17 Ekim 2018, Çarşamba 14:04:54

Bir ülkeye daha kimlikle seyahat edilebilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkesine ziyareti hakkında konuşan Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, "İki ülkenin iş adamları, turistleri kimlikle seyahat edecek. Böylelikle iki ülke arasındaki engelleri kaldırıyoruz" dedi.
  • ABD - Kanada değil, şöyle standart kuzey Avrupa ülkesine kimlikle giriş imkanı sağla oyum senin reis. Moldova nedir ya
  • Yaşasın bee !! Ukrayna Moldova on numara. Buradakilerin triplerini çekmicez.
  • KKTC,Gürcistan,Ukrayna'dan sonra 4. ülke...İnşallah 14 olurlar.
  • Bu Moldova da bir şeyler dönüyor ama hayırlısı. Halk ve Ziraat Bankası da kurulacakmış.
  • Adamlarin yiyecek ekmegi yok. Acin bakin moldova nasil bir yermis. Kendi vatandaslari kose bucak ulkelerini terk etmek icin 10 turlu takla atiyor. Akillarini yitirmis bunlar. Moldovalari kendilerinin olsun.
  • Bravo Reis
  • Kimlikle anca oralara gideriz ama ülkemiz aleyhine ne varsa yapan, teröristlere ve hainlere destek veren ülkelerin vatandaşlarını ya kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup vergisiz ev, arsa almalarına izin verip, iş ve ihaleleri devamlı o ülkelere veririz ! Bazıları da konuştu mu şöyle büyüdük böyle zenginleştik diye sallayıp duruyor ama pasaportun kadar güçlüsün o kadar basit.

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Igor  Bolboceanu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moldova ziyaretinin çok  önemli ve tarihi olduğunu belirterek, ziyaret sırasında yapılacak anlaşmaların,  ikili ilişkilere stratejik anlam kazandırarak ekonomik, diplomatik,  sosyo-kültürel alanında iş birliğini güçlendireceğini söyledi.

Bolboceanu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Moldova'ya bugünkü resmi  ziyaretinin iki ülke ilişkileri açısından önemini AA muhabirine değerlendirdi.

Erdoğan'ın Moldova ziyaretinin çok önemli ve tarihi olduğunun altını  çizen Bolboceanu, "24 yıl sonra gerçekleşen resmi ziyaret sırasında yapılacak  anlaşmalar, ikili ilişkilerimize stratejik anlam kazandırarak ekonomik,  diplomatik, sosyo-kültürel alanında iş birliğimizi güçlendirecek." dedi.

Moldova ve Türkiye arasında 1 Kasım 2016'da yürürlüğe giren Serbest  Ticaret Anlaşması ile iki ülkeye de fayda sağlayan karşılıklı ticari faaliyet  hacminin artması için yeni kapılar açıldığına dikkati çeken Bolboceanu, "İki ülke  arasındaki ticaret hacmi 2017'de yüzde 22,47, bu yılın ilk 8 ayında da geçen  yılın aynı dönemine göre yüzde 7,2 arttı." değerlendirmesinde bulundu.

Bolboceanu, iki ülke arasında imzalanan yatırım ve ticaret  anlaşmalarının ikili ilişkileri geliştirdiğini ifade ederek, "Ülkelerimiz  arasındaki ticari ilişkilerde önemli bir unsur taşımacılıktır. Moldova ve Türkiye  bu alandaki faaliyetleri basitleştirmek için adımlar atıyor. Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın ziyareti çerçevesinde karayolu taşımacılığıyla ilgili bazı  anlaşmalarının imzalanması bekleniyor." diye konuştu.

İki ülke arasında kimlikle seyahat

Daha önce karşılıklı vizesiz seyahatin sağlandığını hatırlatan  Bolboceanu, "Moldova ve Türkiye arasında kimlikle seyahat uygulanmasının  başlatılması için yasal süreç tamamlamış oldu. İki ülkenin iş adamları,  turistleri kimlikle seyahat edecek. Böylelikle iki ülke arasındaki engelleri  kaldırıyoruz." dedi.

