadar büyük, kardeşliğimizin ve birliğimizin neleri başaracağını sosyal medyada, internet cesur ve havalı paylaşımlarla değil yapacağımız hür seçimle gösterelim. bu ülkede tee ne zamanlar bu yola çıkılmış.biz ise yol aldığımızı gösterelim artık.TEK OLDUK MU GÜÇLÜ OLURUZ, BİZ OLMAZSAK ONLARDA OLMAZ.KAZANÇLARI DA OLMAZ. http://www.zapkolik.com/video/ulan-neyiniz-var-kaybedecek-karanlikta-uyananlar-1964-456767

Yanıtla

Kalan karakter 1000
big disk baba! ~ 9 yıl önce
TÜM TEKNİSYEN ARKADAŞLARA SESLENİYORUM.LÜTFEN İŞVERENİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYİN. ÇELİK İŞİN NE BETER NE REZİL NE ÇIKARCI OLDUĞUNU GÖRMEDİK Mİ? YANDAŞLARINI ŞİRKET İÇİNDE BİR ANDA NASIL YÜKSELTTİĞİNİ GÖRMEDİNİZ Mİ? ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN MI? ÇIKTI YOKSA. YOKSA VARSANI MI? OLDU. ANA KAZANCI, DÖNGÜSÜ UÇAK BAKIMI OLAN BİR ŞİRKETTE MEMUR VE MÜHENDİSLER TEKNİSYENLERİN GELECEĞİNİ TAYİN ETMEMELİ. BURADA ŞUNU YA DA BUNU SEÇİN DEMİYORUM. FAKAT HÜR İRADENİZLE SEÇİM YAPIN. MÜHENDİS VE MEMURLAR ELBETTEKİ BU SİSTEMİN VAZGEÇİLMEZİ. FAKAT TEKNİSYEN OLMADAN BU İŞLERİN YÜRÜMESİ İMKANSIZ. ZİRA YÜRÜYORSA BUYURSUNLAR GELSİNLER GİYSİNLER MAVİ YAKAYI, BAŞLASINLAR UÇAK BAKIMINA. HEPİMİZ İYİ KÖTÜ OKUMUŞ İNSANLARIZ. KENDİNİZE SAYGINIZ OLSUN. GERÇEKTEN İNANIYORSANIZ GİDİN BASIN ÇELİK İŞE. AMA İNANMIYORSANIZ YAPMAYIN ETMEYİN. BİRLİK OLUN.EĞER ÇELİK İŞ GELİRSE YİNE GÖRECEKSİNZ SÜPRİZLERİ. SÖZLERİM KESİNLİKLE MECLİSTEN DIŞARIDIR. HÜR VİCDANI VE FİKRİYLE KARAR VERENLERİ TEBRİK EDERİM.AMA ÇELİKİŞTEN HAYIR GELMEYECEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hattat ~ 9 yıl önce
bütün gün neredeyse hiçbir iş yapmayan ve teknik işlemlerle hiçbir ilgisi olmayan memurlar, çelik-iş e masa başı baskısıyla üye yapılıyor. Sonra bu üyelikler teknisyenlerimizin kaderini belirleyecek sendika seçiminde rol oynuyor. ortada olan haksızlığın haddi hesabı yok. umuyoruz ki DİSK bu zinciri teknik çalışanlarımızın desteği ile kıracak. celik is in gecmiste insanlara neler cektirdiğini ve hala da madur olan arkadaslarımızın sorunlarının cozulmedigini biliyoruz. disk in uye sayisi arttikca "kandilci-bolucu"... yaftalarının disk'e karsi kullanılmaya baslandıgini da gormekteyiz. bu durum caresiz isveren ve celik is in karalama calismalarından baska birsey degil. umarım Hatçılar bu haftasonu elini cabuk tutup herkes için doğru kararı verirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haftasonu ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar daha ne bekliyorsunuz geleceğinizi karartmak istiyorsanız ali cengizci çelik işe üye olun. Yok haklarımız savunulsun diyorsanız birleşik metal işi seçin. Üye olmayan herkes üye olsun bir an önce birleşik metale.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000