09 Haziran 2013, Pazar 08:12:28

BİR ÜLKEYLE DAHA VİZELER KALKIYOR

Türkiye, geçtiğimiz yapılan anlaşma gereği bir ülkeyle daha vizeleri kaldırmaya hazırlanıyor.
  • İYİ DENK GELDİ BENDE ŞU SIRALARDA PERUYA GİDECEKTİM...
  • herkesin net bildiği bir şeydir beklemeyin bunu avrupa bilirği iki yüzlü olduğu için vizelerin kalkmasını beklemeyin anlamalısınız.. bu böyledir... vizeler kalkmaz keşke kalksa en azından bir sürü boş gezen direct türkiyeden hop diye avrupaya akar gider iyi de olur avrupa biliyor bunu ve hayır diyor.. akrabası olanlara dahi vize vermiyor neden söz ediyorsunuz, anam orada babam orada kardeşim orada eşim orada vize yok ya da çok zorluklar çıkarıyor..
  • iyi guzel de ne oldu AB ve diger ulkeler ile vizeler? adamlar hala bizi kar ortaklari vize araci kurumlari ile beraber hem soyuyorlar hem asagiliyorlar hem vize icin istedikleri parmak izi,goz retina ornegi,banka hesaplari,ticari bilgiler vs ile ozel bilgilerimizi ellerine geciriyorlar hem de kimlikleri ile ulkeme geliyorlar!! merak ediyorum bizim disisleri ve icisleri bu konularda neler yapiyorlar acaba? gostermelik yazismalar,gorusmelerden baska!!! onlara buradan soruyorum, biz neden onlarin bize uyguladiklarini aynilarini onlara uygulamiyoruz? neden parmak izlerini almiyoruz? neden kapilarda vize ucreti odemeden ulkeme giriyorlar da biz onlarin ulkelerine giderken dunya kadar para veriyoruz ustelik vize alamazsak geri iadesi de yok!!! neden alman,fransiz,yunanli,isvicreli,italyan ulkeme kimlikleri ile geliyorlar? burasi onlarin ulkesi mi? neden bu kadar onurdan,serefden,haysiyetden uzagiz? hersey para mi? hani guclenmis,zenginlesmistik? hani herkes bize gipta ediyordu? palavra!!!

Türkiye ile Peru arasında 18 Haziran 2012 tarihinde Ankara'da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Peru Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizelerin Karşılıklı Kaldırılmasına İlişkin Anlaşma” 12 Haziran'da resmen yürürlüğe giriyor.

Anlaşmadan diplomatik, hususi, hizmet, umuma mahsus, geçici pasaportlar ile gemi adamı cüzdanı, uçuş mürettebattı sertifikası ve seyahat belgesi (Türkiye'ye dönüş için) hamili Türk vatandaşları ile diplomatik, hususi (resmi) ve umuma mahsus pasaportlar ile gemi adamı cüzdanı, uçuş mürettebatı sertifikası ve seyahat belgesi (Peru'ya dönüş için), (gemi adamı cüzdanı, uçuş mürettebatı sertifikası ve seyahat belgesinin milliyeti bölümünde Peru vatandaşı yazması kaydıyla) hamili Peru vatandaşları yararlanacak. Her iki ülke vatandaşları da birbirlerinin ülkesine yapacakları seyahatlerinde, son 180 gün içerisinde toplam 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaf olarak girip çıkabilecek, transit geçebilecek ve geçici olarak kalabilecekler. Vize muafiyeti kapsamı dışında kalan çalışma, öğrenim, eğitim, araştırma, aile birleşimi ve uzun süreli ikamet (90 günden fazla kalış) gibi özel amaçlarla seyahatte bulunacak olan her iki ülkenin vatandaşları, ilgili ülkenin dış temsilciliklerinden alınacak ‘özel meşruhatlı vize' uygulamasına tabi olacak.

BİR ÜLKEYLE DAHA VİZELER KALKIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

ANKARALI ~ 11 yıl önce
İYİ DENK GELDİ BENDE ŞU SIRALARDA PERUYA GİDECEKTİM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
herkesin net bildiği bir şeydir beklemeyin bunu avrupa bilirği iki yüzlü olduğu için vizelerin kalkmasını beklemeyin anlamalısınız.. bu böyledir... vizeler kalkmaz keşke kalksa en azından bir sürü boş gezen direct türkiyeden hop diye avrupaya akar gider iyi de olur avrupa biliyor bunu ve hayır diyor.. akrabası olanlara dahi vize vermiyor neden söz ediyorsunuz, anam orada babam orada kardeşim orada eşim orada vize yok ya da çok zorluklar çıkarıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hani??? ~ 11 yıl önce
iyi guzel de ne oldu AB ve diger ulkeler ile vizeler? adamlar hala bizi kar ortaklari vize araci kurumlari ile beraber hem soyuyorlar hem asagiliyorlar hem vize icin istedikleri parmak izi,goz retina ornegi,banka hesaplari,ticari bilgiler vs ile ozel bilgilerimizi ellerine geciriyorlar hem de kimlikleri ile ulkeme geliyorlar!! merak ediyorum bizim disisleri ve icisleri bu konularda neler yapiyorlar acaba? gostermelik yazismalar,gorusmelerden baska!!! onlara buradan soruyorum, biz neden onlarin bize uyguladiklarini aynilarini onlara uygulamiyoruz? neden parmak izlerini almiyoruz? neden kapilarda vize ucreti odemeden ulkeme giriyorlar da biz onlarin ulkelerine giderken dunya kadar para veriyoruz ustelik vize alamazsak geri iadesi de yok!!! neden alman,fransiz,yunanli,isvicreli,italyan ulkeme kimlikleri ile geliyorlar? burasi onlarin ulkesi mi? neden bu kadar onurdan,serefden,haysiyetden uzagiz? hersey para mi? hani guclenmis,zenginlesmistik? hani herkes bize gipta ediyordu? palavra!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap basıt: ~ 11 yıl önce
turızm geliri...
vatandaş ~ 11 yıl önce
Merak ediyorum bu yorumu beğenmeğen iki kişinin görüşünü?turizm düşer diyemi korkunuz?Korkma kapıda ver gene vizeyi ama parmak izini bizde alalım,aynı vize ücretini bizde alalım ama biz o insanlara adam gibi davranalım.Bizim gene kaybedeceğimiz hiçbir şey olmaz,gelen turist gene gelir..
cevap basit'e!! ~ 11 yıl önce
brezilya gelirinin yarısından fazlası turizmden ama ona kim vize nasıl uyguluyorsa o da aynısı onlara uyguluyor..amerikalılardan kök boyasından parmak izi alıyor hem de 10 parmak!! herşey turizm değil herşey para de değil!! eğer turizm o kadar önemliyse kendi vatandaşının gelirini yükselt veya turizmcilerin kendi insanını kazıklamasına göz yumma kendi insanın geliştirsin turizmini, 3 kuruşa gelip 5 yıldızlı tatil yapıp esnafa hiç bir katkı sunmayan elin adamı değil!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000