Büyükelçi Bolboceanu, Serbest Ticaret Anlaşması'nın daha etkin  uygulanmasını sağlamak ve iş adamları arasındaki diyaloğu kolaylaştırmak amacıyla  Ankara'daki büyükelçiliğin bünyesinde, Ankara ve İstanbul'da Ticari Temsilcilik  ofislerinin kurulacağını da belirtti.

Ziraat Bankasının temsilcilerinin Moldova'yı ziyaret ettiğini kaydeden  Bolboceanu, "Türk iş adamlarının Moldova'ya yatırım yapmalarını teşvik ediyoruz.  Ülkemizde otel, restoran, eğlence merkezleri açmak isteyenlere yardımcı olmaya  hazırız." yorumunu yaptı.

Bolboceanu, yol yapımı konusunda Türkiye'deki şirketlerinin çok  ileride olduğuna dikkati çekerek, onların Moldova'da kaliteli yollar inşa  ettiğini söyledi.

Kültür alanında da iş birliğinin sağlandığına işaret eden Bolboceanu,  "Kültürümüzü ve tarihimizi birbirimize tanıtmalıyız. Bu hususta, kültür  merkezlerinin kurulması ve işleyişiyle ilgili anlaşmaların yapılması  öngörülmektedir." dedi.

İki ülke arasındaki köprü: Gökoğuzlar

Büyükelçi Bolboceanu, Moldova hükümetinin Gökoğuz Yeri'nin gelişmesi  için gerekli koşullarının sağlanmasını desteklediğini aktararak, "Gökoğuz Yeri  Özerk Bölgesi, Moldova ve Türkiye arasında bir köprüdür. Gökoğuzlar, ikili  ilişkilerinin gelişmesinde önemli role sahiptirler." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA),  Moldova'da ve Gökoğuz Yeri'nde birçok projenin hayata geçirdiğini belirten  Bolboceanu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti sırasında TİKA yardımıyla tadilatı  yapılan Moldova Cumhurbaşkanlığı binasının açılışı gerçekleştirilecektir."  şeklinde konuştu.

Bolboceanu, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişini  Moldova hükümetinin saygıyla karşıladığını dile getirerek, her iki ülke için de  Avrupa Birliği'ne (AB) entegrasyonun öncelik olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin yaklaşık 4 milyon düzensiz göçmene sahip çıkmasını  saygıyla karşıladığını dile getiren Bolboceanu, "Türkiye'de yaşanan siyasi  olayları yakından takip etmekteyiz. Moldova, korkunç 15 Temmuz olaylarını ilk  kınayan ülkelerden birisi oldu." dedi.

Bir ülkeye daha kimlikle seyahat edilebilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Çok değil ~ 5 yıl önce
ABD - Kanada değil, şöyle standart kuzey Avrupa ülkesine kimlikle giriş imkanı sağla oyum senin reis. Moldova nedir ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lobilob ~ 5 yıl önce
Yaşasın bee !! Ukrayna Moldova on numara. Buradakilerin triplerini çekmicez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavaş yavaş ~ 5 yıl önce
KKTC,Gürcistan,Ukrayna'dan sonra 4. ülke...İnşallah 14 olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hmm ~ 5 yıl önce
Bu Moldova da bir şeyler dönüyor ama hayırlısı. Halk ve Ziraat Bankası da kurulacakmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moldova mi? ~ 5 yıl önce
Adamlarin yiyecek ekmegi yok. Acin bakin moldova nasil bir yermis. Kendi vatandaslari kose bucak ulkelerini terk etmek icin 10 turlu takla atiyor. Akillarini yitirmis bunlar. Moldovalari kendilerinin olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gagavuzya ~ 5 yıl önce
Gökoğuzların da hatırı yokmu ;tarihinden,kültüründen bihaber şahıs.
Hassan ~ 5 yıl önce
Bravo Reis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trajikomedi ~ 5 yıl önce
Kimlikle anca oralara gideriz ama ülkemiz aleyhine ne varsa yapan, teröristlere ve hainlere destek veren ülkelerin vatandaşlarını ya kimlikle ya da kapıda vizeyle ülkemize sokup vergisiz ev, arsa almalarına izin verip, iş ve ihaleleri devamlı o ülkelere veririz ! Bazıları da konuştu mu şöyle büyüdük böyle zenginleştik diye sallayıp duruyor ama pasaportun kadar güçlüsün o kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000