15 Ekim 2016, Cumartesi 09:08:19

Bir yerli İHA da Bursa'dan

Helikopter gibi iniş kalkış yapabilen ve havada uçak hızına ulaşabilen insansız hava aracı (İHA) üreten Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den seri imalat için destek istedi.
  • elde protatip yok hiç bişeyyok ama 610 km hıza çıkıyor iyiymiş valla. bende bir model uçak yapıyım 1000 km hızla uçan ne kadar ucuzlaştı bu işler ya
  • Herkes bilir ki bir tarafı kırık bir endüstri meslek lisesi İHA yapacak bir kaynak ayıramaz. Bu nedenle de belediye başkanına gitmişler. Ne de olsa en kolay kandırılan insanlar devlet olanaklarını kulananlardır. Ama aslıl bomba da bu meretin 610 km/saat hız yapabiliyor olması. Elde bir prototip olmadan bu hızı nasıl hesapladıkları, nasıl bir motor kullandıkları gibi sorular var. Sanırım işgüzar bir öğretmen çocukları kullanarak kendi rekalmını yapıyor. Yoksa şu anki eğitim anlayışımızla böyle projeleri geliştirebilecek EML'lerimiz yok ne yazık ki. Kaldı ki bir makine yapmak teoride kolay olsa da pratikte çok tecrübe gerektiren bir iştir. Ve bunun için defalarca parça tasarlar ve iaml edersin. Hele söz konusu uçak olunca çok daha zor bir şeydir. Ayrıntıya girmeden bahsedilen hızda uçan ve heli gibi kalkış/iniş yapabilen bir aleti yaptıklarını iddia etmek şark kurnazlığı olmuş.
  • İnşallah değerlendirilir
  • bursalılarda uçak yapımı lise ye kadar düşmüş:) yürü gidin havacılığı iice küçülttünüz!!

Helikopter gibi iniş kalkış yapabilen ve havada uçak hızına ulaşabilen insansız hava aracı (İHA) üreten Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den seri imalat için destek istedi.

Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi (HEML) Uçak Bakım Bölümü öğretmen ve öğrencileri, helikopter gibi dikey iniş ve kalkış yapabilen, uçak gibi havada 610 kilometrelik menzile ulaşabilen insansız hava aracı üretti. AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve Okul Müdürü Metin Sezer’le birlikte Başkan Altepe’yle görüşen Bölüm Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Ahmet Ereğli, imalat öncesi tüm aşamaları tamamlanan hava aracının 5 milyon TL’lik başlangıç sermayesiyle üretilebileceğini söyledi.

Makam odasında görüştüğü Başkan Altepe’ye proje hakkında bilgiler veren Ereğli, helikopter ve uçak modu bulunan aracın dikey iniş ve kalkış yapabildiğini, havada 610 kilometrelik hıza ulaşarak uçabildiğini kaydetti. Cihazın helikopter gibi piste ihtiyaç duymadığını belirten Ereğli, 6 metre genişliğindeki kanatları katlanan 4 metre uzunluğundaki İHA’nın bu özellikleri sayesinde dar bir hangara girebildiğini kaydetti. İHA’nın 3D çıktısının alındığını ve üretim için hazır olduklarını belirten Ereğli, hayalin gerçeğe dönüşmesi için Başkan Altepe’den destek beklediklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, HEML tarafından ortaya çıkartılan İHA’nın seri üretimi için gerekli tüm desteği vereceklerini söyledi. Bursa’nın Türkiye’de sanayi alt yapısı en güçlü il olduğunu belirten Başkan Altepe, inovatif bakış açısıyla üretilen İHA’nın bu alt yapıyı güçlendiren çalışmalardan biri olduğunu vurguladı. Türkiye’nin ilk yerli tramvayının Bursa’da üretildiğini, devasa nitelikteki teknolojik yatırımların yine Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde otomotiv ve tekstil başkenti Bursa’da gerçekleştirildiğini belirten Başkan Altepe, “Bu çalışma da var olan hizmetlerimize ayrı bir heyecan verecektir. Fonksiyonel, özel bir araç olmuş. Havacılıkta tecrübe sahibi olduk. Şu anda uçak fabrikası bulunan bir şehiriz. Sektörde artık firmalarımız da oluşmaya başladı. Büyükşehir’in de bakanlığın da özel sektörün de desteğiyle inşallah en kısa zamanda üretim için gerekli adımları atarız. Her zaman desteğe hazırız” dedi.

Bir yerli İHA da Bursa'dan

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

gonyalı ~ 7 yıl önce
elde protatip yok hiç bişeyyok ama 610 km hıza çıkıyor iyiymiş valla. bende bir model uçak yapıyım 1000 km hızla uçan ne kadar ucuzlaştı bu işler ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Destek ~ 7 yıl önce
Destek, çaba ve fikir güzel, sorgulamaksızın mesnetsiz ve gerekçeli açıklama yapılmadan hazırlanan haber metni kötü. 4-5 pervaneli bir dronun, aerodinamik sebeplerle 610 km hız yapamayacağı belli, helikoptepler bile bu hıza ulaşamıyor. Haberi yapanın da airporthaber.com sitesi olduğunu sanmıyorum, yerel basından kopyala yapıştır'la alınmıştır.
Sanmam ~ 7 yıl önce
Herkes bilir ki bir tarafı kırık bir endüstri meslek lisesi İHA yapacak bir kaynak ayıramaz. Bu nedenle de belediye başkanına gitmişler. Ne de olsa en kolay kandırılan insanlar devlet olanaklarını kulananlardır. Ama aslıl bomba da bu meretin 610 km/saat hız yapabiliyor olması. Elde bir prototip olmadan bu hızı nasıl hesapladıkları, nasıl bir motor kullandıkları gibi sorular var. Sanırım işgüzar bir öğretmen çocukları kullanarak kendi rekalmını yapıyor. Yoksa şu anki eğitim anlayışımızla böyle projeleri geliştirebilecek EML'lerimiz yok ne yazık ki. Kaldı ki bir makine yapmak teoride kolay olsa da pratikte çok tecrübe gerektiren bir iştir. Ve bunun için defalarca parça tasarlar ve iaml edersin. Hele söz konusu uçak olunca çok daha zor bir şeydir. Ayrıntıya girmeden bahsedilen hızda uçan ve heli gibi kalkış/iniş yapabilen bir aleti yaptıklarını iddia etmek şark kurnazlığı olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 7 yıl önce
İnşallah değerlendirilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 7 yıl önce
bursalılarda uçak yapımı lise ye kadar düşmüş:) yürü gidin havacılığı iice küçülttünüz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kes ~ 7 yıl önce
Genç insanlar birşeyler yapmaya çalışıyor ve hevesliler ufaklık. Sen de Türkçe öğrenmekle ülken için birşeyler yapmaya başlayabilirsin. Şimdi kutuna geri dön.
TC ~ 7 yıl önce
Universiteli olupda caycilik yapacagina,liseli olup IHA yapmak daha Ustun Bence,sanirim diplomali hiyarcilardansin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000